IS1826 | 13-11-2018 | 20-11-2018 | 3-sterren hotel Meerdere hotels | | 7 nacht(en) | Prijs vanaf € 1599,00 (excl. toeslagen)

boek nu
8-daagse bedevaart voor zangers Israël Op aanvraag (vanaf € 1599,00) VNB

Zingend door het Heilig Land: een unieke ervaring!
Vind jij het leuk om te zingen? In navolging op het grote succes van de Nederlandse Dag in Rome in 2016 organiseren wij, in samenwerking met vele organisaties, in 2018 Nederlandse Dagen in het Heilig Land. Ontdek eeuwenoude cultuur, ga samen met ons op zoek naar Bijbelse historie en aanschouw imponerend natuurschoon. Tijdens de bedevaart ondersteun jij andere pelgrimsgroepen muzikaal bij hun eucharistievieringen en meditatieve momenten. Dit doe je onder leiding van (amateur) dirigente Irene van Geel. Heb jij een reisgenoot die liever niet zingt? Hij of zij is van harte welkom om deel te nemen aan deze reis. Ga jij met ons mee?

In de voetsporen van…
Gedurende acht dagen doorkruisen wij het Heilig Land. We treden hierbij in de voetsporen van Jezus en beginnen onze reis in de omgeving van Nazareth en het Meer van Galilea. We beklimmen berg Tabor, de berg van de transfiguratie, en we doen Kana, de plek waar Jezus tijdens een bruiloft zijn eerste wonder heeft verricht, aan. De Nederlandse Dagen in het Heilig Land staan in het teken van Shalom. Er staan een aantal indrukwekkende en betekenisvolle vieringen op de planning. Tijdens de eerste Nederlandse dag zullen wij een groep Nederlandse pelgrims muzikaal ondersteunen tijdens een openluchtviering op de Berg van de Zaligsprekingen. De dag erop trekken alle Nederlandse pelgrims naar Bethlehem en doen onderweg Qasr el Yahud aan, de doopplaats van Johannes de Doper. Ook hier zal de zangersgroep de voorbijtrekkende groepen muzikaal begeleiden bij hun meditatieve moment. Tijdens de Nederlandse Dag in Bethlehem zal een ander koor de viering muzikaal ondersteunen. Onze groep zal in Jeruzalem muzikale ondersteuning verzorgen aan verschillende pelgrimsgroepen waaronder de fietspelgrims. Natuurlijk zijn wij zelf ook op bedevaart en bezoeken wij ook bijzondere plaatsen zoals de Olijfberg, de Zaal van het laatste Avondmaal en de Klaagmuur.

Ga jij mee?
Zing jij graag? Dan kan jij mee op deze bijzondere bedevaart. Tijdens onze reis zingen wij tijdens de (eucharistie)vieringen en meditatieve momenten bij ontmoetingen met andere pelgrimsgroepen. Zingen in het Heilig Land is een fantastische ervaring: je zingt op zoveel bijzondere en betekenisvolle plaatsen en onder unieke omstandigheden. We vieren Kerstmis, Pasen en Pinksteren plus het één en ander daartussenin. Het repertoire bestaat uit één-tot vierstemmige liturgisch en meditatieve liederen en gezangen (GvL, Taizé, Iona e.a.).

Repetities
Belangrijk is dat je vooraf aanwezig bent bij de repetities. Deze zullen plaatsvinden op drie zaterdagen in de periode september en oktober 2018 op een centrale locatie in Nederland. De exacte repetitiedagen volgen.

Dag tot dag programma (onder voorbehoud)

Dag 1 – Dinsdag 13 november 2018
In de ochtend vertrekken wij vanuit onze centrale opstapplaats in Utrecht naar Brussel. Van hieruit vliegen aan het einde van de ochtend/begin van de middag naar Tel Aviv. We dineren en overnachten in ons hotel in Tiberias of Nazareth.

Dag 2 – woensdag 14 november 2018
Nadat we hebben ontbeten in het hotel bezoeken we kibboets Ein Gev. Hier lunchen wij waarna wij een boottocht maken over het Meer van Galilea. Tijdens deze boottocht, die wij samen met een andere groep Nederlandstalige pelgrims maken, zullen wij de muzikale ondersteuning voor onze rekening nemen. We dineren en overnachten in Tiberias.

Dag 3 – donderdag 15 november 2018
In de ochtend staat een bezoek aan Berg Tabor op de planning. Hier op volgend bezoeken we Kana. In Kana vieren wij, samen met een andere groep Nederlandse pelgrims, de eucharistie. Deze viering zullen wij als groep muzikaal ondersteunen. Na de lunch reizen we door naar Nazareth waar wij onder andere de Kerk van de Aankondiging, de Jozefkerk en de Bron van Maria bezoeken. Hier hebben wij gedurende de middag, na afloop van het gezamenlijke programma, vrije tijd te besteden. In de avond reizen we terug naar het hotel in Tiberias waar wij dineren en overnachten.

Dag 4 – vrijdag 16 november 2018 Nederlandse Dag
Vandaag is de eerste dag van in totaal twee Nederlandse Dagen in het Heilig Land. Na het ontbijt in ons hotel vertrekken we met de bus naar de Berg van de Zaligsprekingen waar wij samen met alle Nederlandse pelgrims deelnemen aan een eucharistieviering in de openlucht. Tijdens deze eucharistieviering, die in verschillende kleine openluchtkapellen zullen plaatsvinden, zullen wij voor een van de groepen Nederlandse pelgrims de muzikale begeleiding verzorgen. Hier op volgend bezoeken wij Tabgha, de plaats van de broodvermenigvuldiging. Na de lunch bezoeken we de kerk van het primaatschap van Petrus en Kafarnaüm, een van de plaatsen waar Jezus en verschillende van zijn discipelen waaronder Petrus gewoond hebben. Aan het einde van de middag nemen we samen met de andere Nederlandse pelgrims deel aan de vespers in de Basiliek van de Aankondiging. We dineren en overnachten in het hotel in Tiberias.

Dag 5 – zaterdag 17 november 2018
In de ochtend reizen we af naar Beit She’an. We bezoeken niet alleen de stad maar hebben hier een bijzonder besloten zangmoment met alleen onze eigen groep. In de loop van de ochtend reizen wij door naar Qasr El Yahud, de doopplaats aan de Nijl. Hier hebben en begeleiden wij muzikaal een meditatief moment dat wij samen met een andere groep Nederlandse pelgrims hebben. Na de lunch reizen we af naar Bethlehem. In de middag brengen we een bezoek aan de Dode Zee waar wij uiteraard de mogelijkheid hebben om te drijven. We dineren en overnachten in Bethlehem.

Dag 6 – zondag 18 november 2018 Nederlandse Dag
Na het ontbijt in ons hotel brengen we een bezoek aan de Herdersvelden. Hier hebben wij een zangmoment met onze groep voordat wij onze weg vervolgen richting de bazaar en de souvenir winkeltjes. We lunchen in Bethlehem en nemen in de middag samen met alle andere Nederlandse pelgrims deel aan een eucharistieviering in de Catharinakerk. Na de eucharistieviering bezoeken we de Geboortekerk waarna we doorreizen naar Jeruzalem. We dineren en overnachten in Jeruzalem.

Dag 7 – Maandag 19 november 2018
Vandaag staat een indrukwekkende en drukke dag op de planning. Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de Tempelberg en de Klaagmuur. We bezoeken Getsemane, de plek waar Jezus de avond voor zijn kruisiging bad en waar hij werd overgeleverd aan de Romeinen. Ook bezoeken we de Olijfberg en de Hemelvaartskerk. We vieren samen met een andere groep Nederlandse pelgrims de eucharistie in de Onze Vader Kerk. Deze viering zullen wij muzikaal ondersteunen. Na de viering bezoeken we Dominus Flevit en maken we een wandeling door de Hof van Olijven naar de Kerk van de Doodstrijd. Voordat we lunchen in het hotel brengen we een bezoek aan de kerk met het graf van Maria. In de middag lopen we met onze eigen groep de Via Dolorosa, de weg die Jezus met het kruis op zijn rug heeft afgelegd alvorens hij gekruisigd werd. We dineren en overnachten in het hotel in Jeruzalem.

Dag 8 – Dinsdag 20 november 2018
Na het ontbijt hebben we met onze groep een besloten en afsluitend zangmoment in de St. Annakerk. In de loop van de ochtend vertrekken we met de bus naar de luchthaven in Tel Aviv. Van Tel Aviv vliegen we naar Brussel van waaruit wij met de bus naar onze centrale opstapplaats in Utrecht worden gebracht.

Israël
Israël is een land in het Midden-Oosten, in het smalle gebied dat Afrika en Azië met elkaar verbindt. Israël is een modern ontwikkeld land. In Israël kun je dan ook vrijwel alles wat je maar nodig zou kunnen hebben tijdens je verblijf aanschaffen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kleding, cosmetica en hygiënische producten.

Israël is gelegen in een geografisch afwisselend gebied met een gevarieerd klimaat. In
het noorden zijn er met sneeuw bedekte bergen te vinden en in het zuiden dorre, ongerepte natuur. Afgelegen en onbewoonde streken worden afgewisseld met moderne en drukke steden.

Israëls etnische en religieuze mozaïek is overvloedig en fascinerend. Zo zijn er talrijke culturele instellingen en mogelijkheden tot amusement. Dankzij haar bewogen geschiedenis en haar heilig respect voor de drie monotheïstische godsdiensten, (Jodendom, Christendom en de Islam) zijn er in het land vele historische en heilige plaatsen te vinden.

Een bezoek aan Israël is een reis door de geschiedenis: van kruisvaarderkastelen tot havens, waar zeelieden, pelgrims en beroemde reizigers zich enige tijd ophielden en verder reisden. Van woestijnlandschap, dat als thuisbasis diende voor nomadenstammen, halfvergeten legers en kameelkaravanen tot graftombes met witte koepels, vreedzame kloosters en eeuwenoude synagogen, versierd met kleurrijke mozaïeken.


Zanginformatie
Iedereen die graag zingt mag mee met deze bijzondere bedevaart. In Israël zullen wij zingen tijdens de (eucharistie)vieringen en meditatieve momenten bij ontmoetingen met de andere pelgrimsgroepen. Een geweldige uitdaging en fantastische ervaring, want we zullen zingen op bijzondere plaatsen en onder unieke omstandigheden. We gaan Kerstmis, Pasen en Pinksteren vieren, plus het één en ander daartussenin. Het repertoire zal bestaan uit één- tot vierstemmige liturgische en meditatieve liederen en gezangen (GvL, Taizé, Iona e.a.).

Belangrijk is dat je vooraf aanwezig bent bij de repetities. Deze zullen plaatsvinden op 3 zaterdag en in september-oktober 2018 op een centraal punt in Nederland.

Kun jij deelnemen aan deze reis?
Kun jij langer dan twee uur zelfstandig lopen in een normaal tempo? Kun jij zelfstandig een trap op- en aflopen? Kun jij zelfstandig in- en uitstappen in een vervoermiddel? Dan kun je deelnemen aan deze reis.

Boekingsinformatie
• Voor deze reis geldt een minimum deelname van 40 personen
• Je krijgt uiterlijk vier weken voor vertrek bericht als de reis niet door kan gaan ·
• Indien je geen kamergenoot opgeeft krijg je automatisch een eenpersoonskamer toegewezen
• Voor vliegreizen die worden uitgevoerd per lijndienstvlucht gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden
• Je moet in het bezit zijn van een paspoort dat tot minimaal zes maanden na thuiskomst geldig is
• Geef bij het aanmelden door wat voor soort stem je hebt

Inclusief
• Transfer in Nederland vanaf de centrale opstapplaats in Utrecht naar de luchthaven in Brussel
• Retourvlucht van Brussel naar Tel Aviv, inclusief alle toeslagen en een stuk ruimbagage
• Vervoer ter plaatse per luxe touringcar
• Zeven nachten in diverse driesterrenaccomodaties op basis van een tweepersoonskamer en volpension
• Nederlandstalige pastorale- en cultuurhistorische begeleiding gedurende de reis
• Nederlandstalige zangleiding door dirigente Irene van Geel
• Excursies en entreegelden zoals vastgelegd in het programma
• Reis- en toeristenbelasting
• Bijdrage calamiteitenfonds

Exclusief
• Reis van jouw woonplaats naar de opstapplaats v.v.
• Reis- en annuleringsverzekering
• Consumpties en overige uitgaven van persoonlijke aard
• Eventuele entreegelden en transfers buiten het gestelde programma
• Mogelijke toeslagen (indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims)
VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie : Voor vragen over het koor en de invulling van de reis neem je contact op met:

Dirigente Irene van Geel
T. 06-44047407
E. irenevangeel@gmail.com

Voor vragen over je boeking neem je contact op met VNB:
T. 073-6818111
E. info@vnb.nl
W. www.vnb.nl

Klik hier om de folder te bekijken