Nieuwsbrief 5 oktober 2017
toegevoegd op: donderdag 5 oktober 2017
VNB-redacteur
  
Volg ons:                
Nieuwsbrief 5 oktober 2017
In deze Nieuwsbrief...

In onze vorige nieuwsbrief konden wij mededelen dat het bisdom Haarlem-Amsterdam in 2018 in de voetsporen treedt van de Heilige Franciscus in Assisi. Zij zijn niet het enige bisdom dat op bisdombedevaart vertrekt. Deze maand vertrekken zowel het bisdom van 's-Hertogenbosch als het bisdom van Rotterdam op bedevaart naar Lourdes en Rome. In deze nieuwsbrief vertellen wij jou alles over deze bedevaarten en geven we alvast een preview op de bedevaart van het Aartsbisdom Utrecht in 2018. Ga jij ook mee? 

Nieuws:
Ruim 1100 pelgrims gaan met bisdom 's-Hertogenbosch naar Lourdes
 

Het bisdom van 's-Hertogenbosch reist half oktober met ruim 1.100 pelgrims met de TGV, de bus en het vliegtuig af naar Lourdes. De laatste voorbereidingen voor de reis zijn in volle gang en het bisdom en VNB zijn druk bezig de laatste puntjes op de 'i' te zetten. Het programma is veelbelovend en de startbijeenkomst voor vrijwilligers heeft inmiddels plaatsgevonden. Wil jij op de hoogte blijven van wat de pelgrims in Lourdes beleven? Houd dan vanaf 14 oktober onze Facebookpagina in de gaten. Tijdens de reis worden speciale vlogs gemaakt zodat ook jij de bedevaart van het bisdom van 's-Hertogenbosch van achter je telefoon of computer mee kunt beleven.

 

Benieuwd naar de startbijeenkomst? Bekijk hier de kick-off van de bedevaart in Lourdesvlog #0.

Bekijk hier.     

Nieuws:
Bisdom Rotterdam gereed voor vertrek naar Heilige Stad 
 

Het bisdom Rotterdam vertrekt in de tweede week van oktober met zowel de bus als het vliegtuig op bedevaart naar Rome. Tijdens de reis, die al enige tijd is volgeboekt, gaan de pelgrims op audiëntie bij de paus, neemt men deel aan het Angelusgebed en zijn er vieringen in o.a. de Sint Jan van Lateranen en de Santa Maria Maggiore. Naast het vliegtuig reist ook een groot gedeelte pelgrims af met de bus naar Rome. Deze reis duurt in totaal 11 dagen en loopt o.a. via het schitterende Florence en Vipiteno. Het bisdom is gereed voor vertrek naar de Heilige Stad. Ben jij benieuwd hoe het de pelgrims van bisdom Rotterdam vergaat? Via onze website kun je op de hoogte blijven van de reis via foto- en reisverslagen. 

Bekijk meer. 

Zelf op reis:
Met het Aartsbisdom naar betekenisvol ontmoeten
 

Het Aartsbisdom Utrecht gaat dit voorjaar voor de vierde keer op diocesane bedevaart naar Lourdes. In de bedevaart staat 'ontmoeting' centraal: de ontmoeting met Maria en via haar de ontmoeting met de Levende Heer. Bij de vorige bedevaarten gaven tussen de 1.000 en 1.500 pelgrims gehoor aan de oproep van aartsbisschop Eijk om met hem naar Lourdes te reizen. De aartsbisschop kijkt hier met veel plezier op terug: "Ik koester warme herinneringen aan onze vorige bisdombedevaarten. Ik nodig iedereen - jong en oud - uit ons bisdom dan ook uit om in 2018 mee te gaan. Samen naar Lourdes reizen is van blijvende betekenis." Het Aartsbisdom reist met de TGV, de bus en de VNB-Lance. Wil jij meer informatie?

 

Zelf op reis:
Save the date: laat je inspireren voor de bedevaart van het bisdom Haarlem-Amsterdam? 
 
Op zaterdag 7 oktober organiseert het Bisdom Haarlem-Amsterdam rondom de jaarlijkse feestdag van de Heilige Franciscus op 4 oktober een boeiende middag met als thema 'In de voetsporen van de Heilige Franciscus'. Wil jij deze uitgelezen kans ter voorbereiding op de bisdombedevaart ook niet missen? Kom dan naar de informatiemiddag. Tijdens de bijeenkomst zal pater Roland Putman vertellen over Assisi en andere plaatsen waar de Heilige Franciscus geleefd heeft.
Lees meer 
Verantwoord op reis
VNB
Pater van den Elsenstraat 10
5213 CD 's-Hertogenbosch
www.vnb.nl