IS1890 | 15-11-2018 | 22-11-2018 | 3-sterren hotel Meerdere hotels | | 7 nacht(en) | Prijs vanaf € 1649,00 (excl. toeslagen)

boek nu
8-daagse bedevaart met zorg Israël (vanaf € 1649,00) VNB

Het Heilige Land. Al eeuwenlang een begrip. Israël is een bestemming die veel mensen minstens één keer in hun leven willen bezoeken.

Speciaal voor mensen die minder goed ter been zijn bieden wij deze 8-daagse zorgbedevaart aan. In het programma houden we rekening met de mogelijkheden van de deelnemers. Zorgpelgrims dienen in staat te zijn, eventueel met enige hulp, plaats te nemen in een gewone vliegtuigstoel.

In Israël wordt gereisd met een (lift)bus. De voorzieningen in de hotels in Israël voor gehandicapten is niet altijd van het niveau wat men in Nederland gewend is. De zorgpelgrims worden ondersteund bij hun dagelijks levensverrichtingen door gekwalificeerde VNB zorgvrijwilligers.

Partners van zorgpelgrims, familieleden, vrienden of kennissen worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan de bedevaart. Zij kunnen deelnemen voor het gereduceerde tarief van €1649,00. Zorgpelgrims betalen het bedrag van €1949,00.
Programma (onder voorbehoud)

Dag 1: donderdag 15 november
In de vroege ochtend verzamelen wij op Amsterdam Schiphol Airport. Van hieruit vliegen wij aan het einde van de ochtend/begin van de middag naar Tel Aviv. We verwachten aan het einde van de dag op de luchthaven van Tel Aviv te arriveren van waaruit wij met de bus de transfer naar ons hotel in Nazareth maken. We dineren in het hotel.

Dag 2: vrijdag 16 november
Vandaag is de eerste Nederlandse Dag in het Heilig Land. Nadat we hebben ontbeten in het hotel gaan we naar de Berg van de Zaligsprekingen waar wij samen met de andere Nederlandse pelgrims een Heilige Mis zullen bijwonen. Na de viering bezoeken we Tabgha en Kafarnaüm voordat wij de lunch gebruiken in Ein Gev. Hier is gelegenheid tot het eten van de bekende Petrus-vis voordat wij een boottocht maken op het Meer van Galilea. Aan het einde van de middag wonen we, samen met andere Nederlandse pelgrims, een mis bij in de Kerk van de Aankondiging in Nazareth. We dineren en overnachten in het hotel in Nazareth.

Dag 3: zaterdag 17 november
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Qasr en Yahud, de doopplaats aan de oevers van de Jordaan. We gebruiken de lunch in Jericho en vervolgen onze weg naar de Dode Zee. In de middag hebben we ruimschoots tijd gereserveerd om hier te drijven en badderen. We dineren en overnachten in het hotel in Nazareth.

Dag 4: zondag 18 november
Nadat we hebben ontbeten in het hotel gaan we op weg naar Bethlehem. In de ochtend bezoeken wij hier de Geboortekerk, de Catharinakerk en de bazaar en souvenirwinkeltjes. Na de lunch brengen we een bezoek aan de Herdersvelden alvorens wij om 15.00 uur de Heilige mis met andere Nederlandse pelgrims bijwonen. We dineren en overnachten in het hotel in Nazareth.

Dag 5: maandag 19 november
Na het ontbijt checken we uit in het hotel in Nazareth. Vandaag brengen we in de ochtend een bezoek aan de Olijfberg. Na de lunch vervolgen we onze weg naar de Sionsberg. Van hieruit reizen wij door naar Jeruzalem waar wij inchecken, dineren en overnachten in het hotel.

Dag 6: dinsdag 20 november
Nadat we hebben ontbeten in het hotel in Jeruzalem is de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Yad Vashem. Na de lunch bezoeken we de Westelijke Muur en de Tempelberg. We dineren en overnachten in het hotel.

Dag 7: woensdag 21 november
Vandaag hebben alle pelgrims de ochtend vrij te besteden. Pelgrims kunnen zelf bepalen wat zij gaan doen. Na de lunch in het hotel leggen we gezamenlijk de Via Dolorosa af. Dit is de weg die Jezus met het kruis op zijn rug heeft gelopen en die eindigt in de Heilig Grafkerk. We dineren en overnachten in het hotel.

Dag 8: donderdag 22 november
In alle vroegte ontbijten we in het hotel alvorens we vertrekken naar de luchthaven van Tel Aviv. Van hieruit vliegen wij naar Nederland waar wij aan het begin van de middag verwachten aan te komen.
Israël is een land in het Midden-Oosten, in het smalle gebied dat Afrika en Azië met elkaar verbindt. Israël is een modern ontwikkeld land, en u kunt vrijwel alles wat u maar nodig zou kunnen hebben aanschaffen tijdens uw verblijf, inclusief kleding, cosmetica en hygiënische producten.

Israël is gelegen in een geografisch afwisselend gebied met een gevarieerd klimaat. In
het noorden zijn er met sneeuw bedekte bergen te vinden en in het zuiden dorre, ongerepte natuur. Afgelegen en onbewoonde streken worden afgewisseld met moderne en drukke steden.

Israëls etnische en religieuze mozaïek is overvloedig en fascinerend. Zo zijn er talrijke culturele instellingen en mogelijkheden tot amusement. Dankzij haar bewogen geschiedenis en haar heilig respect voor de drie monotheïstische godsdiensten, (Jodendom, Christendom en de Islam) zijn er in het land vele historische en heilige plaatsen te vinden.

Een bezoek aan Israël is een reis door de geschiedenis: van kruisvaarderkastelen tot havens, waar zeelieden, pelgrims en beroemde reizigers zich enige tijd ophielden en verder reisden. Van woestijnlandschap, dat als thuisbasis diende voor nomadenstammen, halfvergeten legers en kameelkaravanen tot graftombes met witte koepels, vreedzame kloosters en eeuwenoude synagogen, versierd met kleurrijke mozaïeken.De Staat Israël werd gevestigd in het Land van Israël, dat volgens de Joodse traditie ooit aan het Volk Israël werd beloofd. Hier werd Jezus, de christelijke Messias, geboren en steeg Mohammed, de Islamitische Profeet, ten hemel. Gelegen aan twee zeeën waar drie continenten samenkomen, is het land een melange van culturen, tradities en gebruiken, een land dat onderdak bood aan veel verschillende volkeren, culturen en godsdiensten. Gelegen op het kruispunt van eeuwenoude handelsroutes, werd het land keer op keer veroverd door alle mogelijke volkeren: Kanaänieten, Hebreeën, Babyloniërs, Perzen, Grieken, Romeinen, Arabieren, Kruisvaarders, Ottomaanse Turken en Britten maakten van dit felbegeerde kleine land een waar slagveld waar werd gestreden om overheersing, en waar in de loop der eeuwen vele forten, kastelen en paleizen werden gebouwd
Deelnemers
Aan deze pelgrimsreis kunnen ook pelgrims deelnemen die voor hun mobiliteit volledig afhankelijk van een rolstoel en/of andere hulpmiddelen zijn en zich alleen met volledige ondersteuning kunnen verplaatsen.

Zorgpelgrims dienen in staat te zijn zelf of met enige hulp van onze zorgvrijwilligers in een vliegtuigstoel te kunnen plaatsnemen. Er zijn een aantal vaste rolstoelplaatsen in de bus beschikbaar. Het gebruik van een scootmobiel is echter niet toegestaan. Zorgpelgrims die niet rolstoel gebonden zijn krijgen een normale zitplaats in de rolstoelbus.
 

Na uw aanmelding ontvangt u een zorgformulier. Op dit formulier kunt u uw zorgbehoefte in kaart brengen.

Uw paspoort moet na thuiskomst nog tenminste 6 maanden geldig zijn.

Inclusief
- Retourvlucht Amsterdam-Tel Aviv.
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag.
-Zeven overnachtingen in allen in *** accommodaties op basis van een tweepersoonskamer. Zorgpelgrims krijgen een rolstoeltoegankelijke kamer.
- Op basis van volpension.
- Alle vervoer ter plaatse per luxe touringcar.
- Nederlandstalige pastorale en cultuurhistorische begeleiding gedurende de gehele reis, met daarbij een lokale, Nederlands- of Engelstalige gids.
- Alle excursies zoals vermeld in het programma, inclusief entreegelden.
- Alle fooien.
- Pelgrims- en informatieboekje.

 
Exclusief
- Reis- en annuleringsverzekering.
- Reis van uw woonplaats naar de luchthaven v.v.
- Consumpties en overige uitgaven van persoonlijke aard
- Mogelijke toeslagen (indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen – zoals brandstoftoeslagen – daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims)Indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen – zoals brandstoftoeslagen – daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims

- Voor vliegreizen die worden uitgevoerd door een lijndienst gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. De annuleringskosten hiervoor kunnen verschillen per luchtvaartmaatschappij en oplopen tot 100% van de ticketkosten vanaf het moment van boeken. De annuleringskosten kunt u opvragen bij VNB.

Indien u geen kamergenoot opgeeft, krijgt u automatisch een eenpersoonskamer.

VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie : Voor vragen over uw boeking neemt u contact op met

VNB
T (073) 681 81 11
E info@vnbreizen.nl
W www.vnbreizen.nl

Klik hier om de folder te bekijkenStartbijeenkomst
Op woensdagmiddag 7 november is de startbijeenkomst voor de bedevaart. De bijeenkomst begint om 16.00 uur en wordt gehouden in het Thomas a Kempis Leerhuis, Broerestraat 12, 3532 CP in Utrecht. Klik hier voor een actuele routebeschrijving.