“Een belofte die doorgaat” 75 jaar Maria Ommegang
toegevoegd op: woensdag 12 juni 2019
Maria Ommegang “Een belofte die doorgaat”
75 jaar Maria Ommegang Bergen op Zoom, zondag 30 juni 2019


Direct na de Tweede Wereldoorlog - Bergen op Zoom werd in 1944 bevrijd- trok de Maria Ommegang op 15 augustus 1945 voor het eerst sinds 1572 weer door de binnenstad van Bergen op Zoom. Zondag 30 juni 2019 is het de 75e editie van deze Ommegang. De belofte die kapelaan Ooijens tijdens de oorlog had gedaan wordt na al die jaren nog steeds gestand gedaan. Dit jaar daarom het thema: “Een belofte die doorgaat”

Ruim 800 deelnemers verbeelden al zingend, dansend, declamerend en musicerend, de geschiedenis van Bergen op Zoom, verbeelden fragmenten uit het Oude en het Nieuwe testament en de Zeven Vreugden van Maria en er is een processiegedeelte. In deze jubileumeditie rijdt een gloednieuwe Verrijzeniswagen mee met bijbehorende figuranten, maar ook de andere stoetonderdelen krijgen dit jaar extra aandacht.

Om 15.00 uur openen de poorten van stadspaleis het Markiezenhof onder de klanken van trommels en bazuingeschal om de bonte stoet met groepen, figuranten, zangers, musici en wagens van start te laten gaan. De historische binnenstad vormt daarbij het decor, met uiteraard een passage over de Grote Markt waar stoelen staan opgesteld voor mensen die daarvoor gereserveerd hebben. Een zitplaats op de Grote Markt is aan te vragen via het mailadres: secretaris@mariaommegang.nl

De stoet is gratis te bewonderen, parkeren is die dag ook gratis en stoelreserveringen zijn kosteloos, maar er is wel een beperkte capaciteit. Het programmaboekje wordt tijdens de stoet uitgereikt en komt in juni ook beschikbaar op de website. Alle informatie over deze Maria Ommegang vindt u op www.mariaommegang.nl.

Klik hier om de folder te bekijken. 

Bron: Maria Ommegang