LO1701 | 14-10-2017 | 21-10-2017 | 3-sterren hotel Hotel nog niet bekend | | 7 nacht(en) | Prijs vanaf € 899,00 (excl. toeslagen)

boek nu
8-daagse bedevaart Lourdes (vanaf € 899,00) Bisdom van 's-Hertogenbosch

Vindt u het prettig om rustig en rechtstreeks naar Lourdes te reizen, dan kunnen wij u onze speciale chartertrein aanbevelen.

Terwijl de TGV Frankrijk doorkruist is er volop gelegenheid om in een ontspannen sfeer kennis te maken met uw reisgenoten.

U reist overdag, zodat u onderweg kunt genieten van het fraaie landschap. Nog voor de maaltijd ziet u de rivier de Gave, een teken dat u Lourdes nadert. Voordat de TGV het station binnenrijdt, passeert u de Grot en de basilieken op het Heiligdom: u bent in Lourdes!

Zorghotel
Voor deze reis verblijven de zorgpelgrims in een viersterren accommodatie. Bij boeken selecteert u 'pelgrim in een zorghotel' en moet u '4-sterren hotel' aanklikken voor de juiste prijs.

Bisdomkorting voor kinderen en jongeren
Een bisdombedevaart is dé gelegenheid om kinderen en jongeren kennis te laten maken met Lourdes. Het bisdom van ’s Hertogenbosch zou het fijn vinden om met veel kinderen en jongeren uit het bisdom op reis te gaan. Daarom ontvangen de eerste 100 kinderen en jongeren, in de leeftijd van 0 tot 30 jaar, een extra korting van € 100,00 op de reissom.

Boeking kinderen & jongeren
Voor boeking van jongeren van 13 t/m 30 jaar selecteert u 'jongere', tarief € 599,00. Voor kinderen t/m 12 jaar selecteert u 'kinderen & jongeren', tarief € 499,00. Dit is exclusief de hierboven aangegeven korting vanuit het bisdom.


Bedevaartprogramma
Voor elke bedevaart heeft VNB een evenwichtig programma met veel variatie vastgesteld, waarbij kwaliteit en deskundige begeleiding voorop staan. Tijdens uw reis bezoekt u dagelijks het Heiligdom en kunt u deelnemen aan diverse plechtigheden zoals de sacramentsprocessie en de lichtprocessie. Pastores die de bedevaart begeleiden, gaan voor in eigen Nederlandstalige eucharistievieringen. Naast een welkomst- en zendingsviering is er tijdens de bedevaart een boeteviering, een viering met de handoplegging en uiteraard een viering aan de Grot. Daarnaast is er voldoende ruimte voor ontspanning. Tijdens de bedevaart wordt u de mogelijkheid geboden om verschillende bezienswaardigheden in het stadje Lourdes en in de mooie omgeving van de Pyreneeën te bezoeken.

Gedetailleerd programma
Klik hier om het programma te bekijken.
Lourdes toen … en nu
Mensen gaan al eeuwenlang op bedevaart naar ‘heilige plaatsen’, die om hun religieuze betekenis aantrekkingskracht uitoefenen. Bedevaarten zijn echter van alle tijden, want ook tegenwoordig hebben mensen behoefte aan bezinning en zoeken ze naar diepere waarden in het leven. Wie op pad gaat en open staat voor contacten komt andere mensen tegen die ook de taal van ontmoeting spreken. Juist die ontmoetingen in combinatie met vakantie en geloof maken een reis naar Lourdes tot een bijzondere reis. Door die ervaring word je een ander mens. Misschien hoorde u er al enthousiast over vertellen en bent u dit jaar één van hen?

Lourdes anno 1844
In 1844 was Lourdes een onbetekenend plaatsje aan de voet van de Pyreneeën, bestaande uit een paar pleinen en smalle straatjes. De burcht op de rots torende hoog uit boven de huizen. Het water van de Lapacca­beek - die buiten het dorp samenvloeide met de rivier Gave du Pau - werd gebruikt om de molens langs de beek aan te drijven. De mensen verdienden er voornamelijk de kost met het ontginnen van marmer- en leisteengroeven. Het verhaal van Bernadette Soubirous Bernadette Soubirous, dochter van een molenaar, werd op 7 januari 1844 geboren in de ‘moulin de Boly’. Ze leed aan astma en tuberculose. Door haar zwakke gezondheid en de armoede thuis kon ze niet vaak naar school. De mensen vonden Bernadette een vriendelijk en behulpzaam meisje. Ze was altijd goedgehumeurd en klaagde nooit. Bernadette was zeker niet dom, goedgeefs en een beetje koppig. Niets wees erop dat er ooit iets bijzonders in haar leven zou gebeuren; tot die dag van de eerste verschijning. Een dag die niet alleen het leven van haar en haar ouders, maar van heel Lourdes grondig zou veranderen.

Achttien verschijningen
Op 11 februari 1858 kreeg Bernadette, die toen 14 jaar was, een verschijning van een 'mooie dame, gekleed in het wit met een blauwe ceintuur en op beide voeten een gele roos'. Dit vond plaats in de grot van Massabielle, die in een verlaten en rotsachtige omgeving lag. Die verschijning - die alleen zij had - herhaalde zich en eindelijk, bij de 16de verschijning op 25 maart 1858, kreeg Bernadette antwoord op haar vraag wie de dame was: “Ik vroeg het haar opnieuw, drie keer achter elkaar, steeds bleef zij glimlachen. Tenslotte waagde ik het voor de vierde maal en toen zei zij tegen mij, met de handen op de borst gevouwen, dat zij de Onbevlekte Ontvangenis was”. Op de avond van 16 juli 1858 verscheen de heilige Maagd voor de 18e en laatste maal: “Zij verscheen me vanaf de gewone plaats zonder iets te zeggen… Ik had haar nog nooit zo mooi gezien”.

Sindsdien gaan jaarlijks mensen uit vele landen van de wereld op bedevaart naar Lourdes.

Waarom naar Lourdes?
Vele duizenden pelgrims gaan naar Lourdes omdat zij geloven dat Maria daar verschenen is in een nis van de rots van Massabielle. Daardoor is Lourdes één van die plekken geworden, waar ‘de hemel de aarde raakt’. Zowel voor zieken als gezonden is het een oase van gebed en ontmoeting. In Lourdes kunt u niet alleen terecht met uw zorgen en verwachtingen, maar ook met uw dankbaarheid. De vieringen, de contacten en gesprekken, het stil genieten, samen bidden en zingen, de pelgrims die blijheid uitstralen en de hulpvaardigheid van de vele vrijwilligers: het zijn allemaal momenten die een diepe indruk achterlaten. Je voelt je geestelijk verrijkt. Een reis naar Lourdes is een betekenisvolle ontmoeting en een ervaring voor het leven die bemoediging geeft.
In de vroege ochtend wordt u in uw regio opgehaald om per touringcar naar Noord Frankrijk, aan de Frans-Belgische grens, te rijden. Rond 09.00 uur (tijden onder voorbehoud) stapt u in de TGV om op comfortabele wijze in acht uur naar Lourdes te reizen. Het diner gebruikt u in Lourdes. Op de terugweg reist u per TGV van Lourdes naar Noord Frankrijk, waar u overstapt in de touringcar die u in de avond weer in uw regio afzet.

Inclusief
- Transfer per bus van de opstapplaats in uw regio naar Noord Frankrijk v.v.
- Vervoer per TGV van Noord Frankrijk naar Lourdes v.v.
- Transfer per bus van het station naar uw verblijf in Lourdes v.v.
- Lunchpakket op de heenreis en een lunch- en dinerpakket op de terugreis.
- Verblijf op basis van volpension.
- Pastorale, medische en reisbegeleiding gedurende de reis en het gehele verblijf in Lourdes.
- Nederlandstalig programma.
- Fooien, belastingen, boekings- en administratiekosten, bijdrage aan het Heiligdom.

Exclusief
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reis van uw woonplaats naar de opstapplaats v.v.
- Indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims.

Indien u geen kamergenoot opgeeft, krijgt u automatisch een eenpersoonskamer.

Kunt u deelnemen aan deze reis?
Aan deze pelgrimsreis kunnen ook pelgrims deelnemen die korte afstanden zelfstandig kunnen lopen in een normaal tempo, eventueel met behulp van een rollator, en voor lange afstanden mogelijk gebruik moeten maken van een rolstoel. Pelgrims kunnen met geringe ondersteuning een trap op- en aflopen en instappen in een vervoermiddel. Heeft u veel zorg nodig, moet u liggend vervoerd worden of wilt u in uw eigen rolstoel blijven zitten tijdens de treinreis? Dan is deze reis per TGV niet geschikt voor u. In de trein kan slechts beperkt zorg worden verleend. Twijfelt u? Neem dan contact op met VNB.

Zorghotel

In het zorghotel zijn er maar een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. De kamerindeling wordt door VNB gemaakt. Met uw voorkeuren wordt zoveel mogelijk rekening gehouden; deze is echter mede afhankelijk van de beschikbaarheid. Voor deze reis verblijven de zorgpelgrims in een viersterrenaccommodatie.

Eigen rolstoelen en rollators
Het meenemen van een eigen rolstoel of rollator in de TGV is niet mogelijk behoudens uitzonderlijke gevallen én vooraf overleg met VNB. Deze hulpmiddelen zijn ter ondersteuning aanwezig op de vertrek en aankomst stations en te leen van VNB in Lourdes.

Minimum aantal deelnemers

Er geldt een minimum deelname van 200 personen voor de gehele bedevaartreis. U krijgt uiterlijk 4 weken voor vertrek bericht als de reis niet doorgaat.


Groen reizen

De uitstoot van CO² door reizen draagt bij aan klimaatverandering. Om nu groen te reizen kunt u de Co² uitstoot van uw reis compenseren. Door uw uitstoot te compenseren via de website www.greenseat.nl geeft u huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie.
VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie : Voor vragen over uw boeking neemt u contact op met

VNB
T (073) 681 81 11
E info@vnbreizen.nl
W www.vnbreizen.nl