PO1801 | 11-5-2018 | 19-5-2018 | 3-sterren hotel Meerdere hotels | | 8 nacht(en) | Prijs vanaf € 1349,00 (excl. toeslagen)

boek nu
9-daagse inspiratiereis Polen (vanaf € 1349,00) Katholiek Nieuwsblad

Polen is niet alleen een schitterend land en inspireert. Het is het thuisland van de geliefde Heilige Paus Johannes Paulus II die een ieder zijn hart verwarmde met zijn vriendelijke aard en doorzettingsvermogen. Niet alleen overleefde de Heilige Paus Johannes Paulus II twee aanslagen, ook is hij verantwoordelijk voor twee mirakels. Het is dan ook niet voor niets dat hij na zijn dood nog zo’n grote impact heeft op miljoenen mensen. Met Katholiek Nieuwsblad treden wij, onder begeleiding van reisleider Pim Walenkamp en zehr. M. Hagen, in de voetsporen van de Heilige Paus Johannes Paulus II. Ga jij met ons mee?

Programma
Tijdens de inspiratiereis bezoeken wij onder ander Wadowice, de geboortestad van de Heilige Paus Johannes Paulus II. We vieren de Eucharistie in de Floriankerk, een van de kerken waar de Heilige Paus Johannus Paulus II kapelaan is geweest in Krakau. Ook gaan we naar Lagiewniki. Hier is een nieuw centrum in zijn geheel gewijd aan de Heilige Paus Johannes Paulus II. We bezoeken de twee meest bezochte bedevaartplaatsen van Polen: Czestochowa, het heiligdom met de relikwie van de Zwarte Madonna, en het Heiligdom van Kalawaria Zebrydowska. Gedurende de reis is er iedere dag op een bijzondere en betekenisvolle plek een eucharistieviering.
Als zogenoemde schakel tussen Oost- en West-Europa heeft Polen u veel te bieden. Naast het ongerepte natuurschoon en een diversiteit in landschappen heeft Polen, mede door haar ligging, een rijke geschiedenis. Tijdens deze reis ontdekt u dat, naast de bijzondere bedevaartplaats Czestochowa, haar cultuurschatten, religieuze kunst, natuurschoon en gastvrije mensen, Polen tot een aangename reisbestemming maakt.
Kun jij deelnemen aan deze reis?
Kun jij meer dan twee uur zelfstandig lopen in een normaal tempo, kun jij zelfstandig heuvels op- en aflopen, kun jij zelfstandig de trap op- en aflopen en kun jij zelfstandig instappen in een vervoermiddel? Dan kun jij deelnemen aan deze reis.

Boekingsvoorwaarden
- Er geldt een minimum deelname van 25 personen
- Indien je geen kamergenoot opgeeft krijg je automatisch een eenpersoonskamer toegewezen
- Voor vliegreizen die worden uitgevoerd per lijndienstvlucht gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden.
- Je krijgt uiterlijk vier weken voor vertrek bericht als de reis niet kan doorgaan.

Inclusief
- Retourvlucht Amsterdam - Warschau incl. alle toeslagen en één stuk ruimbagage per persoon
- Vervoer in Polen per luxe touringcar
- Acht nachten in een verschillende driesterrenaccomodaties op basis van een tweepersoonskamer en volpension
-Rondleidingen in Krakau, Kalwaria Zebrzy?dowska, Wadowice, Czestochowa
- Entreegelden voor het ge?boor?tehuis Paus Johannes Pau?lus II
- Nederlandstalige cultuurhistorische en pastorale begeleiding gedurende de gehele reis
- Citytax
- Bijdrage Calamiteitenfonds

Exclusief
- Consumpties en overige uitgaven van persoonlijke aard
- Reis- en annuleringsverzekering
 - Optionele excursie Auschwitz
- Eventuele entreegelden buiten het gestelde programma
- Mogelijke extra toeslagen (indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe)heffingen- zoals brandstoftoeslagen – daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims).
VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie : Voor vragen over uw boeking neemt u contact op met

VNB
T (073) 681 81 11
E info@vnbreizen.nl
W www.vnbreizen.nl

Klik hier om de folder te bekijken