Pausbezoek aan India wordt uitgesteld
toegevoegd op: maandag 19 juni 2017
VNB-redacteur


Het bezoek van paus Franciscus aan India, dat in principe nog dit jaar zou plaatsvinden, wordt uitgesteld. Dat bevestigt kardinaal Oswald Gracias, de aartsbisschop van Bombay, aan het weekblad National Catholic Reporter. De  gesprekken met de regering van premier Narendra Modi nemen veel meer tijd in beslag nemen dan aanvankelijk voorzien.

Bezoek vraagt veel tijd
Kardinaal Gracias onderstreept dat de voorbereiding van een pausbezoek veel tijd vraagt, naast de praktische voorbereiding om alle bisdommen tijdig te informeren en de kans te geven om de gelovigen op het pausbezoek voor te bereiden. Wij zijn al half juni en ik begin de hoop te verliezen. Voor het pausbezoek van Joannes Paulus II aan India in 1999 was een jaar voorbereiding nodig.

Tweede pausbezoek dit jaar
Opmerkelijk is dat deze reis naar India en Bangladesh het tweede pausbezoek is van dit jaar dat wordt uitgesteld. Eerder werd ook al het bezoek aan het woelige en door een burgeroorlog getroffen Zuid-Sudan uitgesteld. Die reis was gepland voor in de herfst van dit jaar, maar werd afgelast omdat de veiligheid van de paus en de gelovigen die de vieringen en manifestaties met hem bijwonen niet kan worden gegarandeerd.

(Bron: Kerknet, 2017)