Vier, zwaai of fiets jij mee?
toegevoegd op: dinsdag 27 juni 2017
VNB-redacteur


Op zaterdag 15 juli is het zover. Een deel van de in totaal 65 deelnemers en ondersteunende vrijwilligers vertrekken dan in de ochtend vanuit ’s-Hertogenbosch op sponsorfietstocht voor de Vincentiusvereniging met als eindbestemming Lourdes, Santiago of Fatima. Voorafgaand aan het vertrek is er een viering in de Sint-Janskathedraal waarin Mgr. De Korte, bisschop van ’s-Hertogenbosch voor zal gaan. Wil jij persoonlijk onze fietsers een hart onder de riem steken, samen met hen vieren, hen uitzwaaien of wil jij de eerste dag van de tocht meefietsen? Wij nodigen jou van harte uit.

Viering in de Sint-Janskathedraal
De ‘feestelijkheden’ rondom het vertrek van de fietsers beginnen om 8.30 uur in de Sint-Janskathedraal. Mgr. Gerard de Korte gaat hier voor in de viering die voor iedereen toegankelijk is en waarvoor iedereen van harte is uitgenodigd. De viering wordt afgesloten met de zegening van de deelnemers en hun fietsen waarna iedereen de gelegenheid heeft om de fietsers en vrijwilligers een goede reis te wensen. Omstreeks 9.00 uur vertrekken de fietsers vanuit ’s-Hertogenbosch met als eindbestemming van de eerste dag de bedevaartplaats Scherpenheuvel (België).

Fietsen tot Fatima
Lourdes is na twaalf dagen de eerste ‘grote’ stop van de reis en voor een deel van de deelnemers ook de eindbestemming. De overige fietsers vervolgen vanuit Lourdes gezamenlijk hun weg naar Santiago waar zij na in totaal 22 dagen onderweg te zijn geweest zullen aankomen. Voor het eerst in de geschiedenis van VNB zal een groep fietsers gezamenlijk hun weg vervolgen richting het Portugese Fatima waar zij na, in totaal 29 dagen reizen, zullen aankomen. Fatima, dat dit jaar haar 100-jarig jubileum viert is de eindbestemming van de reis.

Sluit jij aan? De koffie staat klaar!

Fietsliefhebbers en belangstellenden kunnen gedurende (een deel van) de eerste dag aansluiten bij de groep fietsers. De eerste stop is in de ochtend in Hilvarenbeek (ca. 30 km) waar de groep fietsers bij de kerk op de Vrijthof de koffie zal nuttigen. Op de parkeerplaats bij de kerk in Arendonk (ca. 50 km) wordt de lunch genoten en op de Kerkstraat 4 in Ham (ca. 75 km) wordt in de middag de thee geserveerd.

Sponsorgeld

Al het sponsorgeld dat met de fietstocht wordt opgehaald komt ten goede aan de Vincentiusvereniging. De Vincentiusvereniging is een lokaal georganiseerde vrijwilligersorganisatie die middels armoedebestrijding en persoonlijke hulpverlening vanuit het gedachtegoed van Vincentius een structurele bijdrage willen leveren voor zwakkeren en kwetsbaren in de samenleving. Zij zullen de opbrengsten van de sponsorfietstocht gebruiken voor de financiering van een groep minder draagkrachtige pelgrims voor de bedevaart van het bisdom ’s-Hertogenbosch naar Lourdes.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, leuke weetjes en bijzonderheden rondom het evenement? Klik hier.