SL1801 | 6-5-2018 | 17-5-2018 | 3-sterren hotel Diverse accommodaties | | 11 nacht(en) | Prijs vanaf € 1399,00 (excl. toeslagen)

boek nu
12-daagse belevingsreis Santiago (vanaf € 1399,00) VNB

Vanaf 900 zijn er intussen miljoenen naar toe getrokken. Langs gekende wegen om het graf van Jacobus in Galicië (Noordwest) Spanje te bezoeken.  

De Camino Francés is één zo’n weg, de meest bekende. Bij Saint-Jean-Pied-de-Port de Pyreneeën over, het klooster van Roncesvalles, de brug in Puente la Reina waar vier pelgrimswegen samenkomen, de kippen in de kerk van Santo Domingo de la Calzada, de ruïne van het klooster van San Anton waar de Camino nog dwars doorheen loopt, de overweldigende kathedralen van Burgos en Leon, het Cruz de Fierro op een berg van gedachtenissteentjes die pelgrims er in de loop der jaren er hebben achterlaten, om uiteindelijk vanaf de Monte de Gozo (de berg van de vreugde!) Santiago binnen te lopen en in de kathedraal de pelgrimsmis bij te wonen.  

Die weg willen we gaan! Met de bus weliswaar, maar in Spanje elke dag de gelegenheid om een stuk van de Camino te lopen. Wandel en verwonder! Beleef en proef de weg naar Santiago. Maar ook voor niet-wandelaars is het meer dan de moeite waard om mee te gaan! Voor hen is er een aangepast programma. Per dag bepaal je zelf of je wandelt of niet wandelt. Op de terugweg bezoeken we het bekende Guggenheimmuseum in Bilbao en we gaan over Lourdes terug naar huis.

Wandel en verwonder, beleef en proef de weg naar Santiago! Walther Halters en Henk Kuppens zijn uw reisgidsen. Beiden hebben de Camino meerdere malen gelopen, zitten vol verhalen en ervaringen en willen die graag met je delen.  

de stap die je zet  
wordt de stap  
die je achterlaat  
nooit meer opnieuw  
nooit meer dezelfde  

de weg die je gaat
ligt voor je  
stap na stap  
e ultreia  
en maar verder
e suseia  
en steeds hoger  

god weet waarheen  
de mensen voorbij….

Programma

Dag 1: Zondag 6 mei

In de vroege ochtend beginnen we vanuit Oosterhout aan onze belevingsreis door te wandelen naar Dorst waar we de pelgrimszegen ontvangen. Na een kop koffie stappen we in de bus. In Niort hebben we onze eerste overnachting.

Dag 2: Maandag 7 mei
Vandaag bezoeken we het pittoreske Saint- Jean- Pied- de- Port gelegen in het Frans Baskenland, een bekende plaats op de pelgrimsroute. Aan het eind van de middag bezoeken we de kerk en het klooster in Roncesvalles. We overnachten in Pamplona.

Dag 3: Dinsdag 8 mei
Dit is de eerste dag dat de wandelaars een stuk van de Camino gaan lopen. Vanuit Zariquiegui lopen we de berg Alto del Perdón op en dalen we af naar Uterga. Degenen die besluiten om niet te wandelen, bezoeken de stad Pamplona. In Uterga komen we weer samen. Wandelaars kunnen doorlopen naar Puente la Reina. Niet-wandelaars gaan er met de bus naar toe. In de middag gaan we naar Santo Domingo de la Calzada waar we de kathedraal bezoeken, die ons het wonderlijke verhaal vertelt van de kip en de haan. We overnachten in Burgos.

Dag 4: Woensdag 9 mei
In de ochtend bezoeken we Burgos met haar indrukwekkende gotische Santa Mariakathedraal en het klooster ‘Miraflores’. In de middag lopen de wandelaars een kleine (vlakke) 10 km van de Camino. De andere pelgrims bezoeken Castrojeriz waar de wandelaars hun tocht eindigen. We overnachten in León.

Dag 5: Donderdag 10 mei
We beginnen de dag met een bezoek aan León, met o.a. de kathedraal, Plaza Major, het Huis Gaudi en een rondje San Marco. Vandaag lopen degenen die kunnen en willen 2 km van de Camino, van La Cruz de Fierro bergafwaarts naar Manjarín. De fanatiekelingen lopen nog 15 km door het groene bergachtige landschap tot Molinaseca. De anderen bezoeken Ponferrada. Hier overnachten we ook.

Dag 6: Vrijdag 11 mei
Vandaag is een echte wandeldag. In de ochtend splitsen we op: de wandelaars lopen 8,5 km bergopwaarts naar O Cebreiro in het dal van Valcarce terwijl de anderen Villafranca del Bierzo bezoeken. Daarna vertrekken we naar Melide waar de wandelaars een mooie route lopen naar Boente. De anderen bezoeken Melide. We overnachten in Santiago de Compostela.

Dag 7: Zaterdag 12 mei
Vandaag komen we aan in Santiago de Compostela! Wandelaars kunnen van de Monte de Gozo naar de kathedraal lopen. Eenmaal daar bezoeken we gezamenlijk het Heiligdom en nemen we deel aan de pelgrimsmis in de kathedraal.

Dag 8: Zondag 13 mei
Op deze dag moeten we kilometers maken met de bus naar het noordelijke Bilbao waar we eind van de middag aankomen en het Guggenheim Museum bezoeken. Na het bezoek dineren we en overnachten we in Bilbao.

Dag 9: Maandag 14 mei
We vertrekken naar Lourdes waar we eind van de middag aankomen. In de middag hebben we een eigen eucharistieviering. Na het diner nemen we deel aan de lichtprocessie.

Dag 10: Dinsdag 15 mei
Vandaag bezoeken we het Heiligdom van Lourdes.

Dag 11: woensdag 16 mei
We verlaten vandaag de grootste katholieke bedevaartplaats van Frankrijk en vertrekken naar de bedevaartplaats Rocamadour. Naast het heiligdom is ook de stad indrukwekkend die is gebouwd midden op een rots. We overnachten in Orléans.

Dag 12: donderdag 17 mei
Op deze laatste dag van onze pelgrimsreis bezoeken we de kathedraal van Chartres, de beroemdste kathedraal van Frankrijk met het kleed of sluier van Maria dat zij droeg tijdens de kruisiging van Jezus. We eindigen deze bijzondere afgelopen 12 dagen met een afscheidsdiner, waarna we rond 20.00 uur weer aankomen in Oosterhout Nederland.
Vanaf 900 zijn er intussen miljoenen naar toe getrokken. Langs gekende wegen om het graf van Jacobus in Galicië (Noordwest) Spanje te bezoeken.

De Camino Francés is één zo’n weg, de meest bekende. Bij Saint-Jean-Pied-de-Port de Pyreneeën over, het klooster van Roncevalles, de brug in Puente la Reina waar vier pelgrimswegen samenkomen, de kippen in de kerk van Santo Domingo de la Calzada, de ruïne van het klooster van San Anton waar de Camino nog dwars doorheen loopt, de overweldigende kathedralen van Burgos en Leon, het Cruz de Ferro op een berg van gedachtenissteentjes die pelgrims er in de loop der jaren er hebben achterlaten, om uiteindelijk vanaf de Mnte de Gozo (de berg van de vreugde!) Santiago binnen te lopen en in de kathedraal de pelgrimsmis bij te wonen.

Die weg willen we gaan! Met de bus weliswaar, maar in Spanje elke dag de gelegenheid om een stuk van de Camino te lopen. Wandel en verwonder! Beleef en proef de weg naar Santiago. Maar ook voor niet-wandelaars is het meer dan de moeite waard om mee te gaan! Voor hen is er een aangepast programma. Op de terugweg bezoeken we het bekende Guggenheimmuseum in Bilbao en omdat we toch in de buurt zijn, gaan we over Lourdes terug naar huis.
 
Een uitdagende reis en een onvergetelijke ervaring onder leiding van twee ervaren reisleiders die de Camino meerdere malen gelopen hebben. Samen onderweg om veilig thuis te komen!
Kun jij deelnemen aan deze reis?
Zowel wandelaar als niet-wandelaars kunnen deelnemen aan deze reis. Aan deze pelgrimsreis kunnen pelgrims deelnemen die meer dan één uur zelfstandig kunnen lopen in een normaal tempo en die zelfstandig een trap op- en af kunnen lopen en zelfstandig kunnen instappen in een vervoermiddel.

Minimum deelname
Er geldt een minimum deelname van 25 personen. Je krijgt uiterlijk 4 weken voor vertrek bericht als de reis niet kan doorgaan.

Inclusief:
· Vervoer per Tourist Class touringcar
· Elf nachten verblijf in een 3-sterrenaccommodatie o.b.v. een tweepersoonskamer en halfpension
· Reis- en toeristenbelastingen
· Afscheidsdiner op de laatste dag
· Cultuurhistorische- en pastorale begeleiding door Walther Halters en Henk Kuppens
· Entreegelden
· Bijdrage Calamiteitenfonds

Exclusief:
· Lunches
· Consumpties
· Reis-en annuleringsverzekering
· Eventuele entreegelden buiten het gestelde programma
· Indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen – zoals brandstoftoeslagen – daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims
VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie : Voor vragen over je boeking neem je contact op met VNB:
073-6818111
info@vnb.nl
www.vnb.nl

Klik hier om de folder te bekijken