Paus geeft 6000 jongeren een rozenkrans
toegevoegd op: donderdag 25 april 2019
Katholiek Nieuwsblad

Paus Franciscus heeft op de feestdag van zijn patroonheilige zesduizend Milanese jongeren een rozenkrans geschonken.

De feestdag van de heilige Joris valt elk jaar op 23 april. De Spaanse vertaling van die naam is Jorge. De eigen naam van paus Franciscus is Jorge Mario Bergoglio.
Paus Franciscus vierde zijn naamdag afgelopen dinsdag door rozenkransen cadeau te doen aan zesduizend jonge Milanezen.
De rozenkruizen zijn afkomstig van de meest recente Wereldjongerendagen. Die vonden in januari plaats in Panama.

Gebed gevraagd
De jongeren kregen de rozenkransen overhandigd tijdens een Mis in de Sint-Pieter. Hoofdcelebrant daarbij was de aartsbisschop van Milaan, Mario Delpini.
De jongeren waren ook aanwezig bij de woensdagaudiëntie van de paus die de dag erna plaatsvond. De groep is deze week vanuit Milaan op pelgrimage in Rome.
Vaticaans woordvoerder Alessandro Gisotti liet weten dat de paus met zijn geschenk “aan de jongeren vroeg om hem op een bijzondere manier in hun gebed te gedenken, vooral door hem toe te vertrouwen aan de Heilige Maagd”.

IJsjes en biecht
Vorig jaar trakteerde paus Franciscus op zijn naamdag driehonderd Romeinse daklozen op een ijsje. De pauselijk aalmoezenier, kardinaal Konrad Krajewski, zorgde toen voor de distributie van de ijsjes via de gaarkeukens en opvangcentra in de stad.

Tijdens het Heilig Jaar van Barmhartigheid in 2016 hoorde Franciscus op zijn naamdag de biecht van zestien jongens en meisjes op het Sint-Pietersplein. (CNA)

Bron: Katholiek Nieuwsblad, 2019