RO1880 | 11-8-2018 | 31-8-2018 | 3-sterren hotel Meerdere hotels | | 20 nacht(en) | Prijs vanaf € 2099,00 (excl. toeslagen)

boek nu
21-daagse belevingsreis Rome (vanaf € 2099,00) VNB

Fietsen van ’s-Hertogenbosch naar Rome
Rome is het kloppend hart van de katholieke kerk. Niet alleen is Vaticaanstad het zetel van de paus, ook vinden we in Rome voetsporen van de apostelen Paulus en Johannes. Met vier adembenemende hoofdbasilieken, de rijke Romeinse geschiedenis en vormgeving van de stad met de meest schitterende bouwwerken en Vaticaanstad met het Sint-Pietersplein maken Rome de Heilige stad die door iedereen bezocht zou moeten worden. Ben jij sportief? Wil jij op een bijzondere en uitzonderlijke manier pelgrimeren? Is fietsen één van jouw favoriete bezigheden? Ga dan met ons mee op de fiets naar Rome. Fietsen en betekenisvol ontmoeten passen namelijk perfect bij elkaar. Van ’s-Hertogenbosch naar de Heilige Stad In twee weken fiets jij van ’s-Hertogenbosch naar Rome. De route die je volgt voert langs de Rijn via Duitsland naar de Duitse en Zwitserse Alpen. Gedurende de tocht overnacht je op de meest authentieke en bijzondere locaties. Je beklimt de Albergpas en passeert de Italiaanse grens via het Zwitsers- Italiaanse Tirol. Met de zon in de rug volg je de Tiber die je vervolgens naar het eindstation van je fietstocht brengt: Rome. Hier ga jij op audiëntie bij de Paus, bezoek je Vaticaanstad en woon je het Urbi et orbi bij.

Beleven en betekenisvol ontmoeten
Jij maakt deze inspirerende reis niet alleen. Samen met andere sportievelingen ga jij dit avontuur aan waarbij jij samen hoge hoogtes bereikt en door diepe dalen reikt. Je deelt bloed, zweet en tranen. Gedurende deze belevingsreis komen de meest bijzondere gesprekken tot stand en ontstaan vriendschappen voor het leven. Je fietst iedere dag in een groep die wordt ingedeeld op basis van jouw fysieke en lichamelijke gesteldheid. Hiernaast wordt jij vanuit de reisleiding continu ondersteund en gefaciliteerd. Naast overnachtingen, diner en ontbijt op de meest bijzondere locaties verzorgen wij iedere dag een lunch, en koffie- en theemomenten in de ochtend en middag. Bananen, pasta soep of eieren? Een team van specialisten zorgt ervoor dat jij iedere dag goed verzorgd de plaats van bestemming bereikt.

Oud-deelnemer: "Met regelmaat komen er wegen voorbij waar de gemiddelde Nederlander niet voor geschapen is" 
Wil van de Ven, nam deel aan de fietstocht van ’s-Hertogenbosch naar Rome in 2016:

"Goed voorbereid, vele kilometers getraind, zitvlees gekweekt, zo sta ik opgewekt aan het begin van de fietstocht. Schuchter, maar vast beraden verlaat ik de Dieze stad en vertrek voor een 18-daagse tocht waarin 2000 km geslecht moeten worden. De navigatie geeft de richting aan. Slecht enkel dat ding volgen. Het lijkt zo eenvoudig: een lijntje en een pijltje. Niets is minder waar. Twee dagen fietsen en Nederland is al verlaten. Alles verandert geleidelijk aan. Ander land, ander cultuur. Hoe zuidelijker, hoe meer afwijkend van het mij vertrouwde. Daar is niets mis mee. Geruime tijd bepalen de oevers van de Rijn mijn richting. Als er van die lijn wordt afgeweken en dat gebeurt met regelmaat, komen er wegen te voorschijn waar de gemiddelde Nederlander niet voor geschapen is. Het wisselend karakter van die wegen, gedrapeerd in een soms adembenemend mooi glooiend landschap, is dan een gruwel voor mijn benen. Wetende dat er meer van dit nog voor de boeg ligt en dat het vlakke steeds verder achter me blijft liggen, dan is het verstandiger om nu de zinnen te verzetten en alles léuk te gaan vinden. En wat blijkt: het helpt!" > Lees verder.Programma

1. Zaterdag 11 augustus 2018 (115 km)
De proloog brengt ons vanuit bureau VNB in 's-Hertogenbosch naar de Tuin van Limburg, Horn in Midden-Limburg. Om 18.00 uur willen we in kerk van Horn de eucharistie vieren en de pelgrimszegen ontvangen.

2. Zondag 12 augustus 2018 (135 km)
Na het ontbijt rijden we Duitsland in. Via Jülich, een van oorsprong Romeinse pleisterplaats en langs de rivier de Rur (Roer) en de plaats Düren, centrum van de papierindustie komen we aan in Meckenheim.

3. Maandag 13 augustus 2018 (105 km)
In de derde etappe volgen we de Rijn tot Andernach op enige afstand, daarna direct naast de majestueuze stroom omringd met vele Rijnburchten die vroeger dienden om tol te heffen. We overnachten in Sankt Goaran der Loreley.

4. Dinsdag 14 augustus 2018 (137 km)

We vervolgen onze weg richting Ludwigshafen am Rhein, langs het mooiste gedeelte van de Rijn. Die zich in een diep, kloofachtig dal ingesleten heeft in het Rijnlands Leisteenplateau. Door de bochten biedt de rivier een steeds wisselend uitzicht op wijnbergen en bossen.

5. Woensdag 15 augustus 2018 (104 km)
In deze etappe steken we de Bovenrijnvlakte schuin over en passeren de kleine bisschops- en marktstad Speyer met de indrukwekkende romaanse Kaiserdom. We zijn op weg naar Pforzheim waar we overnachten.

6. Donderdag 16 augustus 2018 (141 km)
Het is gedaan met de vlakke etappes! De lieflijke heuvels van de Kraichgau en het mooie Würmtalbepalen het landschap. We passeren de schilderachtige studentenstad aan de NeckarTübingen op weg naar onze volgende halte Sigmaringen.

7. Vrijdag 17 augustus 2018 (127 km
)

Vanaf de start volgen we tot Mengen de Donauradweg. Daarna volgt een glooiend landschap met akkers, weiden en bossen. Het vervolg van de etappe worden de hoogte verschillen groter met enkele korte, maar pittige hellingen. Aan het eind van deze etappe kunnen we onze benen nogmaals testen met een klim naar ons hotel in het plaatsje Walzenhauzen met uitkijk op de Bodensee.

8. Zaterdag 18 augustus 2018 (132 km)
Na een afdaling staat vandaag de zwaarste etappe op het programma over de top van Arlbergpaß (1793) naar Zams-Landeck. De lange klim start 3% tot 6% maar enkele kilometer voor de top is het stijgingspercentage 10%- 11% gedurende 2,2 km. Na de beklimming volgt de afdaling door het Stanzertal.

9. Zondag 19 augustus 2018 (108 km)
In de ochtend volgen we tot Pfunds het dal van de woest schuimde Inn, daarna maken we een omweg door Zwitserland en beklimmen de Norbertsshöne (1454) met een stijgingspercentage van 7%. De afdaling brengt ons in Schlanders, Zuid-Tirol. In de Pfarrkirche Mariä Himmelfart willen we halfweg meditatief stilstaan bij onze tocht.

10. Maandag 20 augustus 2018 (123 km)
Vandaag dalen we verder af omringd door romantische burchten, ruïnes, eeuwenoude dorpskerkjes en uitgestrekte appelboomgaarden tegen het decor van de hoge bergen op weg Trente. In de kerkgeschiedenis bekend door het Concilie van Trento (1545-1563).

11. Dinsdag 21 augustus 2018 (111 km)
We vervolgen onze tocht door het nagenoeg vlakke dal van Etsch of Ádige. Na Rivoli nemen we afscheid van de Alpen. Het Gardameer ligt enkele kilometers naast onze fietsroute. We overnachten in de prachtige stad Verona.

12. Woensdag 22 augustus 2018 (114 km)
Het vlakke boerenland wat onder Verona ligt kan u het gevoel geven terug in Nederland te zijn. Maar behalve het vlakte land is alles Italiaans; Het weer, het eten, de mensen en de gebouwen. We naderen Occhiobello Rovigo.

13. Donderdag 23 augustus 2018 (105 km)
We starten deze ochtend op de vlakke Polésine met zijn landerijen en waterlopen. Halfweg passeren we Ferrara en volgen de Po Morte di Primaro, een slingerende oude arm van de Po weg naar Ravenna.

14. Vrijdag 24 augustus 2018 (145 km)
Het vlakke landschap maakt halverwege deze etappe plaats voor de mooie, groene Apennijnen. We fietsen op weg naar Sansepolcro langs ‘La Verna’, de plaats waar Franciscus de stimata ontving.

15. Zaterdag 25 augustus 2018 (85 km)
De korte etappe gaat van vandaag naar Assisi. Na Rome het belangrijkste pelgrimsoord van Italië met vele prachtige kerken. In Assisi willen we in de zachtmoedige sfeer van Franciscus vieren.

16. Zondag 26 augustus 2018 (86 km)

Fietsend door het prachtige landschap van Umbrië komen we door pittoreske, middeleeuwse plaatsjes als Spello, San Gemini, Montefalco (Valkenburg) op weg naar onze één na laatste halte plaats Narni.

17. Maandag 27 augustus 2018 (70 km)
Voordat we voor het eerst de Tiber oversteken fietsen we door prachtige natuur, oude dorpjes en olijfboomgaarden. De route blijft zo tot ons overnachtingadres in Fiano Romano.

18. Dinsdag 28 augustus 2018 (40km)
Vandaag hopen we in de loop van de middag Rome te bereiken. Het wordt een makkie want de laatste etappe is maar 40 km. We verzamelen bij de Friezenkerk, recht tegenover het Vaticaan voor een aankomst foto.


19. Woensdag 29 augustus 2018
Vandaag is de audiëntie met paus Franciscus, waarna we een lekker kopje koffie gaan drinken in de Friezenkerk. In de middag en avond kunnen de vele bezienswaardigheden van Rome bezocht worden.

20. Donderdag 30 augustus 2018
Ruimte om Rome verder te verkennen (Vaticaanse Museum, Colosseum, Forum Romanum, Triomfboog, San Clemente, Heilige Trappen, Sint Jan van Lateranen, Spaanse Trappen, de Trevi Fontein, Pantheon).

21. Vrijdag 31 augustus 2018
Vroeg in de ochtend checken we uit en vertrekken we naar de luchthaven Fiumicino voor onze terugvlucht naar Nederland. Missie volbracht.

Fietsgroepen:

Er worden 4 fietsgroepen samengesteld:
Fietsgroep 1: de tourfietser gemiddelde snelheid tussen de 18 en 22 km per uur.
Fietsgroep 2: de middengroep gemiddelde snelheid tussen de 22 en 27 km per uur.
Fietsgroep 3: de geoefende fietsers gemiddelde snelheid tussen de 27 en 30 km per uur.
Fietsgroep 4: de wielrenners gemiddelde snelheid boven de 30 km per uur.

Midden in Rome ligt Vaticaanstad, het kleinste onafhankelijke land ter wereld. Tijdens onze pelgrimsreizen naar Rome breng je een uitgebreid bezoek aan de Sint Pieter met haar enorme koepel en het indrukwekkende Sint-Pietersplein. Je bezoekt het Sint Pieter, met graven van voormalige pausen in de crypte. Ook een de audiëntie bij de paus op het Sint-Pietersplein maakt deel uit van het programma. Natuurlijk kun je ook de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel met haar prachtige fresco’s bezoeken.

Naast de Sint Pieter kent Rome nog drie belangrijke en indrukwekkende basilieken: de Santa Maria Maggiore, de Sint Paulus Buiten de Muren en de Sint Jan van Lateranen.

Wandelend door de smalle, levendige straten van Rome krijg je misschien wel de beste indruk van de stad. Tijdens jouw reis naar de Eeuwige Stad maak je een wandeling door het stadscentrum, langs onder meer het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon, het Piazza Navona en de Trevi-fontein.

Tijdens de reis vinden korte bezinningsmomenten en een eigen viering plaats. Natuurlijk is er voldoende tijd om zelf te stad te verkennen en om te genieten op een terras of van een Italiaans ijsje.

Kun jij deelnemen aan deze reis?
Deelname aan deze sponsorfietstocht is in principe voor iedereen opengesteld. Toch hebben wij gemeend een aantal uitgangspunten te moeten formuleren waardoor de fietser en de begeleider zich een beeld kan vormen over deze unieke fietstocht.

Uitgangspunten en criteria

Op deze reis is er plaats voor 18 fietsers en 4 begeleiders

Er zijn onderweg gereserveerd: 9 x 2 persoonskamers en 4 x 1 persoonskamer

Start op zaterdag 11 augustus vanuit Den Bosch

Duur 21 dagen (20 overnachtingen, 18 dagen fietsen, 3 dagen Rome)

Vanuit Rome gaan we met een lijnvlucht naar Amsterdam

Gewicht bagage: maximaal 20 kg per persoon (excl. fiets en evt. reserveonderdelen)

Deelnemers moeten een goede gezondheid en conditie hebben

In staat zijn meerdere dagen achter elkaar 110 km te fietsen

In het bezit zijn van deugdelijk materiaal

Het dragen van een helm en goede, gesloten schoenen, als het kunnen voeren van fietsverlichting is verplicht

Elektrische fietsen zijn niet toegestaan

Deelname: Wie het eerst komt wie het eerst maalt

Overnachtingen in 2 sterren-, 3 sterren- en 4 sterrenhotels en of kloosteraccommodaties

Er is geen medische begeleiding tijdens de reis aanwezig


Begeleidingsteam bij 16 deelnemers: 4 personen

2 begeleiders met een rijbewijs (w.o. 1 x hotelleider)

1 pastoraal begeleider

1 fotograaf/verslaggever

Elk lid van het begeleidingsteam heeft een taak in de catering, koffers en algemene ondersteuning.


Reissom:

De reissom bedraagt voor fietsers € 2099,00 + € 200,00 bijdrage VNB ondersteuningsfonds

De reissom bedraagt voor begeleiders € 1099,00 + € 200,00 bijdrage VNB ondersteuningsfonds.

Een globale dagindeling ziet er als volgt uit:

07.15 uur gezamenlijk ontbijt

08.00 uur vertrek fietsers

10.30 uur Koffie/thee per fietsgroep op eigen gelegenheid

12.30 uur Lunch

15.00 uur Theepauze: per fietsgroep op eigen gelegenheid

17.00 uur Aankomst hotel

19.30 uur Gezamenlijk diner


Fietsroutes

Fietsers met een GPS-systeem krijgen vooraf de route toegestuurd zodat men die kan opladen.

Voor het vervoer van de fietsen terug naar Nederland wordt gezorgd.

Verblijf verlengen
Degene die langer in Rome willen verblijven kunnen een aantal nachten bijboeken. De meerprijs is afhankelijk van de hotelkosten en de kosten van het vliegticket.


Informatiebijeenkomst 
Op 15 mei 2018 wordt er om 16.00 uur een informatiebijeenkomst gehouden op het Bureau VNB, Pater van den Elsenstraat 10 in 's-Hertogenbosch. Een uitnodiging hiervoor volgt nog.

Trainingsweekenden
- Kevelaer: zaterdag 9 en zondag 10 juni 2018
- Banneux: zaterdag 24 en zondag 25 juni 2018. Let op: heuvelachtig parcours
Zie voor meer informatie de website

Inclusief

• Vlucht vrijdag 31 augustus Rome, Fiumicino Airport – Schiphol Amsterdam

Verblijf op basis van volpension (ontbijt en diner in hotel, verzorgde lunch onderweg) in
eenvoudige hotelaccommodatie 2 sterren-, 3 sterren- en 4 sterrenhotels en of
kloosteraccommodaties

Fooien, belastingen, boekings- en administratiekosten.


Exclusief

Reisverzekering en annuleringsverzekering. Wij raden je aan deze af te sluiten.

Reis van je woonplaats naar ‘s-Hertogenbosch

Reis van de luchthaven Schiphol naar je woonplaats
€ 200,00 bijdrage aan het VNB Ondersteuningsfonds (ondersteuning Zorgreis Rome).
Voor vliegreizen die worden uitgevoerd door een lijndienst gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. De annuleringskosten hiervoor kunnen verschillen per luchtvaartmaatschappij en oplopen tot 100% van de ticketkosten vanaf het moment van boeken. De annuleringskosten kunt je opvragen bij VNB.


Aanmelden
Wanneer je je wilt aanmelden voor deze fietstocht dan doe je dat via de button hierboven 'BOEK NU'. Als fietser meldt jij je hierbij aan als "fietser". Ga jij mee als begeleider? meld je aan als "begeleider".
 
VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie :
Voor vragen over je boeking neem je contact op met VNB:
073-6818111
info@vnb.nl
www.vnb.nl

Klik hier om de folder te bekijken