Nieuwsbrief 7 september 2017
toegevoegd op: donderdag 7 september 2017
VNB-redacteur
  
Volg ons:                
Nieuwsbrief 7 september 2017
 

In deze Nieuwsbrief...

Het naseizoen staat voor de deur en een groot aantal pelgrims maakt zich klaar voor een reis naar een van onze betekenisvolle bestemmingen zoals Lourdes, Fatima en Rome. In deze nieuwsbrief nemen wij u mee in de start van het najaar. Eveneens belichten wij waarom men op bedevaart gaat. En voor welke reizen hebben wij nog plaats? Wellicht bent u namelijk wel degene die eind september of begin oktober alsnog met ons naar, bijvoorbeeld, Lourdes gaat.

Op reis:
Groot aantal pelgrims naar betekenisvolle bestemming in naseizoen

 

Het naseizoen staat voor de deur en een groot aantal pelgrims maakt zich op om op bedevaart, inspiratie- of belevingsreis te gaan naar een van de betekenisvolle bestemmingen waar VNB reizen organiseert. In totaal vertrekken 2948 pelgrims in de maand september en oktober op reis. De drie populairste bedevaartplaatsen zijn Lourdes, Rome en Fatima met respectievelijk 2170, 340 en 265 pelgrims.
Lees meer

Zelf op reis:
Onder het toeziend oog van Maria betekenisvol ontmoeten. Gaat u mee?

 

Het is in Lourdes aan de oever van de rivier de Gave dat Maria achttien keer aan molenaarsdochter Bernadette Soubirous verscheen. De Dame verzocht Bernadette o.a. een kapel te laten bouwen en sindsdien bezoeken jaarlijks miljoenen mensen de Franse bedevaartplaats aan de voet van de Pyreneeën: ieder met zijn eigen verhaal en met zijn eigen rugzak. Lourdes is meer dan alleen de plek waar hemel en aarde elkaar raken. De bijzondere en betekenisvolle plek, het samenzijn met nieuwe en oude bekenden, de gesprekken en ervaringen: Lourdes is thuiskomen. In de reizen van 7 tot 12 oktober en 15 tot 20 oktober zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Gaat u mee?

Getuigenis:
Waarom op bedevaart gaan?

 

Bij VNB draait alles om op bedevaart gaan, maar wat is dit nu eigenlijk? Waarom gaan mensen op bedevaart? Wat brengt het hen? En wat kan het u brengen? Marc Brinkhuis is als diaken van het Aartsbisdom Utrecht werkzaam in de Heilige Lebuinusparochie in Deventer en is voorzitter pastoraat VNB. Hij legt u aan de hand van enkele video's uit wat pelgrimeren en op bedevaart gaan is.
Bekijk de video hier.

Nieuws:
Hans Vugs 25 jaar diaken
 

Hans Vugs (1938) is al jaren vrijwilliger voor VNB en heeft al meer dan 60 bedevaarten naar Lourdes pastoraal begeleid. Dit jaar viert Hans Vugs zijn 25-jarig diakenjubileum. Om hier bij stil te staan en dit te vieren is er op zondag 17 september een plechtige Hoogmis. De Hoogmis vindt plaats in de parochiekerk aan de Wassenaerlaan 32 te Tilburg om 10.00 uur. Bent u er bij?
Lees meer

Verantwoord op reis
VNB
Pater van den Elsenstraat 10
5213 CD 's-Hertogenbosch
www.vnb.nl