PA1902 | 25-1-2019 | 1-2-2019 | 3-sterren hotel Hotel nog niet bekend | | 7 nacht(en) | Prijs vanaf € 1799,00 (excl. toeslagen)

boek nu
8-daagse reis Panama (vanaf € 1799,00) VNB

8-daagse inspiratiereis Panama
De Wereldjongerendagen (WJD) zijn het grootste jongerenevenement ter wereld. Honderdduizenden jongeren uit de hele wereld komen samen om het katholieke geloof te vieren. Paus Franciscus heeft het Centraal-Amerikaanse land Panama gekozen voor de Wereldjongerendagen 2019. Een tropisch land, vooral bekend van het Panamakanaal dat de doorsteek mogelijk maakt tussen de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan. Een land, bijna twee keer zo groot als Nederland met slechts 3,5 miljoen inwoners. Ruim 80% van de inwoners is katholiek. Een land met een prettig klimaat waarbij de Wereldjongerendagen worden georganiseerd in de Panamese zomer: de droge periode in januari.

Ben jij een oud-deelnemer van een van de voorgaande wereldjongerendagen? Behoor jij niet meer tot de doelgroep om deel te nemen aan dit jongerenevenement maar wil jij toch graag sfeer proeven en de indrukwekkende slotviering met Paus Franciscus meemaken, het schitterende Panama ontdekken? Ga dan mee op deze speciale 8-daagse inspiratiereis naar Panama.

Behoor jij wel tot de doelgroep. Wil je deelnemen aan de WJD en bijvoorbeeld langer in Panama blijven? Dat kan. We hebben o.a. een 21-daagse en 22-daagse reis naar Panama op het programma staan. Naast Panama ook het Mexicaanse Guadaloupe bezoeken? Ook dat is mogelijk. Meer weten over deze reizen? Klik hieronder op de reis.

15-daagse reis WJD Panama - WJD
22-daagse inspiratiereis WJD Panama - ontdek Panama (begeleid)
21-daagse inspiratiereis WJD Panama - ontdek zelf Panama
21-daagse inspiratiereis WJD Panama - OLV Guadalupe (Mexico)

Streams: het aanvullende keuzeprogramma

Ten tijde van de WJD zijn er verschillende streams, een aanvullend keuzeprogramma, waaraan jij kan deelnemen. Iedere stream heeft een afzonderlijk programma. Zo kun jij als deelnemer kiezen voor een stream over onderwijs, twitteren met God, Faith seeking understanding, theologie, zorg en leiderschap. Lees meer over de streams.

Wat kies jij?
Alle streams passen binnen de reizen. Let bij je keuze voor een reis en stream op het volgende:
- De stream Faith seeking understanding telt meer dagen dan de 8-daagse reis naar de WJD. Indien jij voor deze reis hebt gekozen en deze stream wilt doen mis je een klein deel van deze stream omdat dit buiten de door jou gekozen reis valt
- Wil jij deelnemen aan de 21-daagse inspiratiereis waarbij je zelf Panama ontdekt of de 21-daagse inspiratiereis Panama en Guadalupe? Beide reizen komen later aan in Panama dan de overige reisopties waardoor je de eerste dagen van jouw stream mist.

Jouw keuze doorgeven
Geef de keuze voor de stream die jij wil volgen door bij je aanmelding. Dit doe je door bij het veld Vragen/opmerkingen in het scherm Overige de naam van de stream die jij wilt volgen in te vullen.
Dag tot dag- programma (onder voorbehoud)

Dag 1- vrijdag 25 januari 2019
In de ochtend vertrekken we vanuit Nederland richting Panama. Hier komen wij aan het einde van de dag aan.

Dag 2 – zaterdag 26 januari 2019
De tweede dag van onze reis verblijven wij in Panama-stad. Panama-stad kenmerkt zich door de vele contrasten. In het oude-Panama stad vind je de charme van de vervlogen koloniale tijd. Een bezoek aan de Iglesia de San José mag tijdens je stadswandeling door Panama-stad niet ontbreken. In Panama-stad kun je ronduit genieten van de feestelijke WJD-sfeer.

Dag 3 – zondag 27 januari 2019
Vandaag nemen wij deel aan de indrukwekkende slotviering van de WJD. In deze slotviering gaat paus Franciscus voor.

Dag 4 – maandag 28 januari 2019
De vierde dag van onze reis spenderen wij in Panama-stad. Een volle dag in deze wereldstad is niet genoeg om al het moois te ontdekken.

Dag 5 – dinsdag 29 januari 2019
Vandaag brengen we een bezoeken we enkele hoogtepunten van Panama-stad die wij tijdens onze eerdere bezoeken aan de stad nog niet hebben aangedaan. We beginnen ons programma bij Amador Causeway. Dit is een weg die in de zee uitsteekt en die de kust van Panama-stad met die van de drie kleine eilanden voor de kust verbind. Vanaf de Amador Causeway heb je schitterend uitzicht op de skyline van Panama en zijn verschillende restaurantjes en winkeltjes te bezoeken. Hierop volgend bezoeken we Casco Viejo. Casco Viejo is een goede weerspiegeling van Panama-stad zoals het er een eeuw geleden, na de verwoesting van Panama in 1671 en de hierop volgende wederopbouw, uitzag. Casco Viejo is werelderfgoed en volgens velen het mooiste stukje koloniale geschiedenis van heel Panama. We sluiten onze dag af met een bezoek aan de ruïnes van Panama Viejo: de ruïnestad met overblijfselen van het oorspronkelijke Panama, zoals dat door de Spanjaarden in 1519 is gesticht voordat deze in 1671 verwoest werd.

Dag 6 – woensdag 30 januari 2019
We verlaten Panama-stad en bezoeken de wereldberoemde Miraflores-sluizen. Vanaf deze sluizen heb je een goed zicht op het Panama kanaal, en maken we nader kennis met de omgeving.

Dag 7 – donderdag 31 januari 2019
We gaan op weg richting de Atlantische Oceaan en brengen hierbij een bezoek aan Portobello. De baai die zijn naam ‘mooie baai’ ontleent aan Christofer Colombus die deze in 1502 ontdekte. De baai heeft een grote rol gespeeld als belangrijke havenplaats in de Nieuwe Wereld en lag op de route waarlangs goud, zilver en smaragden vanuit Peru en Bolivia naar Spanje werden vervoert. In 1850 werd gestart met de bauw van een spoorlijn over de Panamese Landlengte. Omdat men het niet eens kon worden over het beginpunt werd deze opgeschort naar een nieuw te bouwen stad, wat tevens ons tweede programmapunt van de dag is: Cólon.

Dag 8 – vrijdag 1 februari 2019
Vandaag vertrekken vanuit Panama richting Nederland. Hier komen we aan het einde van de dag aan.
Panama
Paus Franciscus heeft het Centraal-Amerikaanse land Panama gekozen voor de Wereldjongerendagen 2019. Een tropisch land, vooral bekend van het Panamakanaal dat de doorsteek mogelijk maakt tussen de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan. Een land, bijna twee keer zo groot als Nederland met slechts 3,5 miljoen inwoners. Ruim 80 % van de inwoners is katholiek. Een land met een prettig klimaat en de Wereldjongerendagen worden georganiseerd in de Panamese zomer, de droge periode in januari. Een land met een prachtige natuur en bijzonder gastvrije mensen die er trots op zijn de WJD te mogen organiseren voor honderduizenden jongeren.

De WJD in Panama stad

Van 22 t/m 27 januari nemen we deel aan de Wereldjongerendagen in Panama stad. Drie ochtenden is er een Nederlandstalig programma. In de middagen en avonden neem je deel aan het jongerenfestival met muziek, theater, discussie en nog veel meer. Hoogtepunten zijn de verwelkoming van de paus op donderdag, de kruisweg op vrijdag, op zaterdagavond de avondwake onder de sterrenhemel van Panama, en op zondag de indrukwekkende slotviering met paus Franciscus en honderdduizenden jongeren.

Discover
De wereld ontdekken, Panama ontdekken…. Maar ook ontdekken wie jezelf bent, waar je staat in de wereld en wat jouw bijdrage kan zijn aan een betere wereld. Wie ben jij in de organisatie waar je werkt, in de onderwijsinstelling waar je studeert? Wat betekent het katholiek te zijn en hoe belangrijk is een katholiek identiteit in deze snelle wereld? Samen met de bisdommen en vele katholiek maatschappelijke organisaties geven we inhoud aan het thema.

Days in the Diocese
Op 250 km afstand van Panama stad ligt het prachtige bisdom Santiago de Veraguas waar natuur, cultuur, geschiedenis en geloof elkaar ontmoeten. Tijdens de ‘Days in the Diocese’ maken we hier kennis mee. We mogen de gastvrijheid van Panama ervaren en verblijven in gastgezinnen, wat een onvergetelijke beleving van cultuur, ontmoeting en geloof zal zijn.
Kun jij deelnemen aan deze reis?
Kun jij meer dan een uur zelfstandig lopen in een normaal tempo, kun jij zelfstandig heuvels op- en aflopen, kun jij zelfstandig de trap op- en aflopen en kun jij zelfstandig instappen in een vervoermiddel? Dan kun jij deelnemen aan deze reis.

Boekingsinformatie
- Er geldt een minimum deelname van 30 personen
- Indien je geen kamergenoot opgeeft krijg je automatisch een eenpersoonskamer toegewezen
- Voor vliegreizen die worden uitgevoerd per lijndienstvlucht gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden
- Je krijgt uiterlijk vier weken voor vertrek bericht als de reis niet door kan gaan
- Je paspoort dient tot minimaal zes maanden na thuiskomst geldig te zijn

Inclusief: 
- Retourvlucht Amsterdam – Panama 
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag 
- Zeven overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer en halfpension
- Alle vervoer ter plaatse per luxe touringcar zoals beschreven in het programma
- Nederlandstalige pastorale en cultuurhistorische begeleiding gedurende de gehele reis
- Alle excursies zoals vermeld in het programma, inclusief entreegelden
- Alle fooien
- Pelgrims- en informatieboekje

Exclusief
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reis van jouw woonplaats naar de luchthaven v.v.
- Consumpties en overige uitgaven van persoonlijke aard
- Indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen – zoals bijvoorbeeld brandstoftoeslagen – daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims
- Voor vliegreizen die worden uitgevoerd door een lijndienst gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. De annuleringskosten kun je opvragen bij VNB
VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie : Heb jij vragen over je boeking? Neem contact op met VNB:

VNB
Pater van den Elsenstraat 10
5213 CD ’s-Hertogenbosch
Postbus 273
5201 AG ’s-Hertogenbosch
T (073) 681 81 11
F (073) 681 81 10
E info@vnb.nl W www.vnb.nl

Klik hier om de folder te bekijken