Naseizoen: groot aantal pelgrims op bedevaart
toegevoegd op: donderdag 7 september 2017
VNB-redacteur

 

Het naseizoen staat voor de deur en een groot aantal pelgrims maakt zich klaar om op bedevaart, inspiratie- of belevingsreis te gaan naar een van de betekenisvolle bestemmingen waar VNB reizen naar organiseert. In totaal vertrekken 2948 pelgrims in de maand september en oktober op reis. De drie populairste bedevaartplaatsen zijn Lourdes, Rome en Fatima met respectievelijk 2170, 340 en 265 pelgrims.

Lourdes meest bezochte bedevaartbestemming
Lourdes is met 2170 pelgrims in de maanden september en oktober de meest bezochte bedevaartbestemming van dit naseizoen. Door de jaren heen blijft Lourdes haar aantrekkingskracht op pelgrims houden. Naast een tiental groepen vanuit VNB vertrekt ook het bisdom van 's-Hertogenbosch op bedevaart naar deze Franse bedevaartplaats. Dit doet zij met in totaal 1100 pelgrims waarvan er 900 per TGV reizen.

Aantal pelgrims naar Fatima groeit
Met de viering van het 100-jarig jubileum van de Maria-verschijningen in Fatima is ook het aantal pelgrims dat naar het Portugese bedevaartoord reist toegenomen. In het najaar reizen alleen al bijna 300 pelgrims naar Portugal terwijl er in het voorseizoen ook al een kleine 200 pelgrims Fatima bezochten. Joke van den Kerkhof, Touroperating en Projectmanagement Fatima: "Het aantal reizen naar Fatima is tijdens het jubileumjaar ontzettend toegenomen". Rome is met 340 pelgrims enkel in het naseizoen een stabiele en veel geboekte bestemming. Naast Lourdes, Fatima en Rome, vertrekken er in het naseizoen onder andere reizen naar Polen, Duitsland, Assisi, Santiago, Malta, Israël en Indonesië.

Beperkte beschikbaarheid
Alle najaarsreizen naar zowel Fatima en Rome zijn alleen nog maar op aanvraag beschikbaar. Voor een aantal reizen naar Lourdes is er nog beschikbaarheid. Kijk voor de reizen en actuele beschikbaarheid op www.vnb.nl.