Waarom schenken?
Bij periodiek schenken verbind jij je voor een vastgestelde periode met een vastgesteld bedrag aan VNB. Niet alleen kunnen wij met de door jouw aangezegde steun gegarandeerd pelgrims helpen, ook profiteer jij van belastingvoordeel. Een periodieke schenking is namelijk volledig aftrekbaar van de belasting waardoor jij tot maximaal 52% van je schenking terug kunt vragen.

Jouw bijdrage aan betekenisvol ontmoeten
Ruud Fokker, bestuur VNB: “Op bedevaart gaan is meer dan een reis maken. Het is een beleving, het is thuis komen. Het is schimmen uit het verleden loslaten. Het is hoofdstukken afsluiten. Het is opladen en kracht vinden om verder te gaan. Tijdens een bedevaart staat betekenisvol ontmoeten centraal. Ontmoeten met jezelf, ontmoeten met anderen, ontmoeten met die Ander. Alleen met financiële steun uit donaties, schenkingen en nalatenschap kunnen wij dit voor een grote groep mensen die zorg nodig hebben of die niet de financiële middelen hebben mogelijk maken.”

Vastgestelde periode, vastgesteld bedrag
Doordat bij periodiek schenken zowel de looptijd als het door jou geschonken bedrag is vastgelegd is er een fiscaal voordeel aan periodieke schenkingen toegekend. Ondanks dat jij dus meer geld terug ontvangt blijven wij wel het door jou aan ons geschonken bedrag ontvangen. De minimale looptijd van een schenking bedraagt vijf jaar.

Periodiek schenken iets voor jou?
Wil jij VNB gedurende een langere periode financieel steunen? Dan is periodiek schenken iets voor jou. Periodiek schenken kan met behulp van een schriftelijke overeenkomst of door je schenking notarieel vast te laten leggen. Meer informatie? Klik hier. Wil jij niet voor een bepaalde periode gebonden zijn aan je schenking of eenmalig doneren? Word donateur en lever een eenmalige of maandelijkse bijdrage.

Belastingaangifte

Steun jij ons reeds óf ga jij ons steunen met een periodieke schenking? Vergeet dan niet om ons RSIN/fiscaalnummer door te geven bij je belastingaangifte. RSIN/fiscaal nummer: 2591583