Nieuwsbrief 26 oktober 2017
toegevoegd op: donderdag 26 oktober 2017
VNB-redacteur
  
Volg ons:                
Nieuwsbrief 26 oktober 2017
In deze Nieuwsbrief...
Afgelopen maand vertrokken zowel het bisdom van 's-Hertogenbosch als het bisdom van Rotterdam op bedevaart. In deze nieuwsbrief nemen we jou mee op reis en laten we je een stukje 'betekenisvol ontmoeten' beleven. We nemen je mee naar Lourdes waar verschillende pelgrims een kaarsje hebben aangestoken voor dierbaren en geliefden.Ook nemen we jou mee naar Rome waar pelgrim Pieter, samen met zijn dochter Sophie, onder de indruk is van de Heilige Stad. Ook aankomend jaar zijn er meerdere bisdombedevaarten. Wat dacht je van het Aartsbisdom die op bedevaart gaan naar Lourdes? Of het bisdom Haarlem-Amsterdam die in de voetsporen van Franciscus treden in Assisi? 
Belevingen:
Fascinerend en indrukwekkend
 

Ramon Mangold won afgelopen februari de Zilveren Camera met een fotoserie over Mgr. De Korte in de categorie 'Personen in het Nieuws'. Samen met het bisdom Rotterdam reisde hij naar Rome waar hij dagelijks waardevolle en inspirerende fotoverslagen maakte.

Bekijk het fotoverslag van dag 1 hier

Bekijk het fotoverslag van dag 2 hier

Bekijk het fotoverslag van dag 3 hier

Bekijk het fotoverslag van dag 4 hier

Bekijk het fotoverslag van dag 5 hier

Bekijk het fotoverslag van dag 6, deel 1 hier

Bekijk het fotoverslag van dag 6, deel 2 hier

Bekijk het fotoverslag van dag 7 hier

Bekijk het fotoverslag van dag 8 hier

Bekijk het fotoverslag van dag 9, deel 1 hier

Bekijk het fotoverslag van dag 9, deel 2 hier

Bekijk het fotoverslag van dag 10 hier

 

 

Getuigenissen:
"Als mama vraagt hoe het was, ga ik zeggen: het was waanzinnig."
 

Sophie Clemens nam met haar vader Pieter deel aan de bedevaart van het bisdom Rotterdam naar Rome. Na een bezoek aan de Sint Jan van Lateranen zijn beiden diep onder de indruk. Sophie: "Ik weet al wat ik het mooist vind van deze dag in Rome. Dat is deze kerk. (...) Ik heb nu echt het gevoel dat ik ben geland, dat ik nu in Rome ben. Indrukwekkend wat mensen maken voor Christus, voor God. Het is mijn eerste keer in Rome. Ik had een beetje de hoop dat ik kippenvel zou krijgen en dat heb ik nu." Vader Pieter: "Het is een mooie reis. We zijn met verdieping bezig, elke dag is er een mis. Sightseeing is bij deze reis van ondergeschikt belang. Als mama vraagt hoe was het, ga ik zeggen: het was waanzinnig." 

Lees meer

Belevingen:
Met ruim 1100 pelgrims van bisdom 's-Hertogenbosch op weg naar Maria
 

Half oktober reisde bisdom 's-Hertogenbosch met ruim 1100 pelgrims af naar Lourdes. Verslaggeefster Emy Jansons ging mee en maakte iedere dag een vlog boordevol jouw dagelijkse dosis 'Lourdes vitaminen'. Heb jij de vlogs nog niet gezien? Of wil je graag nog even wegdromen naar de bisdombedevaart? Bekijk de vlogs hier:

Vlog #0 - Puntjes op de i en een veelbelovend programma

Vlog #1 - Op reis met 1100 pelgrims

Vlog #2 - Bernadette en een groet aan Maria

Vlog #3 - Over wonderen en duizenden kaarsjes

Vlog #4 - Vieren bij Maria, artsen & processies

Vlog #5 - Heiligen en Avond van Barmhartigheid

Vlog #6 - Excursies en goede werken

Vlog #7 - Dankbaarheid en zegen

Getuigenissen:
"Ze heeft het er moeilijk mee maar ik merk dat Lourdes haar goed doet"
 

Een van de pelgrims is samen met haar man, moeder en tante meegegaan met het bisdom 's-Hertogenbosch. In Lourdes steekt zij een kaarsje op voor haar recentelijk overleden vader. "Ik steek een kaarsje op voor mijn vader, hij is begin dit jaar overleden. Dit doe ik eigenlijk uit dankbaarheid. Mijn moeder ook. Die is hier samen met haar zus en die vinden het heel speciaal om hier te zijn. Ze heeft het er moeilijk mee maar ik merk dat Lourdes haar goed doet. Het leven voor mijn vader was zo zwaar dat het aan het einde een verlossing was. Om alleen naar Lourdes te komen om genezing te vragen dat zie ik niet zitten. Ik vind dit ook een mooie reden om een kaarsje aan te steken."
Lees meer.

Zelf op reis:
Met het bisdom Haarlem-Amsterdam in de voetsporen van Franciscus
 

In navolging op de bedevaart van het bisdom Haarlem-Amsterdam naar Rome en Fatima treedt het bisdom aankomend jaar in de voetsporen van de Heilige Franciscus in Assisi. "Assisi staat voornamelijk bekend om de grote heilige(n) die het kleine, Italiaanse plaatsje heeft voortgebracht. In de eerste plaats is dat de Heilige Franciscus, de grote inspirator en patroonheilige van onze huidige paus. Maar Assisi is zeker ook bekend om de Heilige Clara en de mooie omgeving. Naast de stad Assisi zullen dan ook andere plaatsen in de omgeving bezocht worden", aldus het bisdom. Wil jij met het bisdom Haarlem-Amsterdam betekenisvol ontmoeten in Assisi? Ga mee.
Voor meer informatie over de busreis: klik hier

Voor meer informatie over de vliegreis: klik hier

Zelf op reis:
Met het Aartsbisdom betekenisvol ontmoeten in Lourdes
 

Het Aartsbisdom gaat dit voorjaar voor de vierde keer op diocesane bedevaart naar Lourdes. In de bedevaart staat 'ontmoeting' centraal: de ontmoeting met Maria en via haar de ontmoeting met de Levende Heer. Bij de vorige bedevaarten gaven tussen de 1000 en 1500 pelgrims gehoor aan de oproep van aartsbisschop Eijk om met hem naar Lourdes te reizen. De aartsbisschop kijkt hier met veel plezier op terug: "Ik koester warme herinneringen aan onze vorige bisdombedevaarten. Ik nodig iedereen - jong en oud- uit ons bisdom dan ook uit om in 2018 mee te gaan. Samen naar Lourdes reizen is van blijvende betekenis." Het Aartsbisdom reist met de TGV, de bus en de VNB-Lance. Wil jij meer informatie?

Voor meer informatie over de TGV: klik hier

Voor meer informatie over de bus: klik hier

Voor meer informatie over de VNB-Lance: klik hier 

Verantwoord op reis
VNB
Pater van den Elsenstraat 10
5213 CD 's-Hertogenbosch
www.vnb.nl