Nieuwsbrief 1 februari 2018
toegevoegd op: donderdag 1 februari 2018
VNB-redacteur
  
Volg ons:                
Nieuwsbrief 1 februari 2018
Wandel, verwonder, proef en beleef de weg van en naar Santiago

In deze nieuwsbrief nemen wij jou mee naar een van de bekendste pelgrimsroutes: de Camino Frances. De camino begint bij de Franse grens en loopt onder andere via het schitterende Roncesvalles en Saint-Jean-Pied-de-Port naar Santiago de Compostela. In navolging op voorafgaande jaren organiseren wij, ook in 2018,  een combireis waarbij jij zelf bepaalt welke stukken van de Camino je loopt. Besluit jij een dag niet te lopen? Dan verplaats jij je door het schitterende Spanje naar Lourdes per luxe touringcar. Een van de reisleiders, Walther Halters, vertelt jou meer over deze schitterende reis. De meer getrainde wandelaars kunnen de Camino ervaren tijdens onze 16-daagse belevingsreis per voet van Leon naar Santiago. Buen Camino!

Wandelend en per de bus naar Santiago 
12-daagse belevingsreis - SL1801
 

Vanaf 900 na Christus zijn er miljoenen pelgrims langs gekende wegen getrokken om het graf van Jakobus in Galicië in noordwest Spanje te bezoeken. De route voert langs bekende pelgrimsplaatsen zoals Pamplona, de stad van het traditionele stierenvechter ter ere van de heilige San Fermin. Leon, dat bekend staat om haar gotische kathedraal. De route eindigt in Santiago de Compostela, de stad waar het stoffelijk overschot van Jakobus begraven ligt. Wil jij de Camino beleven en ervaren? Wil of kun jij niet elke dag de route per voet afleggen maar wil jij wel op inspirerende wijze de omgeving verkennen? Ga mee op wandel- en busreis naar Santiago de Compostela en Lourdes. Lees meer

"Iedere stap die je zet, is als het ware een stap die je achter je laat"
Interview reisleider Walther Halters 
 
Walther Halters is een van de reisleiders van onze belevingsreis van Santiago naar Lourdes. Onze VNB-verslaggever sprak Walther en interviewde hem over deze reis en zijn grote liefde voor Santiago. Walther: "Het mooie van deze reis is dat het een combinatie is van actief zijn en bezinnen. Iedere stap die je zet, is als het ware een stap die je achter je laat. Je beleeft dit samen met medepelgrims die op weg zijn naar hetzelfde doel en daardoor ontstaan gesprekken. De reis verbindt mensen.Lees meer
Per voet pelgrimeren en jezelf overtreffen
16-daagse belevingsreis - SA1802
 

Vanuit de schitterende historische stadskern van Léon is het circa 300 kilometer naar Santiago de Compostela. Léon is schitterend en de pelgrims die de stad aandoen en doorkruisen komen echt overal ter wereld vandaan. De route vanuit Léon voert langs schitterende plaatsen zoals Astorga met het bisschoppelijk paleis van Gaudi en Cruz de Ferro, de plaats waar pelgrims al eeuwenlang, ver van huis, hun meegenomen ‘last’ achterlaten in de vorm van een steen. Vanaf de Monte de Gozo loop je uiteindelijk Santiago binnen. Neem jij deel aan deze reis die iedere wandelliefhebber minimaal eens in zijn leven gemaakt moet hebben? Lees meer.

Inschrijving Bisdom Haarlem-Amsterdam verlengd!
VNB nieuws 
 

De inschrijving van de bedevaart van het bisdom Haarlem-Amsterdam is met een maand verlengd tot donderdag 1 maart 2018. Het bisdom vertrekt op respectievelijk 28 en 30 april per bus en vliegtuig naar het Italiaanse Assisi. Assisi is de stad van de heilige Franciscus en Clara. Tijdens de bedevaart worden niet alleen de bijzondere stad en zijn hoogtepunten aangedaan, maar gaat men ook op ontdekking in de schitterende omgeving. Centraal staat ‘ontmoeting’ in de diepere zin van het woord. Voor tieners, jongeren en gezinnen is, indien hier belangstelling voor is, een aangepast programma.

Meer informatie?
Wil jij meer informatie over de reis of wil jij je aanmelden?
Klik hier voor de 9-daagse bedevaart Assisi per bus
Klik hier voor de 6-daagse bedevaart Assisi per vliegtuig.

Verantwoord op reis
VNB
Pater van den Elsenstraat 10
5213 CD 's-Hertogenbosch
www.vnb.nl