Nieuwsbrief 10 augustus 2017
toegevoegd op: donderdag 10 augustus 2017
VNB-redacteur
  
Volg ons:                
Nieuwsbrief 10 augustus 2017
 
In deze Nieuwsbrief...
Het Bisdom van ‘s-Hertogenbosch vertrekt in oktober met de TGV op bisdombedevaart naar Lourdes. In deze nieuwsbrief vertellen wij u meer over deze reis waaraan ook bisschop De Korte deelneemt. Ook zijn de deelnemers van onze sponsorfietstocht aan het laatste deel van hun reis begonnen. Afgelopen week kwamen zij aan in Lourdes waarbij de cheque met het fenomenale bedrag dat zij hebben opgehaald werd uitgereikt.
 
 

Getuigenissen:
Bisschop Gerard de Korte: "Ga ook mee!"

 

Bisschop Gerard de Korte: “Bij een katholieke bedevaart wordt je leven voor even stil gezet. Men neemt een aantal dagen vrij af en je trekt met een aantal gelovigen naar een plek toe, in dit geval Lourdes. Dit doe je om het geloof te verdiepen, om daar elkaar te ontmoeten. Lourdes is natuurlijk de plek van Maria dus je kunt je band met Maria verdiepen en via haar die met Christus. Ik hoop dat Lourdes mensen helpt om hun geloof te versterken en meer een plek te geven in hun leven. (…) Wij hopen dat doordat het een diocesane bedevaart is dat we met minstens duizend gelovigen op pad gaan en dat daardoor de onderlinge band van de verschillende parochies en de gelovigen uit de parochies kan worden versterkt. Daarom vraag ik iedereen: ga mee.”
Lees meer

Zelf op reis:
Met het bisdom betekenisvol ontmoeten in Lourdes
 

Van 14 tot en met 21 oktober vertrekt het Bisdom van ’s-Hertogenbosch onder begeleiding van bisschop De Korte op bedevaart naar Lourdes. Tijdens de bedevaart zijn er verschillende eucharistievieringen zoals die aan de Grot en de Internationale Mis. Ook lopen de pelgrims de sacraments- en de lichtprocessie en is er een speciale Avond van Barmhartigheid. Een bisdombedevaart is de gelegenheid om pelgrims van andere parochies te leren kennen en jongeren kennis te laten maken met Lourdes. Daarom valt de bedevaart samen met de herfstvakantie en worden er gedurende de week speciale kinderactiviteiten georganiseerd. Gaat u mee op pelgrimage?

Lees meer

VNB-nieuws:
€ 20.000,00 opgehaald met sponsorfietstocht voor Vincentiusvereniging
 

Na 12 dagen fietsen zijn de deelnemers van de sponsorfietstocht aangekomen in Lourdes. Niet alleen worden de pelgrims enthousiast ontvangen door familie, vrienden, medepelgrims en vrijwilligers, ook werd de cheque van de sponsorfietstocht uitgereikt. In totaal hebben de fietsers en sponsoren € 20.000 bij elkaar gebracht. Dit bedrag komt ten goede aan de Vincentiusvereniging 's-Hertogenbosch. Zij zullen het geld gebruiken voor (mede)financiering van pelgrims die minder draagkrachtig zijn.
Lees meer

Verantwoord op reis
VNB
Pater van den Elsenstraat 10
5213 CD 's-Hertogenbosch
www.vnb.nl