AS1802 | 28-4-2018 | 6-5-2018 | 3-sterren hotel Meerdere hotels | | 8 nacht(en) | Prijs vanaf € 899,00 (excl. toeslagen)

boek nu
9-daagse bedevaart Assisi (op aanvraag) (vanaf € 899,00) Bisdom Haarlem-Amsterdam

Mgr. Punt en Mgr. Hendriks nodigen u van harte uit om mee te gaan op bedevaart naar Assisi, de stad van Franciscus en Clara van Assisi! Per bus en vliegtuig reizen we af naar deze bijzondere stad en bezoeken we hoogtepunten in Assisi en de omgeving. Uiteraard vieren we gezamenlijk de eucharistie in kerken in de directe omgeving van Assisi. Ons eigen kathedrale koor zal met 100 koorleden een aantal gezamenlijke vieringen opluisteren.

Tussen tijd en eeuwigheid, jong en oud, ga met ons mee!
Ontmoeting in de diepere zin van het woord staat centraal tijdens de bedevaart. De groepen worden zoveel mogelijk per parochie en regio ingedeeld. Gezinnen met kinderen sluiten aan bij de parochie en regio, maar beleven ook hun eigen programmamomenten.

Programma en korting voor jongeren t/m 25 jaar
Voor kinderen tot 1,5 jaar is een aangepast tarief van toepassing (tot maximaal € 100,00). Neem contact op met VNB voor de berekening. De tieners (14 t/m 17 jaar) en jongeren (18 t/m 30 jaar) hebben een apart programma op een eigen locatie en sluiten aan bij de grote vieringen. Kinderen, tieners en jongeren in de leeftijd van 0 t/m 25 jaar reizen met korting waardoor zij slechts € 349,00 voor de vliegreis en € 449,00 voor de busreis betalen. Ben jij een tiener? Meld je dan nu aan via de knop ‘boek nu’ als ‘kinderen & jongeren’. Ben jij een jongere? Meld je dan nu aan via de knop ‘boek nu’ als ‘jongere’.

Van het tiener-en jongerenprogramma en het gezinsprogramma is een eigen folder beschikbaar, mail naar info@vnb.nl of bel met (073) 681 81 11 om deze aan te vragen.

Deze reis is op aanvraag. Je hoort binnen tien werkdagen of jouw boeking akkoord is. Meer informatie? Bel 073 681 81 11.Programma

Zaterdag 28 april
Vertrek vanuit uw regio. In de middag bezoeken we Limburg an der Lahn in Duitsland. De overnachting is in Zuid-Duitsland.

Zondag 29 april
De reis gaat naar Noord-Italië voor overnachting. Onderweg vieren we de eucharistie.

Maandag 30 april
Aankomst in Assisi van alle groepen op verschillende delen van de dag.

Dinsdag 1 mei
In de ochtend is er een welkomstviering met de hele groep in Assisi. In de middag brengt een deel van de groep een bezoek aan San Damiano en de Santa Chiarakerk. Een ander deel van de groep bezoekt La Verna, de San Francesco basiliek, San Rufino en de Santa Maria degli Angeli met de Portiuncula kapel. Een ander deel van de groep maakt een pelgrimstocht in stilte.

Woensdag 2 mei
In de ochtend rouleert het programma van de groepen. De middag is voor een aantal groepen vrij te besteden.

Donderdag 3 mei
Het programma voor deze dag wisselt per groep. Er is een dagexcursie naar Greccio en Fonte Colombo. Een deel van de groep brengt een bezoek aan Perugia. Een ander deel van de groep bezoekt La Verna. In de middag is er voor een aantal groepen ruimte om op eigen gelegenheid Assisi te verkennen.

Vrijdag 4 mei
Programmasuggesties in de ochtend. In de middag is er gelegenheid om Assisi op eigen gelegenheid te verkennen. In de avond is er een gezamelijke viering in een van de kerken in de directe omgeving van Assisi in het kader van Dodenherdenking met medewerking van het kathedrale koor.

Zaterdag 5 mei
Vertrek naar Nederland door alle groepen op verschillende tijden. Overnachting in Zuid-Duitsland.

Zondag 6 mei
Vervolg van de reis naar Nederland met onderweg een eucharistieviering. In de avond aankomst in Nederland.

Programma onder voorbehoud
Assisi algemeen
De stad Assisi was al een bloeiende stad in de tijd van de Romeinen. Er zijn dan ook veel historische bezichtigingen te bezoeken in Assisi zoals bijvoorbeeld de Minervatempel uit de eerste eeuw voor Christus. Niet alleen in de stad zelf zijn veel oude kerken te vinden maar ook in de omgeving van Assisi zijn er genoeg mooie gebouwen te bezichtigen. Het pittoreske Assisi kenmerkt zich door de vele heuvels en trappen die het dorp rijk is. De stad bevindt zich in het gebied Umbrië. Assisi is vooral bekend door de Heilige Franciscus en de Heilige Clara. Eerstgenoemde heeft zich, na te genezen van een ziekbed, bekeerd tot een leven van armoede en dienstbaarheid aan de armen. Nadat hij in 1205 een visioen kreeg in San Damiano, trok hij zich terug als een kluizenaar en wilde hij de allerarmste zijn. In 1208 richtte hij met twee anderen de Franciscaanse beweging op. De Heilige Clara was erg onder de indruk van Franciscus en liet zich door hem bekeren in San Damiano. Samen met Franciscus richtte zij ook de ‘Arme Vrouwen van San Damiano’ op.

La Verna
La Verna ook wel bekend als Monte Penna ligt op de top van één van de heuvels in Assisi. De toenmalige basiliek werd in 1213 aan Franciscus geschonken die regelmatig in de kerk mediteerde. In 1224 ontving Franciscus de stigmata in La Verna. Vanaf dat moment werd de grond van Monte Penna als heilig gezien en er werd er een klein kerkje bijgebouwd die naam Santa Maria degli Angeli kreeg. In dezelfde eeuw werd er ook nog een Stigmatakapel gebouwd naar aanleiding van de stigmatisering van Franciscus.

Duomo San Rufino
In dit museum worden verschillende archeologische vondsten bewaard en verschillende historische schilderwerken. Het gebouw zelf is in de twaalfde eeuw gebouwd en is prachtig versierd zoals de gevel op onderstaande foto. De kerk heeft veel internationale invloeden. Zo was de architect Italiaans, maar zijn er bij de inrichting veel Duitse invloeden terug te vinden. Hoewel de kerk zelf pas in de twaalfde eeuw werd gebouwd, rest de crypte uit een voormalige basiliek uit de elfde eeuw.
San Damiano
San Damiano is een klooster gelegen in de buurt van Assisi. In dit klooster heeft Franciscus het meeste gewerkt en gebeden. Tevens leefde Clara in dit klooster de veertig jaren voor zij stierf. De oorspronkelijk sfeer van het klooster is tot op heden merkbaar in het gebouw. Indrukwekkende bezienswaardigheden in het klooster zijn het Koor van de Clarissen (houten banken uit de dertiende eeuw), de kloostertuin en het refter van de zusters. In dit klooster zou Franciscus zijn beroemde zonnelied ‘Cantico delle Creature’ hebben geschreven.

Monte Subasio
Deze berg ligt ten oosten van Assisi en er werden vroeger veel grondstoffen uit gehaald die als bouwstoffen dienden voor de bouw van veel kunstwerken en gebouwen. De top van de berg is vrij plat en op de hellingen groeien verschillende soorten bomen. Het water van de bron ‘Fontemaggio’ kan als drinkwater gebruikt worden. Sinds 1995 behoort de berg tot een beschermd natuurgebied met de naam ‘Parco del Monte Subasio’.

Portiuncula kapel
In deze kleine kapel vestigde Franciscus zich in 1211 en hier stierf hij ook. Eén jaar nadat Franciscus zich in de Potiuncula kapel had gevestigd, werd Clara er non. De inrichting van deze kapel is zeer somber, alleen bij het hoofdaltaar zijn versieringen te vinden. De kerk is in 1832 erg beschadigd door een aardbeving die er plaatsvond, maar is hierna wel gerestaureerd.

Dit is slechts een kleine selectie van de vele bezienswaardigheden van Assisi.
Kunt u deelnemen aan deze reis?
Aan deze pelgrimsreis kunnen pelgrims deelnemen die meer dan één uur zelfstandig kunnen lopen in een normaal tempo en die zelfstandig een trap op- en af kunnen lopen en zelfstandig kunnen instappen in een vervoermiddel.

Boekingsinformatie
• Er geldt een minimum deelname van 40 personen. U krijgt uiterlijk 4 weken voor vertrek bericht als de reis niet doorgaat.
• Indien u geen kamergenoot opgeeft, krijgt u automatisch een eenpersoonskamer.

Inclusief
• Vervoer per luxe touringcar met keurmerk Touringcarbedrijf
• Lunches op reisdagen
• Acht overnachtingen in een driesterrenhotel op basis van halfpension (ontbijt en diner) en een tweepersoonskamer
• Rondleidingen zoals in het programma aangegeven
• Audio ondersteuning ("oortjes") tijdens rondleidingen
• Reisbegeleiding en pastorale begeleiding
• Citytax, reis- en toeristenbelastingen
• Bijdrage Calamiteitenfonds

Exclusief
• Lunches in Assisi
• Consumpties en andere uitgaven van persoonlijke aard
• Eventuele entreegelden buiten het gestelde programma
• Reis - en annuleringsverzekering
• Mogelijke, op het moment van publiceren onvoorziene, toeslagen zoals bijvoorbeeld brandstoftoeslagen
VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie : Neem contact op met VNB
T (073) 681 81 11
E info@vnb.nl
W www.vnb.nl

Neem contact op met Bisdom Haarlem-Amsterdam
W www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl
E assisi2018@bisdomhaarlem-amsterdam.nl
F @bisdombedevaart

Klik hier om de folder te bekijken.