Nieuwsbrief 16 november 2017
toegevoegd op: donderdag 16 november 2017
VNB-redacteur
  
Volg ons:                
Nieuwsbrief 16 november 2017
VNB-dag 2018: ontmoeten en geschiedenis schrijven

De inschrijving voor de VNB-dag is sinds enkele weken geopend en de aanmeldingen stromen binnen. Wij hebben er ontzettend veel zin in en zijn druk bezig met de voorbereidingen voor deze bijzondere dag. Zo kunnen wij inmiddels melden dat fotograaf Ramon Mangold, wiens boek 'Katholiek Brabant' net is uitgekomen, een van de standhouders is op de dag. Op onze reisinformatiemarkt kun je informatie inwinnen over ons actuele reisaanbod voor aankomend jaar. Wist jij bijvoorbeeld al dat wij volgend jaar voor het eerst een sponsorfietstocht in het Heilig Land organiseren? In deze nieuwsbrief vertellen wij je hier meer over en blikken we alvast vooruit naar de Mariapassie. De schitterende voorstelling waarmee wij samen met Stichting Aquero de dag zullen afsluiten. Ben jij erbij?  

Kom jij 'betekenisvol ontmoeten'?
 

Wil jij het nieuwe jaar goed beginnen? Wil jij 'betekenisvol ontmoeten'? Wil jij vooruitblikken op ons reisaanbod voor aankomend jaar, oude bekenden opnieuw ontmoeten en warme vriendschappen opbouwen? Kom op zaterdag 13 januari naar de VNB-dag in Theater de Flint in Amersfoort en laat je inspireren en verwonderen. Lees meer. 

 

Gelijk aanmelden? Meld je aan als pelgrim of vrijwilliger.
De VNB-dag 2018 op Facebook volgen? klik hier.

Nieuw reisaanbod 2018: sponsorfietstocht in het Heilig Land 
 

Al jaren organiseert VNB sponsorfietstochten naar bedevaartbestemmingen als Lourdes, Santiago, Fatima en Rome. Tijdens de VNB-dag presenteren wij ons nieuwe reisaanbod aan zowel pelgrims als vrijwilligers. Voor aankomend jaar hebben wij een nieuwe en indrukwekkende reis aan ons aanbod toegevoegd: fietsen in het Heilig Land. Schrijf jij samen met ons geschiedenis en ga jij mee om betekenisvol te beleven, te bezoeken en te ontmoeten? In elf dagen fietsen wij langs plaatsen die een rol in de Bijbel vervullen: Haifa, Nazareth, Berg Tabor, Kana, de Berg van de Zaligsprekingen, het Meer van Tiberias, Qasr en Yahud, Jericho, Bethlehem en Jeruzalem. Beleef jij samen met ons dit avontuur?

Lees meer. 

Ramon Mangold: "Het is gek om opeens zelf nieuws te zijn met je werk"
 

Op 7 november presenteerde Ramon Mangold, winnaar van de Zilveren Camera met zijn fotoserie over Mgr. De Korte, zijn boek Katholiek Brabant. In het boek staan diverse foto’s die zijn gemaakt tijdens pelgrimages van VNB waarmee Ramon graag een evenwichtig beeld van de Katholieke Kerk, in en om Brabant, wil weergeven. VNB sprak de getalenteerde fotograaf de dag na zijn boekpresentatie. Ramon: “Het is gek om opeens zelf het nieuws te zijn met je werk”. Wij vroegen hem het hemd van zijn lijf over zijn boek, zijn beweegredenen, pelgrimeren en zijn verwachtingen van de VNB-dag 2018. Ramon: “Veel mensen ontmoeten met hun inspirerende verhalen. Die dag is het boek inderdaad ook te koop op de informatiemarkt”.

Lees meer. 

De Mariapassie: "Geweldig!"
 

Met de voorstelling de Mariapassie wordt de VNB-dag in samenwerking met Stichting Aquero afgesloten. In deze voorstelling worden hedendaagse muziek en zang samengebracht met het verhaal van Maria. De hartverwarmende voorstelling is ontzettend positief ontvangen door het publiek. Fleur is een van de bezoekers die de Mariapassie heeft aanschouwd. Fleur: “Wat was het een geweldige, mooie, ontroerende en bijzondere voorstelling. Iedereen deed het geweldig. Een traan kon ik niet bedwingen. Ik kom zeker nog een keer kijken!”. Wil jij tijdens de VNB-dag naar de Mariapassie? Geef je via de website van de Mariapassie hier op. Vooruitblikken op de voorstelling en alvast sfeer proeven?

Bekijk hier het filmpje.

Verantwoord op reis
VNB
Pater van den Elsenstraat 10
5213 CD 's-Hertogenbosch
www.vnb.nl