RO1807 | 21-9-2018 | 26-9-2018 | 3-sterren hotel Hotel nog niet bekend | | 5 nacht(en) | Prijs vanaf € 949,00 (excl. toeslagen)

boek nu
6-daagse inspiratiereis voor zangers naar Rome (vanaf € 949,00) VNB

Altijd al eens in Rome willen zingen? Dan is dit je kans! Samen met pelgrims vormen we een koor en gaan we zingen op verschillende locaties in Rome: de St. Pieter, de Friezenkerk, of gewoon buiten op de Spaanse trappen met het eerste VNB-projectkoor. Het repertoire is daarom ook divers, van Laudate Dominum van Taizé tot Ave Verum van Mozart; voor ieder moment het juiste gezang. Een onvergetelijk bezoek aan de eeuwige stad.

"Als je samen zingt dan maakt het niet uit waar je vandaan komt en wie je bent. Muziek verbroederd."
Karin Koomen Commandeur ging in 2015 en 2016 op koorreis mee naar Rome.

Karin: "Het is echt een droom. Het is zo overweldigend en bijzonder om deel te nemen aan zo’n reis, deel van het koor uit te maken en er tijdens de vieringen gewoon tussen te staan. (...) Tijdens de eerste koorreis zongen we bijvoorbeeld in de Sint-Pieter. Er zat een Nederlandse toerist in de kerk en die zei na afloop dat hij tijdens ons optreden net in een droom zat. Hij liep nietsvermoedend de kerk in, niet wetend dat een Nederlandstalig koor de muzikale omlijsting zou verzorgen. Dit soort waardering die je krijgt van mensen is hartverwarmend. Op een gegeven moment begonnen we midden in Rome, spontaan ergens buiten te zingen. Mensen maakten foto’s, klapten, bedankten ons. Hartverwarmend." > Lees meer.
Rome bezoeken is voor iedereen een belevenis. Helemaal uniek is het als je met een koor zingt op dé bijzondere plaatsen van de Eeuwige stad. Beschik je over een goede zangstem, of zing je al jaren in een kerkkoor? Dan is dit een mooie reis om samen zingend je geloof te beleven in Rome. Want dat is onze passie! Pastoor Los zal ons pelgrimeren in goede banen leiden en Sonja Roskamp zal het koor onder haar hoede nemen.

Voorafgaande aan de reis wordt het repertoire ingestudeerd op zaterdag 1 en zaterdag 15 september 2018 in Utrecht (locatie nog niet bekend). Tijdens de reis wordt er indien nodig nog gerepeteerd, zodat wij gezamenlijk kunnen optrekken met onze reisgenoten die niet deelnemen aan het koor. We ontmoeten Paus Franciscus tijdens de audiëntie en er is genoeg tijd om de Italiaanse sfeer te proeven! Partners zijn welkom.

Bij een minimum aantal deelnemers van 34 en op basis van een goede samenstelling kan een meerstemmig koor.

Programma
Dag 1 Vrijdag 21 september 2018
Onze reis begint op Schiphol van waaruit wij naar Rome vertrekken. Eenmaal aangekomen in Rome brengen we een bezoek aan Abbiaza Tre Fontane. Hier hebben we een gebedsmoment en zullen we zingen alvorens we naar ons hotel gaan. We dineren in het hotel.

Dag 2 Zaterdag 22 september 2018
Na het ontbijt vertrekken we naar Campo de Fiori. Vanaf Campo de Fiori wandelen we via Engelenburg naar de Sint-Pieter. Aan het einde van de ochtend repeteren we in de Friezenkerk alvorens iedereen op eigen gelegenheid luncht. Na de lunch brengen we een bezoek aan de Sint-Pieter en het Sint-Pietersplein. Hier wonen we ook aan het einde van de middag de eucharistieviering bij en zullen wij als koor zingen. We dineren in het hotel.

Dag 3 Zondag 23 september 2018
Na ons ontbijt vertrekken we naar het Vaticaan. We hebben tijd om in te zingen in de Friezenkerk alvorens we uitleg krijgen over het ontstaan van deze schitterende plek. Na de uitleg en rondleiding wonen we de eucharistieviering bij die wij vocaal zullen begeleiden. Aansluitend op de viering hebben we een koffiemoment waarna wij het Angelus van de paus op het Sint-Pietersplein bijwonen. De lunch is op eigen gelegenheid en de middag is dankzij een keuzemenu ook vrij in te vullen. Wat ga jij doen: een stadswandeling door Oud-Rome langs onder andere de Piazza Venezia, het Colosseum en Forum Romanum? Een bezoek aan Sint-Jan van Lateranen en San Clemente (bovenkerk)? Of bezoek jij Monte Gianicolo? We dineren in het hotel.

Dag 4 Maandag 24 september 2018
Vandaag beginnen we de dag met een zangrepetitie in kapel Casa la Salle. In de loop van de ochtend bezoeken we een van de hoofdbasilieken, de Santa Maria Maggiore. Na de lunch vertrekken we naar Sint-Paulus buiten de Muren. Hier hebben wij aan het einde van de middag een eucharistieviering met een groep andere Nederlandse pelgrims en zullen wij zingen. We besluiten de dag met een diner in het hotel.

Dag 5 Dinsdag 25 september 2018
Na het ontbijt maken we ons klaar voor een zangrepetitie n kapel Casa la Salle. Na de repetitie maken we een stadswandeling door het centrum van Rome waarbij we onder andere de Spaanse Trappen, de Trevi fontein, de Santa Maria dell’Anima, St. Ignatius en de Piazza Navona passeren. Evenals de andere dagen gebruikt iedereen de lunch op eigen gelegenheid. In de middag bezoeken we de Catacombe San Callisto. We dineren in het hotel.

Dag 6 Woensdag 26 september 2018
Na het ontbijt in ons hotel pakken we onze koffers en checken we uit. We vertrekken naar het Vaticaan waar wij in de ochtend op audiëntie gaan. Na de audiëntie vertrekken we richting de luchthaven van Rome waar iedereen de gelegenheid heeft om de lunch te gebruiken. Halverwege de middag vliegen we huiswaarts op Amsterdam waar wij aan het einde van de middag/het begin van de avond zullen aankomen.

Programma onder voorbehoud. Deze reis kan doorgaan bij minimaal 34 deelnemers.

Midden in Rome ligt Vaticaanstad, het kleinste onafhankelijke land ter wereld. Tijdens onze pelgrimsreizen naar Rome brengt u een uitgebreid bezoek aan de Sint Pieter met haar enorme koepel en het indrukwekkende Sint-Pietersplein. U bezoekt het Sint Pieter, met graven van voormalige pausen in de crypte. Ook een de audiëntie bij de paus op het Sint-Pietersplein maakt deel uit van het programma. Natuurlijk kunt u ook de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel met haar prachtige fresco’s bezoeken.

Naast de Sint Pieter kent Rome nog drie belangrijke en indrukwekkende basilieken: de Santa Maria Maggiore, de Sint Paulus Buiten de Muren en de Sint Jan van Lateranen.

Wandelend door de smalle, levendige straten van Rome krijgt u misschien wel de beste indruk van de stad. Tijdens uw reis naar de Eeuwige Stad maakt u een wandeling door het stadscentrum, langs onder meer het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon, het Piazza Navona en de Trevi-fontein.

Tijdens de reis vinden korte bezinningsmomenten en een eigen viering plaats. Natuurlijk is er voldoende tijd om zelf te stad te verkennen en om te genieten op een terras of van een Italiaans ijsje.

Deelnemers
VNB attendeert je erop dat een bezoek aan Rome vermoeiend en intensief is. Het is noodzakelijk dat je goed ter been bent in verband met de hoogteverschillen in de stad, het wegdek en de hoge stoepen. Houd er rekening mee, dat je ook vaak een paar uur achter elkaar zult lopen met korte pauzes. Er geldt een minimum deelname van 34 personen. Je krijgt uiterlijk 4 weken voor vertrek bericht als de reis niet doorgaat.

Indien je geen kamergenoot opgeeft, krijg je automatisch een eenpersoonskamer.


Inclusief
· Retourvlucht Amsterdam- Rome Fiumicino met Alitalia
· Luchthavenbelasting, brandstoftoeslag, één stuk ruimbagage per persoon 
· Transfers van en naar de luchthaven in Rome
· Openbaar vervoerkaart
· Vijf overnachtingen in een driesterrenhotel op basis van een tweepersoonskamer en halfpension (ontbijt en diner)
· Reis- en toeristenbelasting 
· Nederlandstalige cultuurhistorische begeleiding
· Vocale begeleiding door Sonja Roskamp
· Kaarten voor de audiëntie
· Reisinformatieboekje

Exclusief
· Entreegelden
· Lunches en consumpties
· Reis-en annuleringsverzekering
· Indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen – zoals brandstoftoeslagen – daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims.
· Voor vliegreizen die worden uitgevoerd door een lijndienst gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. De annuleringskosten kun je opvragen bij VNB.
VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie :
Voor vragen over je boeking, neem contact op met VNB:
 

 

073-6818111  

info@vnb.nl    

www.vnb.nl            

Klik hier om de folder te bekijken