LO1890 | 23-7-2018 | 29-7-2018 | Overig Diverse accommodaties | | 5 nacht(en) | Prijs vanaf € 69,00 (excl. toeslagen)

boek nu
6-daagse kampeerbedevaart Lourdes (vanaf € 69,00) VNB

VNB wil iedereen de gelegenheid bieden om Lourdes te leren kennen voor een betaalbare prijs. Is het jouw wens om met het hele gezin op bedevaart te gaan? Ga mee op onze gezinsreis naar Lourdes en combineer jouw kampeervakantie met enkele dagen Lourdes!

Met het hele gezin Lourdes ontdekken
Alle bedevaarten van VNB staan in het teken van 'betekenisvol ontmoeten'. Dat geldt natuurlijk ook voor onze gezinsbedevaart. Tijdens deze reis bieden wij een programma in Lourdes aan van maandag 23 tot en met zaterdag 29 juli 2018.

Lourdes: voor jong en oud
In het programma zijn leuke activiteiten voor zowel jongere als oudere kinderen opgenomen. Ga jij of je kinderen mee op speurtocht? Nemen jullie deel aan een van de (avond)spellen? Of doen jullie mee met de workshop rozenkrans knopen?

Zomer vieren!
Naast het programma is er genoeg tijd om lekker op een terras te zitten, een ijsje te eten, de bergen in e gaan, een spelletje te doen en volop te genieten van de zon en de schitterende omgeving.

Het staat iedereen vrij om wel of niet aan programmaonderdelen mee te nemen. Benieuwd hoe deze gezinsreis eruit ziet? Bekijk een korte impressie van de familiebedevaart 'Vakantie in Lourdes' 2017:
Programma
Voor deze gezinsbedevaart heeft VNB een evenwichtig reisprogramma opgesteld met veel variatie en hoogwaardige begeleiding. Tijdens het programma staat 'betekenisvol ontmoeten' centraal: ontmoetingen met je zelf, ontmoetingen met een ander, ontmoetingen met die Ander. Van maandagmiddag 23 tot en met zaterdag 29 juli nemen de deelnemers van de gezinsbedevaart deel aan een gezamenlijk programma. In dit programma zijn ook leuke activiteiten voor zowel jongere als oudere kinderen opgenomen. Het staat iedereen vrij om wel of niet aan programma-onderdelen deel te nemen.

Lourdes toen … en nu
Mensen gaan al eeuwenlang op bedevaart naar ‘heilige plaatsen’, die om hun religieuze betekenis aantrekkingskracht uitoefenen. Bedevaarten zijn echter van alle tijden, want ook tegenwoordig hebben mensen behoefte aan bezinning en zoeken ze naar diepere waarden in het leven. Wie op pad gaat en open staat voor contacten komt andere mensen tegen die ook de taal van ontmoeting spreken. Juist die ontmoetingen in combinatie met vakantie en geloof maken een reis naar Lourdes tot een bijzondere reis. Door die ervaring word je een ander mens. Misschien hoorde u er al enthousiast over vertellen en bent u dit jaar één van hen?

Lourdes anno 1844
In 1844 was Lourdes een onbetekenend plaatsje aan de voet van de Pyreneeën, bestaande uit een paar pleinen en smalle straatjes. De burcht op de rots torende hoog uit boven de huizen. Het water van de Lapacca­beek -die buiten het dorp samenvloeide met de rivier Gave du Pau- werd gebruikt om de molens langs de beek aan te drijven. De mensen verdienden er voornamelijk de kost met het ontginnen van marmer- en leisteengroeven.

 
Het verhaal van Bernadette Soubirous
Bernadette Soubirous, dochter van een molenaar, werd op 7 januari 1844 geboren in de ‘moulin de Boly’. Ze leed aan astma en tuberculose. Door haar zwakke gezondheid en de armoede thuis kon ze niet vaak naar school. De mensen vonden Bernadette een vriendelijk en behulpzaam meisje. Ze was altijd goedgehumeurd en klaagde nooit. Bernadette was zeker niet dom, goedgeefs en een beetje koppig. Niets wees erop dat er ooit iets bijzonders in haar leven zou gebeuren; tot die dag van de eerste verschijning. Een dag die niet alleen het leven van haar en haar ouders, maar van heel Lourdes grondig zou veranderen.

 
Achttien verschijningen
Op 11 februari 1858 kreeg Bernadette, die toen veertien jaar was, een verschijning van een 'mooie dame, gekleed in het wit met een blauwe ceintuur en op beide voeten een gele roos'. Dit vond plaats in de grot van Massabielle, die in een verlaten en rotsachtige omgeving lag. Die verschijning -die alleen zij had- herhaalde zich en eindelijk, bij de zestiende verschijning op 25 maart 1858, kreeg Bernadette antwoord op haar vraag wie de dame was: “Ik vroeg het haar opnieuw, drie keer achter elkaar, steeds bleef zij glimlachen. Tenslotte waagde ik het voor de vierde maal en toen zei zij tegen mij, met de handen op de borst gevouwen, dat zij de Onbevlekte Ontvangenis was”. Op de avond van 16 juli 1858 verscheen de heilige Maagd voor de achttiende en laatste maal: “Zij verscheen me vanaf de gewone plaats zonder iets te zeggen…ik had haar nog nooit zo mooi gezien”.

Sindsdien gaan jaarlijks mensen uit vele landen van de wereld op bedevaart naar Lourdes.

Waarom naar Lourdes?
Vele duizenden pelgrims gaan naar Lourdes omdat zij geloven dat Maria daar verschenen is in een nis van de rots van Massabielle. Daardoor is Lourdes één van die plekken geworden, waar ‘de hemel de aarde raakt’. Zowel voor zieken als gezonden is het een oase van gebed en ontmoeting. In Lourdes kunt u niet alleen terecht met uw zorgen en verwachtingen, maar ook met uw dankbaarheid. De vieringen, de contacten en gesprekken, het stil genieten, samen bidden en zingen, de pelgrims die blijheid uitstralen en de hulpvaardigheid van de vele vrijwilligers: het zijn allemaal momenten die een diepe indruk achterlaten. Je voelt je geestelijk verrijkt. Een reis naar Lourdes is een betekenisvolle ontmoeting en een ervaring voor het leven die bemoediging geeft.

Kun jij deelnemen aan deze reis?
Aan deze pelgrimsreis kunnen pelgrims deelnemen die meer dan één uur zelfstandig kunnen lopen in een normaal tempo en die zelfstandig een trap op- en af kunnen lopen en zelfstandig kunnen instappen in een vervoermiddel.

Vervoer en verblijf
Ieder reist in principe op eigen gelegenheid naar Lourdes en boekt zelf de camping. In en rond Lourdes liggen een aantal campings met verschillend comfort. Omdat het voor de deelnemers praktisch én gezellig is om samen op dezelfde camping te staan heeft VNB afspraken gemaakt met camping ‘De la Forêt’ die wij jou van harte aanbevelen. Omdat eenieder andere eisen aan zijn kampeerplek stelt, zijn er geen plaatsen gereserveerd en zal toewijzing op volgorde van boeking en naar beschikbaarheid geschieden. Bij reservering dien je te vermelden dat je voor het ‘VNB-arrangement’ boekt. Deze camping fungeert als centrale plaats van samenkomst van waaruit de programma-onderdelen starten en waar er ’s avonds gelegenheid is voor een drankje te drinken.
 
Indien gewenst kan VNB eenieder die met ander vervoer (TGV, nachtbus of vliegtuig) wenst te komen of elders wil verblijven (bijvoorbeeld hotel of appartementenhotel) faciliteren.

De nachtbus rijdt vanuit 's-Hertogenbosch naar Lourdes op 21 juli en vertrekt op 28 juli naar Nederland. Informeer bij VNB naar de mogelijkheden.
 
Camping ‘De la Forêt’
Route de la Forêt
65100 Lourdes
telefoon +33 562 94 04 38
e-mail: campinglaforet65@orange.fr

VNB-campingpakket
Deelname geschiedt door boeking van het ‘VNB-campingpakket’.
De kosten hiervan bedragen (per persoon):
Volwassenen € 69,00
Kinderen 4 t/m 12 jaar € 39,00
Kinderen t/m 4 jaar gratis

Inclusief:
- Pastorale en reisbegeleiding gedurende het verblijf in Lourdes
- Nederlandstalig programma zoals in de folder omschreven
- Kinder- en jongerenprogramma
- Programma-onderdelen op inschrijving
- Reisinformatieboekje, pelgrimsboekje en insigne
- Koffie-, thee- en limonade-momenten
- Welkomstdrankje dag 1
- Boekings- en administratiekosten
- Bijdrage aan het Heiligdom
- Naambadge en herkenningsteken

 
Exclusief:
- Reis naar Lourdes v.v.
- Boeking en verblijf camping
- Bemiddelingskosten maatwerk: reservering van ander vervoer of verblijf
- Eventueel benodigde (mobiliteits) hulpmiddelen en materialen
- Reis- en annuleringsverzekering (kan door VNB afgesloten worden)
VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie :
Voor vragen over je boeking neem je contact op met VNB: