Nieuwsbrief 29 maart 2018
toegevoegd op: donderdag 29 maart 2018
VNB-redacteur
  
Volg ons:                
Nieuwsbrief 29 maart 2018
Een zalig Pasen

We zitten midden in de Goede Week, de week dat we stil staan bij het lijden en sterven van Jezus. Een bijzondere en waardevolle week van bezinning. Een week die eindigt in licht. Licht dat overgaat in Pasen: het feest van de opstanding van Christus. Deze nieuwsbrief staat in het teken van Pasen. Marc Brinkhuis, voorzitter pastoraat VNB, brengt jou in deze nieuwsbrief een speciale paasgroet. Hoe bijzonder is het om Pasen te vieren in het Heilig Land? Op de plek waar het hele paasverhaal zich heeft afgespeeld? Rector Patrick Kuipers vierde eerder Pasen in het Heilig Land. In onze nieuwe vlog Op weg naar de Nederlandse Dagen in het Heilig Land vertelt hij je er alles over.

Een zalig Pasen.

Ik ben opgestaan en toch nog bij u 
Paasgroet Marc Brinkhuis - Voorzitter Pastoraat VNB 
 

Ik ben opgestaan en toch nog bij u. Met deze woorden begint de klassieke liturgie van paasmorgen. Het is de eerste regel van de introïtus, de gregoriaanse openingszang. Zoals meestal zijn deze woorden ontleend aan een psalm. Deze woorden komen uit psalm 139 – Ken je mij? – die de VNB dit jaar als inspiratiebron heeft genomen. Het lied heeft enkele verzen uit de psalm genomen in een oude Latijnse vertaling.

Lees meer. 

'Stel je eens voor dat er een boom staat die alles heeft meegemaakt'
Pasenspecial deel 1 - Vieren in het Heilig Land
 

Rector Patrick Kuijpers vierde Pasen in het Heilig Land. In een speciale editie van onze vlog vertelt hij over zijn ervaring. “Ik vind Gethsemane een hele bijzondere plek: aan de voet van de Olijfberg, met de Hof van Olijven. Gethsemane waar Jezus zijn laatste nacht heeft doorgebracht in gebed. Waar de apostelen in slaap vielen. Waar Hij die eenzaamheid gevoeld heeft. En ik moet zeggen dat als ik daar ben en ik zie die olijfbomen, dan denk ik altijd bij mezelf, wetende dat olijfbomen heel oud kunnen worden: stel je nou eens voor dat er gewoon een boom bij staat die het allemaal heeft meegemaakt.

Bekijk de vlog hier.

'Elke stap die je daar zet is een stap op de weg van Jezus!' 
Pasenspecial deel 2 - Jeruzalem 
 

In deel 2 van de speciale pasenspecial in onze vlog ‘Op weg naar het Heilig Land’ vertelt rector Patrick Kuijpers hoe het is om in Jeruzalem te zijn, de plek waar het paasverhaal zich heeft afgespeeld. Rector Patrick Kuijpers: “Het is heel bijzonder om daar te zijn. Jeruzalem is de plek waar Pasen zich heeft afgespeeld. Het is de plek van de kruisiging van Jezus, van de lijdensweg van Jezus en ook van de verrijzenis van Jezus. Elke stap die je daar zet is een stap op de weg van Jezus en dat is heel bijzonder!”.

Bekijk de vlog hier

Verantwoord op reis
VNB
Pater van den Elsenstraat 10
5213 CD 's-Hertogenbosch
www.vnb.nl