VNB is officieel erkend door de Nederlandse bisschoppenĀ­conferentie en organiseert sinds 1883 bedevaarten naar Lourdes.
Sinds 1948 organiseren wij reizen naar andere bestemmingen die een belangrijke rol in het katholieke geloof vervullen of hebben vervuld. Wij hebben dus ruim 130 jaar ervaring in het begeleiden van pelgrims; een garantie voor een betrouwbare service. VNB is een stichting en een non-profit organisatie. Dit betekent dat er geen winst gemaakt hoeft te worden. De reissom die de pelgrim betaalt is onze inkomstenbron; deze reissom is gebaseerd op de werkelijke kosten van een bedevaart. In het programma van onze bedevaarten zijn alle aspecten inbegrepen: vervoer, per hotel een eigen reisleider, Nederlandse vieringen, hulpmiddelen zoals rolstoelen, medische begeleiding en indien gewenst zorg ter plaatse. Onze pelgrims gaan compleet verzorgd op reis en komen na hun boeking dus ook niet meer voor onaangename verrassingen te staan. Dit geeft jou alle gelegenheid zorgeloos te genieten. Om reizen naar pelgrimsoorden mogelijk te maken voor minder draagkrachtige pelgrims worden fondsen geworven om deze pelgrims te ondersteunen.

Deskundige vrijwilligers
De uitvoering van de bedevaarten is vrijwel geheel in handen van deskundige vrijwilligers die dit belangeloos doen en een deel van de reissom zelf betalen. Op allerlei terreinen zijn zij actief: als reisleiding, pastor, arts, verpleegkundige of in de facilitaire dienst. Persoonlijke aandacht staat bij ons hoog in het vaandel. Onder de vrijwilligers bevinden zich ook veel jongeren. Jaarlijks maken 1.200 vrijwilligers het mogelijk om deze pelgrimsreizen te organiseren en uit te voeren.