LO1891 | 21-7-2018 | 28-7-2018 | Overig Camping De la Forêt | | 7 nacht(en) | Prijs vanaf € 295,00 (excl. toeslagen)

boek nu
8-daagse belevingsreis The Young Travellers (vanaf € 295,00) VNB

Algemene introductie
Avonden samen doorbrengen, een tweedaagse hiketocht door de Pyreneeën, raften alsof je leven ervan af hangt…. De Young Travellers is veel meer dan zomaar een jongerenreis naar Lourdes. Ben jij sportief? Een echt buitenmens? In voor de nodige actie en gezelligheid? Maar wil je dat jouw reis toch meer diepgang heeft dan een random jongerenreis. Ga mee met de Young Travellers en beleef de Pyreneeën en Lourdes zoals je het nog nooit hebt beleefd!

Voor echte durfals en actievelingen
Het is in Lourdes aan de oever van de Gave dat Maria achttien keer aan molenaarsdochter Bernadette Soubirous verscheen. De Dame verzocht Bernadette om een kapel te laten bouwen en zo geschiedde. Jaarlijks bezoeken miljoenen mensen: jong en oud, ziek en gezond, ieder met een eigen verhaal en een eigen rugzak, Lourdes. In Lourdes veranderen mensen gedurende hun pelgrimage: de bijzondere en betekenisvolle plek, het samenzijn, de gesprekken en ervaringen: Lourdes voelt als thuiskomen. Toch is Lourdes veel meer dan alleen maar de plek waar de hemel de aarde raakt. De omgeving heeft veel meer te bieden voor actievelingen en durfals.

Beleef het allemaal
Kamperen midden in de bossen aan de oever van de Gave. Tijdens een vrij en zonnig uurtje bijkomen aan het zwembad. Bij de Young Travellers beleef jij het allemaal. Je kampeert samen met een groep jongeren op Camping la Foret en zorgt hier iedere ochtend en avond voor je eigen eten: pannenkoeken, barbecueën, patat… Wat er ook op het menu staat: gezelligheid gegarandeerd! Samen met je medereizigers ga je op hiketocht in de prachtige Pyreneeën. Heb jij weleens ervaren hoe het is om je eigen grenzen te verleggen terwijl de gieren boven de bergen cirkelen en je in de verte de bellen van de bergkoeien hoort? Je neemt deel aan de Nederlandse dag: een dag in Lourdes waarop alle Nederlandse pelgrims deelnemen aan een indrukwekkende viering aan de grot, de sacramentsprocessie en de Mariale lichtprocessie. Nog niet genoeg spanning? Bedwing samen met je vrienden het woeste gedeelte van de rivier de Gave tijdens het raften en leer nieuwe mensen kennen tijdens de kroegentocht in het toeristische en gezellige centrum van Lourdes.

Ga jij met ons mee?

Dag tot dagprogramma (onder voorbehoud)

Dag 1 Travellers dag
Je vertrekt in de namiddag met de nachtbus naar Lourdes

Dag 2 en 3 Hiking days
We worden afgezet in de Pyreneeën voor een tweedaagse hike. We overnachten in een twee- of driesterrenhotel waar wij ook zullen dineren. Op dag 4 vervolgen we na het ontbijt onze hiketocht waarna wij aan het einde van de middag op de camping in Lourdes zullen aankomen. Hier zetten we ons tentenkamp op.  

Dag 4 Lourdes beleven
Vandaag beleven we Lourdes. We maken een wandeling over het Heiligdom, bezoeken het dorp van Lourdes en gaan naar het kasteel, musea, de hospitalité en het accueil. Aan het einde van de middag borrelen we met de deelnemers van de kampeerbedevaart. In de avond hebben we de viering met de handoplegging.

Dag 5 Social day
Vandaag beginnen we de dag in Lourdes. In de ochtend gaan we naar de Internationale Hoogmis. Na de lunch bedwingen we de kolkende golven van de Gave: we gaan raften (let op: zwemdiploma vereist). In de namiddag verwelkomen we de fietsers van de VNB-sponsorfietstocht. We sluiten de dag af met een kroegentocht.

Dag 6 Nederlandse dag
Het is Nederlandse dag! We beginnen de dag met de viering aan de Grot waarna we gezamenlijk met alle Nederlandse pelgrims gaan ontbijten en deelnemen aan de sacramentsprocessie en lichtprocessie. De middag is vrij te besteden.  

Dag 7 Lazy Day
We beginnen het kamp af te breken en vertrekken daarna richting Lourdes waarvandaan aan het einde van de ochtend/het begin van de middag een etappe van de Tour de France vertrekt. 

Dag 8 All good things comes to an end
Aan het einde van de ochtend komen we aan bij de opstapplek in ’s-Hertogenbosch. Helaas komt ook onze reis tot een eind.
Young Travellers 2017PyreneeënLourdesGrotten van Bétharram
 
Kun jij aan deze reis deelnemen?
Aan deze belevingsreis kunnen jongeren deelnemen die meer dan één uur zelfstandig kunnen lopen in een normaal tempo en die zelfstandig een trap op- en af kunnen lopen en zelfstandig kunnen instappen in een vervoermiddel. De reis is geschikt voor jongeren in de leeftijdscategorie van 16 tot en met 35 jaar. Let op: voor deelname aan het raften is een zwemdiploma verplicht.

Minimum deelname
Deze reis kan doorgaan bij een minimum van 20 jongeren. Je krijgt uiterlijk 15 juni ontvang je een bericht als de reis niet kan doorgaan.

Inclusief
Transfer per nachtbus
Ontbijt op dag 2 (in de bergen)
• Een lunchpakket tijdens de Hiking days
• Eén overnachting in een twee- of driesterrenhotel in Lestelle-Bétharram op basis van halfpension (diner en ontbijt)
Vier
overnachtingen op de camping La Foret Lourdes

Exclusief
Alle andere maaltijden
Consumpties en overige uitgaven van persoonlijke aard
• Entree Raften
Tent en andere kampeermaterialen
• Reis- en annuleringsverzekering
• Reis van jouw woonplaats naar de opstapplaats in 's-Hertogenbosch v.v.
• Mogelijke toeslagen (indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen – zoals brandstoftoeslagen – daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims)
VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie :
Voor vragen over je boeking neem je contact op met

VNB
T (073) 681 81 11
E info@vnbreizen.nl
W www.vnbreizen.nl

Informatiebijeenkomst
Op zondag 6 mei is de informatiebijeenkomst.
Locatie: parochiecentrum (naast Aloysiuskerk) Adriaen van Ostadelaan 4, 3583 AJ in Utrecht
Aanmelden: stuur een mail naar annebelle.mandemaker@vnb.nl