RO1811 | 22-9-2018 | 1-10-2018 | 3-sterren hotel Meerdere hotels | | 9 nacht(en) | Prijs vanaf € 1149,00 (excl. toeslagen)

boek nu
10-daagse inspiratiereis met zorg Rome (vanaf € 1149,00) VNB

Dit jaar organiseert VNB een zorgbedevaart naar Rome. Tijdens deze reis staat niet alleen het bezoek aan Rome centraal, maar ook de reis ernaartoe.

Zo bezoeken we de stad Innsbruck, lunchen we op plaatsen waar u een panoramisch uitzicht heeft over de bergen van de Alpen en verblijven we onder andere bij de Bodensee in een luxe hotel gelegen naast het Hegne klooster. De reis door de bergen met uitzicht op de pittoreske dorpjes op zich is al de moeite waard!

In Rome brengen we een bezoek aan de vier hoofdbasilieken: Sint Jan van Lateranen, Paulus Buiten de Muren, Santa Maria Maggiore en natuurlijk de Sint Pieter. We gaan naar de audientie met Paus Franciscus en gaan naar het oude Rome met een rondleiding in het Colosseum, en een wandeling langs onder andere de Trevi Fontein en het Pantheon. De eucharistie vieren we in de Friezenkerk en uiteraard is er voldoende tijd over om te winkelen of een terrasje te pakken.

Partners van zorgpelgrims, familieleden, vrienden of kennissen worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan de reis. Zij kunnen deelnemen voor het gereduceerde tarief van €1149,00. Zorgpelgrims betalen het bedrag van €1599,00.


Programma
Dag 1:
Vanuit Nederland vertrekt u naar de Bodensee. Onderweg nuttigt u het lunchpakket en brengt u een bezoek aan Speyer en heeft u een kort gebedsmoment. Aan het eind van de middag komt u aan in Zuid-Duitsland.

Dag 2: 
U vertrekt wat later zodat u nog volop kunt genieten van het prachtige uitzicht op de Bodensee. Al snel bevindt u zich in de Alpenomgeving. U nuttigt de lunch net over de Italiaanse grens in Vipiteno, vanwaar u een panoramisch uitzicht heeft op de Bergen. Aan het eind van de middag arriveert u in de accommodatie in Trente.

Dag 3:
Vandaag vertrekt u richting de Eeuwige stad, het hart van de katholieke kerk: Rome. U nuttigt een lunchpakket onderweg en komt in de namiddag aan. Voordat u naar het hotel gaat, brengt u eerst een bezoek aan een van de indrukwekkende hoofdbasilieken: Sint-Paulus buiten de Muren.

Dag 4:
Na het ontbijt gaan we naar het Vaticaan. Allereerst bezoeken we de meest bezochte basiliek met het graf van Petrus: de Sint Pieter en uiteraard het Sint Pietersplein. Na de lunch blijven we in Vaticaanstad en bezoeken we de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse kapel.

Dag 5: 
Op woensdagochtend ontmoeten we de Paus tijdens de audiëntie op het Sint Pietersplein. Aansluitend vieren we de eucharistie in de Friezenkerk. Na de lunch bezoeken we de Mariakerk van Rome, onze derde hoofdbasiliek van de reis: de Santa Maria Maggiore. .

Dag 6:
Na ons bezoek aan de hoofdbasiliek de Sint Jan van Lateranen en de heilige trap gaan we terug in de tijd en bezoeken we het oude Rome. Al wandelend langs het Forum Romanum sluiten we de dag af met een rondleiding door het Colosseum.

Dag 7: 
Op de laatste dag in Rome vervolgt u uw tocht met een bezoek aan onder andere de Trevi Fontein, het Pantheon en het altijd gezellige Piazza Navona. Na de lunch is er voldoende tijd om souvenirs in te kopen, te winkelen of en terrasje te pakken.

Dag 8:
In de ochtend vertrekt u naar Trente, aan de voet van de Alpen. Onderweg wordt er ergens gestopt om te picknicken.

Dag 9:
Vandaag reist u van Trente naar Innsbruck, waar u rond de middag de eucharistie viert in de kathedraal. Na een typisch Oostenrijkse lunch in het midden van de stad is er tijd om zelf de stad te verkennen. U overnacht weer in Haus St. Elisabeth aan de Bodensee.

Dag 10: 
U sluit deze VNB zorgreis naar Rome af met een afscheidslunch in Seehotel Maria Laach Am Laacher See. Aan het einde van de middag arriveert u weer in ’s-Hertogenbosch, Nederland.

Programma onder voorbehoud.
Midden in Rome ligt Vaticaanstad, het kleinste onafhankelijke land ter wereld. Tijdens onze pelgrimsreizen naar Rome brengt u een uitgebreid bezoek aan de Sint Pieter met haar enorme koepel en het indrukwekkende Sint-Pietersplein. U bezoekt het Sint Pieter, met graven van voormalige pausen in de crypte. Ook een de audiëntie bij de paus op het Sint-Pietersplein maakt deel uit van het programma. Natuurlijk kunt u ook de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel met haar prachtige fresco’s bezoeken.

Naast de Sint Pieter kent Rome nog drie belangrijke en indrukwekkende basilieken: de Santa Maria Maggiore, de Sint Paulus Buiten de Muren en de Sint Jan van Lateranen.

Wandelend door de smalle, levendige straten van Rome krijgt u misschien wel de beste indruk van de stad. Tijdens uw reis naar de Eeuwige Stad maakt u een wandeling door het stadscentrum, langs onder meer het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon, het Piazza Navona en de Trevi-fontein.

Tijdens de reis vinden korte bezinningsmomenten en een eigen viering plaats. Natuurlijk is er voldoende tijd om zelf te stad te verkennen en om te genieten op een terras of van een Italiaans ijsje.

Kunt u deelnemen aan deze reis?
Aan deze pelgrimsreis kunnen ook pelgrims deelnemen die voor hun mobiliteit volledig afhankelijk van een rolstoel en/of andere hulpmiddelen zijn en zich alleen met volledige ondersteuning kunnen verplaatsen. Er zijn een aantal vaste rolstoelplaatsen in de bus beschikbaar. Het gebruik van een scootmobiel is echter niet toegestaan. Zorgpelgrims die niet rolstoelgebonden zijn, krijgen een normale zitplaats in de rolstoelbus. VNB neemt na aanmelding contact met u op over uw zorgbehoeften.

Eenpersoonskamer
Pelgrims die zich aanmelden zonder kamergenoot krijgen automatisch een eenpersoonskamer toegewezen. Zorgpelgrims krijgen een kamergenoot van hetzelfde geslacht toegewezen tenzij u een eenpersoonskamer boekt.

Minimum deelname
Er geldt een minimum deelname van 35 personen. U krijgt uiterlijk vier weken voor vertrek bericht als de reis niet doorgaat.

Inclusief
• Vervoer per rolstoelbus naar Rome.
• Verblijf in verschillende driesterrenaccommodaties op basis van volpension en een tweepersoonskamer.
• Alle excursies zoals in het programma vermeld inclusief entreegelden.
• Pastorale en cultuur-historische begeleiding.
• Calamiteitenfonds.
• Reis- en toeristenbelastingen.
• Audiëntiekaart
• Reisinformatieboekje en liturgieboekje
• Audio-ondersteuning

Exclusief
• Eventuele entreegelden buiten het gestelde programma.
• Reis-en annuleringsverzekering.
• Consumpties en overige uitgaven van persoonlijke aard
• Mogelijke toeslagen (indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen – zoals brandstoftoeslagen – daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims)Indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen – zoals brandstoftoeslagen – daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims

VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie : Voor vragen over uw boeking neemt u contact op met

VNB
T (073) 681 81 11
E info@vnbreizen.nl
W www.vnbreizen.nl

Klik hier om de folder te bekijken