Nieuwsbrief 24 augustus 2017
toegevoegd op: donderdag 24 augustus 2017
VNB-redacteur
  
Volg ons:                
Nieuwsbrief 24 augustus 2017
 

In deze Nieuwsbrief...

De deelnemers van onze sponsorfietstocht zijn aangekomen in Fatima. Wat een tocht hebben zij achter de rug en wat een beleving. Deze nieuwsbrief staat grotendeels in het teken van onze sponsorfietstochten. Om de deelnemers van de sponsorfietstocht te ondersteunen reist een team van catering en verzorging mee. In deze nieuwsbrief leest u het verhaal van Wil Groen, een doorgewinterde vrijwilliger die al jaren intensief betrokken is bij de VNB sponsorfietstochten en die u een kijkje achter de schermen geeft.

Een sponsorfietstocht in Israël? Geen alledaagse en een bijzondere bestemming om een sponsorfietstocht te organiseren. Wij kunnen met trots melden dat wij in 2018 voor het eerst een sponsorfietstocht in dit schitterende land organiseren. Lees alle ins- en outs over deze reis en heeft u zich al opgegeven voor de informatiebijeenkomst van onze interreligieuze inspiratiereis naar Java?

Getuigenissen:
Wil Groen: "Ons belang is dat alle fietsers in goede gezondheid aankomen op de plaats van bestemming."

 

De VNB-sponsorfietstochten zijn mede bekend door het team van vrijwilligers dat met de fietsers meereist om ze te ondersteunen en verzorgen. Zes jaar geleden las Wil Groen een oproep waarbij chauffeurs en mensen voor de catering werden gevraagd. Sindsdien heeft ze geen jaar gemist. Wil Groen: "Ons belang is dat alle fietsers in goede gezondheid aankomen op de plaats van bestemming. De fietstocht draait niet om prestatie, er is geen winnaar. Elke fietser mag er zijn!" Benieuwd hoe een dag van de vrijwilligers achter de schermen eruit ziet? Wij legden Wil Groen vier vragen voor.

Lees meer

Zelf op reis:
Pelgrims in 2018 voor het eerst op de pedalen door het Heilige Land
 

Al jaren organiseert VNB sponsorfietstochten naar bedevaartbestemmingen als Lourdes, Santiago en Rome. Dit jaar is het Portugese Fatima toegevoegd als eindbestemming en ook aankomend jaar kunnen wij een nieuwe en indrukwekkende bestemming aan ons reisassortiment toevoegen. Wij vinden het ontzettend leuk om te kunnen melden dat er in november 2018 voor het eerst een sponsorfietstocht in Israël gereden wordt. Deze sponsorfietstocht valt nauw samen met de Nederlandse dag die ook omstreeks deze periode in Israël zal plaatsvinden. De exacte vertrek- en aankomstdatum en vertrek- en aankomstbestemming zijn momenteel nog niet definitief bekend. Wilt u deze onvergetelijke belevingsreis niet missen? Dan houden wij u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent de (inschrijving van deze) sponsorfietstocht. Stuur een email met uw gegevens naar henk.smits@vnb.nl.

VNB-nieuws:
Laat u zich inspireren door interreligieus Java? Kom naar de bijeenkomst
 

In 2018 gaan wij voor het eerst met Christenen, Hindoes, Moslims, Boeddhisten, Joden en Humanisten die een zorgachtergrond hebben op inspiratiereis naar het schitterende Java. Lijkt het u leuk om mee te gaan op reis naar dit imponerende land of wilt u meer informatie? Kom dan op zaterdag 23 september naar de informatiebijeenkomst. Onder het genot van koffie/thee en ‘hemelse koek’ nemen wij u mee in het programma en de thema’s die gedurende de reis behandeld worden. Doe mee aan de workshop interreligieuze dialoog en sluit de ochtend af met een heerlijke ‘Mazzeltov’-lunch. Toegang tot en deelname aan de informatiebijeenkomst is gratis.
Lees meer

Verantwoord op reis
VNB
Pater van den Elsenstraat 10
5213 CD 's-Hertogenbosch
www.vnb.nl