IATA
Wij zijn IATA gelicenseerd. Dit houdt in dat wij aan alle door IATA gestelde eisen voldoen om zelf namens de bij de IATA-aangesloten luchtvaartmaatschappijen vliegtickets uit te geven.

International Air Transport Association
IATA staat voor International Air Transport Association en is een internationale handelsorganisatie en samenwerkingsorgaan voor luchtvaartmaatschappijen. IATA bepaalt in alle landen, met uitzondering van de Verenigde Staten, welke reisorganisaties vliegtickets mogen uitgeven voor luchtvaartmaatschappijen. Eveneens zijn zij verantwoordelijk voor alle regels, procedures en de codes die vandaag de dag gebruikt worden door al het luchtvaartverkeer. Doordat iedere luchtvaartmaatschappij, wel of geen lid, volgens de door IATA opgestelde procedures en codes werkt worden fouten door luchtvaartpersoneel geminimaliseerd en wordt er een veilige werk- en vervoersomgeving gecreëerd.

Vliegtickets
IATA bepaalt in alle landen, met uitzondering van de VS, welke touroperators vliegtickets mogen uitgeven voor deelnemende luchtvaartmaatschappijen. Om dit te bepalen heeft IATA hiervoor wereldwijd haar eigen eisen, opleidingen en examens waaraan reisorganisaties moeten voldoen. IATA gelicenseerde reisorganisaties mogen alleen tvliegtickets verstrekken van bij IATA aangesloten luchtvaartmaatschappijen.

Luchtvaartmaatschappijen
Niet alle luchtvaartmaatschappijen zijn aangesloten bij de IATA. Iedere luchtvaartmaatschappij moet namelijk op zijn of haar beurt aan bepaalde kwaliteits- en veiligheidsniveaus voldoen en moet lidmaatschap betalen om zich aan te mogen sluiten bij IATA. Voor meer informatie over IATA klik hier.