Nieuwsbrief 1 maart 2018
toegevoegd op: donderdag 1 maart 2018
VNB-redacteur
  
Volg ons:                
Nieuwsbrief 1 maart 2018
Welke zanger of zangeres mag deze kans niet missen?

"Iedereen die zingen als passie heeft en die zingt in een koor moet dit echt een keer meemaken. Het is zo’n onvergetelijke belevenis: hoe het voelt, hoe geweldig het is, de contacten die je eraan overhoudt. Ik kan het iedereen aanraden."

Deze nieuwsbrief staat in het teken van onze koorreizen. Lees ons interview met Karin Koomen, pelgrim van onze koorreis naar Rome en verdiep je in enkele koorreizen die voor aankomend jaar op de planning staan. Want welke zanger of zangeres mag volgens jou deze kans niet missen?

"Zingen heeft mij zoveel moois gegeven!"
Interview VNB-vrijwilliger en pelgrim Karin Koomen
 
Karin Koomen, 61 jaar en woonachtig in Hoogkarspel, is al jaren actief als zorgvrijwilliger voor VNB. Naast haar vrijwilligerswerk zingt Karin in verschillende koren, speelt ze toneel en houdt ze van reizen en wandelen. Karin ging mee op de eerste VNB-koorreis naar Rome in 2015. Deze reis was onder (vocale) begeleiding van Sonja Roskamp. Karin:"Ik was bang dat Rome nooit meer zo mooi kon worden als tijdens die eerste keer, Ik ga dit jaar voor de derde keer mee op koorreis". Onze VNB-redacteur sprak Karin over haar passie voor zingen, haar dromen en wensen én haar grote liefde voor reizen. "Als je samen zingt dan maakt het niet uit waar je vandaan komt en wie je bent. Muziek verbroederd." Lees meer
Zingen op de meest schitterende plaatsen in de Eeuwige Stad
6-daagse inspiratiereis Rome voor zangers 
 

De Sint-Pieter, voor velen de bekendste basiliek van Vaticaanstad. Hoe bijzonder en indrukwekkend is het wel niet als je daar, samen met andere pelgrims, mag zingen? Het kan tijdens onze 6-daagse inspiratiereis naar Rome voor zangers. Je zingt hierbij niet alleen in de Sint-Pieter, maar ook in de Friezenkerk of bijvoorbeeld buiten bij de Spaanse Trappen. Naast dat je zingt ga je op audiëntie bij de paus en bezoek je de hoogtepunten van de Eeuwige Stad zoals het Pantheon, de Spaanse Trappen de vier hoofdbasilieken. Wat is er mooier dan zingend je geloof te beleven in de Eeuwige Stad onder begeleiding van dirigente Sonja Roskamp en pastoor Los. Ga jij mee? Lees meer. 

Schrijf geschiedenis en zing tijdens de Nederlandse Dagen 
8-daagse bedevaart voor zangers naar het Heilig Land 
 

In navolging op het grote succes van de Nederlandse Dag in Rome in 2016 organiseren wij, in samenwerking met vele organisaties, in 2018 Nederlandse Dagen in het Heilig Land. Ontdek de eeuwenoude cultuur van en ga samen met ons op pad naar Bijbelse historie in het Heilig Land. Tijdens de Nederlandse Dagen die in het teken staan van Shalom, ondersteunt het gelegenheidskoor andere reisinitiatieven muzikaal bij eucharistievieringen en meditatieve momenten. Zing op betekenisvolle plekken zoals de Berg van de Zaligsprekingen onder leiding van dirigente Irene van Geel: een unieke ervaring! Lees meer. 

Werkzaamheden Lourdes: de baden
VNB-nieuws 
 

Enkele weken geleden vond in Lourdes, rondom de dag van de eerste verschijning, een jaarlijks congres plaats voor bedevaartorganisaties. Tijdens het congres werd het jaarthema ‘Doe wat Hij u zeggen zal’ uitgebreid toegelicht en werd iedereen meegenomen in de algemene ontwikkelingen in- en rondom Lourdes. VNB was bij dit congres aanwezig en in de aankomende edities van de nieuwsbrief nemen wij jou mee in hetgeen er tijdens het congres besproken is. Deze week: de baden. Lees meer.

Verantwoord op reis
VNB
Pater van den Elsenstraat 10
5213 CD 's-Hertogenbosch
www.vnb.nl