Nieuwsbrief 4 januari 2018
toegevoegd op: dinsdag 16 januari 2018
VNB-redacteur
  
Volg ons:                
Nieuwsbrief 4 januari 2018
VNB-dag 2018: extra tickets voor 'bezoekers' beschikbaar

Alle reguliere pelgrim- en vrijwilliger tickets voor de VNB-dag zijn uitgegeven. Wegens groot succes zijn er extra tickets voor 'bezoekers' beschikbaar. In deze nieuwsbrief vertellen wij jou dan ook alles over de laatste stand van zaken betreffende de VNB-dag 2018 en het 'bezoeker'-ticket. We stellen je voor aan een van onze standhouders op de dag: Sint Ephrem Kloosterhoning. Tot slot geven we jou een preview van een nieuwe reis die aankomend jaar op de planning staat en die wij tijdens de VNB-dag officieel presenteren: Pasen in Kreta. 

Extra tickets voor bezoekers beschikbaar
Wegens groot succes extra tickets VNB-dag 2018
 

Vanwege de grote vraag naar tickets voor de VNB-dag zijn er extra 'bezoekers'-tickets beschikbaar. Dit 'bezoeker'-ticket geeft een grote groep geïnteresseerden die de VNB-dag graag willen bezoeken, maar die nog niet de gelegenheid hebben gehad om zich aan te melden voor het evenement, alsnog de kans om aan de dag deel te nemen. In 1,5 maand tijd zijn 850 tickets voor de dag vergeven aan pelgrims en vrijwilligers: een groot succes. Geïnteresseerden die de extra tickets voor 'bezoeker'  aanvragen zijn van harte welkom bij de eucharistieviering, de lunch en de inspirerende informatiemarkt. Lees meer. 

Standhouder VNB-dag 2018: Sint Ephrem Kloosterhoning
Bewust en gezond leven 
 

Sint Ephrem Kloosterhoning is een van de standhouders tijdens de VNB-dag. Op het terrein van het St. Ephrem de Syriër klooster staat sinds afgelopen jaar een bijentuin. De tuin is primair bedoelt om bijen te houden. Maar speelt ook een grote rol als ontmoetingsplek voor de buurt. In de tuin worden wandelingen gemaakt. In de tuin vinden bezoekers de ruimte om tot rust te komen. De honingbij is belangrijk voor de voedselvoorziening. Ongeveer 80% van de geteelde voedselgewassen worden door bijen bestuifd. "Omdat de bij zo onmisbaar is in de natuur willen wij de bij helpen en versterken. Door aandacht te geven aan de bij, het op pijl houden van de populatie en bewustzijn te creëren bij mensen zijn wij dit initiatief gestart". Meer weten over of alvast kennis maken met de producten van Sint Ephrem Kloosterhoning? Kom naar de stand op de VNB-dag of kijk op de website 

Neem je VNB-keycord en naambadge mee
Hergebruiken of van tevoren aanvragen 
 

De VNB-dag staat voor de deur en omdat wij duurzaam willen ondernemen en duurzame consumptie stimuleren, willen wij de keycords en de naambadges hergebruiken. Heb jij thuis een keycord en een naambadge? Neem deze mee naar de VNB-dag! Meerdere keycords thuis op de plank liggen? Lever deze in bij de garderobe tijdens de VNB-dag.

Heb jij geen keycord of naambadge maar wil je er wel graag een? dat kan! Stuur een email met jouw voor- en achternaam naar henk.smits@vnb.nl.  

Beleef Pasen op Kreta
Nieuw reisaanbod 2018
 

Pasen is in het orthodoxe Griekenland, evenals bij ons in Nederland, een bijzondere en betekenisvolle gebeurtenis. Wist jij dat men in Griekenland Pasen een week later viert dan in Nederland? En dat jij hierdoor samen met ons twee keer Pasen kunt vieren? Laat je inspireren in Kreta onder de Griekse zon en beleef het Paasfeest vanuit verschillende kerken en perspectieven zoals je het nog nooit eerder beleefd hebt. Lees meer

Verantwoord op reis
VNB
Pater van den Elsenstraat 10
5213 CD 's-Hertogenbosch
www.vnb.nl