IJ1801 | 10-11-2018 | 19-11-2018 | 3-sterren hotel Meerdere hotels | | 9 nacht(en) | Prijs vanaf € 1979,00 (excl. toeslagen)

boek nu
10-daagse bedevaart Israël/Jordanië voor koorleden (vanaf € 1979,00) VNB

Zingen in het Heilig land: een unieke ervaring
Het Bijbelse Israël gaat verder dan de landsgrenzen zoals wij die nu kennen en strekt zich over de rivier de Jordaan maar het huidige Jordanië. Tijdens deze bedevaart volg jij de voetsporen van Mozes in Jordanië en kom je o.a. door de Negev-woestijn. In Israël volg je het spoor van Jezus naar Jeruzalem. Een bedevaart door Israël en Jordanië is een tocht vol eeuwenoude cultuur, Bijbelse historie en een gevarieerd natuurschoon. Een deel van het reisgezelschap vormt een koor en zingt tijdens de reis op bijzondere en unieke locaties. Tijdens de Vespers in de Kerk van de Aankondiging en tijdens de eucharistieviering in de Catharinakerk luistert het koor de viering op voor alle Nederlandse pelgrims. Pastoor Ambting zal overvliegen uit Amerika en de reis begeleiden.

In de voetsporen van…
Gedurende tien dagen doorkruisen wij Israël en Jordanië. We treden hierbij in de voetsporen van Mozes, die ons naar Petra in Jordanië leiden. Petra, de vroegere hoofdstad van de Nabateeërs is gelegen in een kloof en gedeeltelijk uit rotsen gehakt. De stad werd bij toeval in 1812 herontdekt door een Indiase Handelaar. De imponerende architectuur was inmiddels tot een ruïne verworden. Het is niet voor niets dat de stad is verkozen tot een van de zeven wereldwonderen en door Unesco tot Werelderfgoed is verklaard.

Vanuit Petra vervolgen wij onze bedevaart richting Israël. We treden hierbij in de voetsporen van Jezus en beginnen onze dagen in Israël met drijven op de Dode Zee. We bezoeken onder andere de doopplaats aan de Jordaan. We beklimmen berg Tabor, de berg van de transfiguratie, en we doen Kana, de plek waar Jezus tijdens een bruiloft zijn eerste wonder heeft verricht aan.

De Nederlandse Dagen
De Nederlandse Dagen in het Heilig Land staan in het teken van Shalom. Er staan een aantal indrukwekkende en betekenisvolle vieringen op de planning. Zo zullen deelnemers van de bedevaart voor koorleden zingen bij de Vespers in de Basiliek van de Aankondiging in Nazareth en tijdens de eucharistieviering in de Catharinakerk in Bethlehem voor 1000 Nederlandse pelgrims. Hiernaast wordt deelgenomen aan het algemene programma van de Nederlandse Dagen in het Heilig Land waarbij onder andere Nazareth wordt bezocht, de Via Dolorosa wordt gebeden, en de Geboortekerk, Catharinakerk en de herdersvelden worden bezocht.

Programma
Dag 1 – zaterdag 10 november 2018
Onze reis begint op Schiphol, waar wij in de ochtend verzamelen en van waaruit wij reizen op Tel Aviv of Amman. Hier komen wij aan het einde van de middag aan en worden we met een transfer naar ons hotel in Amman gebracht. We gebruiken het diner in ons hotel.

Dag 2 – zondag 11 november 2018
Nadat we hebben ontbeten en uitgecheckt in het hotel bezoeken we Amman, de hoofdstad van Jordanië. Hier op volgend reizen we af naar Berg Nebo. De plaats van waar Mozes, voor hij stierf, uitkeek over het Beloofde Land nadat hij zijn volk veertig jaar lang had geleid. Na de lunch bezoeken we Madaba en Kerak alvorens wij in ons hotel in Petra aankomen. Hier dineren wij.

Dag 3 – maandag 12 november 2018
Vandaag brengen we de gehele dag door in Petra. De ruinestad die in 1812 door een Indiase Handelaar is herontdekt voor de westerse wereld, die is verkozen tot een van de zeven wereldwonderen en die door UNESCO tot Werelderfgoed verklaard. We dineren en overnachten in ons hotel in Petra.

Dag 4 – dinsdag 13 november 2018
Nadat we hebben ontbeten en uitgecheckt verlaten we Petra en vervolgen we onze weg richting Israël. Hier doen wij in de ochtend de Dode Zee aan en is er ruimschoots gelegenheid om te badderen en te drijven. Na de lunch brengen we een bezoek aan de doopplaats aan de Jordaan. We dineren en overnachten in ons hotel in Arad (in Israël).

Dag 5 – woensdag 14 november 2018
In de ochtend bezoeken we Masada, een citadel op een rots bij de Dode zee waar koning Herodus in tijde van gevaar zijn toevlucht zocht en Jericho. Hier nuttigen wij de lunch. In de middag vervolgen we onze reis richting Tiberias waar wij overnachten en dineren.

Dag 6 – donderdag 15 november 2018
In de ochtend bezoeken we Berg Tabor, de berg van de transfiguratie. Aansluitend bezoeken we Kana. Dit is de plek waar Jezus tijdens een bruiloft zijn eerste wonder heeft verricht. Na de lunch maken we een boottocht over het meer van Galilea. Het meer waar Jezus over water liep, waar Jezus een storm wist te kalmeren en waar de wonderbare spijziging plaats vond. We overnachten in Tiberias.

Dag 7 – vrijdag 16 november 2018: Nederlandse dag
Vandaag is de eerste dag van de Nederlandse Dagen in het Heilig Land. In de vroege ochtend verlaten we het hotel om tijdens de eucharistieviering in de openlucht op het Berg van de Zaligsprekingen te vieren en te zingen. Aansluitend op de viering bezoeken we Kafarnaüm en Tagba, de plaats van de broodvermenigvuldiging, en lunchen we met ‘Petrus-vis’ bij kibboetz Ein Gev. In de middag bezoeken we Nazareth en zingen we bij de Vespers in de Basiliek van de Aankondiging voor alle Nederlanders. We overnachten in Jeruzalem.

Dag 8 – zaterdag 17 november 2018
In de ochtend bezoeken we de Olijfberg, de Hemelvaartkerk en de Onze Vader Kerk. Aansluitend maken we een wandeling door de Hof van Olijven en bezoeken wij de Kerk van de Doodstrijd. Na de lunch gaan we naar de Sionsberg en maken we de transfer naar Bethlehem. Hier dineren en overnachten wij.

Dag 9 – zondag 18 november 2018: Nederlandse dag 
Vandaag is de laatste Nederlandse Dag in het Heilig Land. We beginnen de dag met een ontbijt in ons hotel in Bethlehem waarna wij uitchecken. Aansluitend brengen we een bezoek aan de Geboortekerk, de Catharinakerk, de bazaar en brengen we een bezoek aan de herdersvelden. We zingen met alle andere Nederlandse pelgrims tijdens de eucharistie in de Catharinakerk waarna wij in de middag afrijzen na Jeruzalem. Na het diner in ons hotel maken we een avondwandeling naar de Westelijke Muur.

Dag 10 – maandag 19 november 2018
Vandaag is onze laatste dag in Israël We ontbijten in het hotel en lopen aansluitend de Via Dolorosa, de weg die Jezus met het kruis op zijn rug liep. We lunchen in het hotel alvorens wij naar de luchthaven worden gebracht van waaruit wij terugreizen naar Nederland.

Programma onder voorbehoud
Israël
Israël is een land in het Midden-Oosten, in het smalle gebied dat Afrika en Azië met elkaar verbindt. Israël is een modern ontwikkeld land, en je kunt vrijwel alles wat je maar nodig zou kunnen hebben aanschaffen tijdens je verblijf, inclusief kleding, cosmetica en hygiënische producten.

Israël is gelegen in een geografisch afwisselend gebied met een gevarieerd klimaat. In het noorden zijn er met sneeuw bedekte bergen te vinden en in het zuiden dorre, ongerepte natuur. Afgelegen en onbewoonde streken worden afgewisseld met moderne en drukke steden.

Israëls etnische en religieuze mozaïek is overvloedig en fascinerend. Zo zijn er talrijke culturele instellingen en mogelijkheden tot amusement. Dankzij haar bewogen geschiedenis en haar heilig respect voor de drie monotheïstische godsdiensten, (Jodendom, Christendom en de Islam) zijn er in het land vele historische en heilige plaatsen te vinden.

Een bezoek aan Israël is een reis door de geschiedenis: van kruisvaarderkastelen tot havens, waar zeelieden, pelgrims en beroemde reizigers zich enige tijd ophielden en verder reisden. Van woestijnlandschap, dat als thuisbasis diende voor nomadenstammen, halfvergeten legers en kameelkaravanen tot graftombes met witte koepels, vreedzame kloosters en eeuwenoude synagogen, versierd met kleurrijke mozaïeken.

De Staat Israël werd gevestigd in het Land van Israël, dat volgens de Joodse traditie ooit aan het Volk Israël werd beloofd. Hier werd Jezus, de christelijke Messias, geboren en steeg Mohammed, de Islamitische Profeet, ten hemel. Gelegen aan twee zeeën waar drie continenten samenkomen, is het land een melange van culturen, tradities en gebruiken, een land dat onderdak bood aan veel verschillende volkeren, culturen en godsdiensten. Gelegen op het kruispunt van eeuwenoude handelsroutes, werd het land keer op keer veroverd door alle mogelijke volkeren: Kanaänieten, Hebreeën, Babyloniërs, Perzen, Grieken, Romeinen, Arabieren, Kruisvaarders, Ottomaanse Turken en Britten maakten van dit felbegeerde kleine land een waar slagveld waar werd gestreden om overheersing, en waar in de loop der eeuwen vele forten, kastelen en paleizen werden gebouwd.

Jordanië
Jordanië is een land in het Midden-Oosten dat grenst aan Israël, de Westelijke Jordaanoever (Palestina), Syrië, Irak en Saoedi-Arabië. De hoofdstad van Jordanië is Amman. Eigenlijk kun je zeggen dat Jordanië twee klimaatvormen kent. Zowel het woestijnklimaat als het mediterraan klimaat. In november is het ongeveer tussen de 8 en 19 graden Celsius. Jordanië staat bekend om het woestijngebied. Maar liefst 90% van het land bestaat uit woestijn. In Jordanië zijn ook veel historische plekken te bewonderen.

Wie kent het niet uit de boeken van school vroeger? De Dode Zee, op de grens tussen Jordanië, de Westelijke Jordaanoever en Israël, is dan ook wereldberoemd. En ook de Dode Zee is meermaals aanwezig in zowel de Bijbel. Het was Johannes de Doper die Jezus hier in Batanië doopte. Drijven in de Dode Zee is een heel aparte ervaring, en eentje die je niet mag missen. Alleen wereldwonder Petra is al reden genoeg om af te reizen naar Jordanië. Hoeveel foto’s je er ook van gezien hebt, niets kan je voorbereiden op het moment dat je de Siq uitloopt, een lange smalle kloof die naar de Treasury van Petra leidt. Opeens sta je voor een enorme tempel, uitgehakt in rozerode rotsen.


Kun jij deelnemen aan deze reis?
Kun jij langer dan twee uur zelfstadig lopen in een normaal tempo. Kun jij zelfstandig een trap op- en aflopen? Kun jij zelfstandig in- en uitstappen in een vervoermiddel? Dan kun je deelnemen aan deze reis.

Boekingsinformatie
· Er geldt een minimum deelname van 40 personen. Je krijgt uiterlijk 4 weken voor vertrek bericht als de reis niet door kan gaan.
· Indien je geen kamergenoot opgeeft krijg je automatisch een eenpersoonskamer toegewezen
· Je moet in het bezit zijn van een paspoort dat tot minimaal zes maanden na thuiskomst geldig is
· Voor vliegreizen die worden uitgevoerd per lijndienstvlucht gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden

Inclusief
· Vlucht van Nederland naar Tel Aviv of Amman inclusief alle toeslagen en één stuk ruimbagage
· Vervoer ter plaatse per luxe touringcar
· Negen dagen in diverse driesterrenaccommodaties op basis van een tweepersoonskamer en volpension
· Nederlandstalige pastorale en cultuurhistorische begeleiding gedurende de reis
· Excursies en entreegelden zoals vastgelegd in het programma
· Kosten voor de grensovergang Jordanië – Israël
· Reis- en toeristenbelasting
· Bijdrage calamiteitenfonds

Exclusief
· Reis van jouw woonplaats naar de luchthaven v.v.
· Reis- en annuleringsverzekering
· Consumpties en overige uitgaven van persoonlijke aard
· Entreegelden buiten het gestelde programma
· Mogelijke extra toeslagen (indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen – zoals brandstoftoeslagen – daartoe aanleiding geven behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan haar pelgrims)
VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie :
Neem contact op met VNB

T (073) 681 81 11
E info@vnb.nl
W www.vnb.nl

Klik hier om de folder te bekijken