PA1903 | 13-1-2019 | 29-1-2018 | Overig Groepsaccommodatie | | 18 nacht(en) | Prijs vanaf € 1500,00 (excl. toeslagen)

boek nu
19-daagse reis Panama (vanaf € 1500,00) Fraters CMM

 In januari 2019 organiseren de Fraters CMM een reis naar de Wereldjongerendagen in Panama voor 60 jongeren tussen 18 en 30 jaar uit 7 verschillende landen, waaronder Nederland. Ben jij erbij?

Wij bieden je de gelegenheid om van deze reis een echte internationale en interculturele ervaring te maken. Met een aantal bijeenkomsten in Nederland bereid je je goed voor, zowel praktisch als inhoudelijk. Dan gaan we in januari 2019 naar Panama waar je de ambassadors uit de andere landen ontmoet. Samen beleef je een intensief programma met bijbelstudie, gebed, uitwisseling en culturele activiteiten. De voertaal in deze week is Engels. Hierna nemen we als internationale groep deel aan de Wereldjongerendagen.

De WJD is voor de ambassadors geen einddoel maar een middel om een wereldwijde beweging te vormen!
Programma (onder voorbehoud)
 

INTERNATIONAAL VOORPROGRAMMA
Dag 1 - 13 januari 2019

Vlucht vanuit Amsterdam naar Panama-stad. Op Schiphol ontmoeten we al de deelnemers uit Azië en Afrika. Samen vliegen we met KLM naar Panama toe. Daar geland gaan we meteen met een bus naar El Neuvo Emparador, waar we het eerste deel van ons programma zullen verblijven in een bezinningscentrum Finca Emanuel in de heuvels ten westen van Panama-stad.

Dag 2 - 14 januari 2019
Vandaag maak je kennis met de andere deelnemers. We hebben een rustige dag om een beetje bij te komen van de reis. Vergeet niet dat sommige jongeren al twee of drie dagen onderweg zijn geweest om hier te komen!

Dag 3 - 15 januari 2019
Vandaag beginnen we aan ons bezinnings- en uitwisselingsprogramma. In dit programma zullen we kijken naar verschillende aspecten van Maria: Maria als profeet, als Moeder van barmhartigheid, als moeder van zeven smarten en Maria als tochtgenoot op onze weg. Elke dag nemen we een ander thema aan de hand van teksten uit de bijbel of andere verhalen. We gebruiken een eigen vorm van de Lectio Divina. Je kunt meer hierover vinden op onze website (http://worldwidebrotherhood.com/lectio-divina/)

Dag 4 - 16 januari 2019
Vervolg programma

Dag 5 - 17 januari 2019
Vervolg programma

Dag 6 - 18 januari 2019
Vervolg programma

Dag 7 - 19 januari 2019
Vandaag sluiten we ons voorprogramma in Finca Emanuel af en reizen we terug naar Panama-stad. Onderweg zien het Panama-kanaal. In Panama worden we ontvangen door St. Mary’s parish in de wijk Balboa. Hier krijgen we huisvesting in gastgezinnen.

Dag 8 - 20 januari 2019
’s Ochtends vieren we de Eucharistie in de parochiekerk. Wij zullen het koor zijn en laten in de mis iets zien van de verschillende culturen in onze groep. Overdag is er gelegenheid tot voorbereiding voor het avondprogramma. Want in de avond hebben we een culturele avond voor de parochianen waarin we onze verschillende culturen presenteren. Ook krijgen we iets te zien van de Panamese cultuur.

Dag 9 - 21 januari 2019
We maken een wandeling naar de top van de Cerro Ancon, een kleine berg met een prachtig uitzicht over de stad. Verder is er vandaag ook tijd om met gastgezinnen op te trekken en misschien al eens een verkenning door Panama-stad te houden. WERELDJONGERENDAGEN

Dag 10 - 22 januari 2019
Vandaag beginnen de festiviteiten van de WJD. We gaan samen de stad in en verkennen de route naar de belangrijkste plaatsen. In middag wonen we de officiële openingsceremonie bij op de Cinta Costa, de grote boulevard van Panama-stad.

Dag 11 - 23 januari 2019
We volgen de catecheses volgens het programma van de WJD. Zoveel mogelijk nemen we als groep deel aan de Engelstalige catechese. Na de catechese en de mis is iedereen vrij om het festival in de stad bij te wonen.

Dag 12 - 24 januari 2019
Opnieuw volgen we de Engelstalige catechese en is de middag vrij voor eigen programma. In de namiddag verzamelen we weer bij de Cinta Costa voor de aankomst van de Paus.

Dag 13 - 25 januari 2019
Vandaag is alweer de derde en laatste catechese. Vanavond is er tegen zonsondergang de kruisweg met de Paus.

Dag 14 - 26 januari 2019
’s Ochtends pakken we onze spullen voor een nacht in de open lucht. Misschien dat we nog samen een viering in de parochiekerk kunnen hebben. Daarna gaan we naar de stad om mee te doen met de pelgrimstocht naar de plek van de grote viering van Wereldjongerendag 2019. Samen met de Paus en een paar honderdduizend andere pelgrims bidden we het Vigilie en we slapen in de open lucht.

Dag 15 - 27 januari 2019
We worden wakker met een heerlijk zonnetje (in januari gegarandeerd!). Met een half miljoen mensen bidden we samen het ochtendgebed en daarna vieren we de Eucharistie, voorgegaan door de Paus. In de loop van de middag gaan we weer terug naar onze gastgezinnen waarvan we vanavond afscheid kunnen nemen.

AFSLUITING
Dag 16 - 28 januari 2019

In de ochtend verlaten we Panama-stad en gaan we naar Santa Clara waar we in het beach-house Villa Paúl verblijven. Hier kunnen we, op loopafstand van het strand, wat bijkomen van alle indrukken van de afgelopen dagen.

Dag 17 - 29 januari 2019
Deze dag zal in het teken van evaluatie, afsluiting en afscheid staan. Individueel en samen kijken we terug op de ervaringen die we gehad hebben en kijken we vooruit naar de tijd die nu voor ons ligt. Het is ook al een beetje afscheid nemen, want morgen vertrekken we al weer.

Dag 18 - 30 januari 2019
In de late ochtend rijden we terug naar Panama-stad om in te checken voor onze vlucht naar Schiphol. We nemen afscheid van de Brazilianen die rechtstreekst naar Brazilië vliegen. De jongeren uit Indonesië, Oost-Timor, Kenia, Tanzania en Namibië vliegen nog met ons mee naar Schiphol. We hebben een nachtvlucht met KLM.

Dag 19 - 31 januari 2019
Aan het eind van de ochtend landen we weer op Nederlandse bodem. Hier nemen we ook afscheid van de deelnemers uit de andere landen die vanuit Schiphol nog verder naar huis reizen. Vanaf hier gaat ieder weer zijn eigen weg. Als alles een beetje meezit, ben je rond de koffie weer thuis.
PANAMA
Paus Franciscus heeft het Centraal-Amerikaanse land Panama gekozen voor de Wereldjongerendagen 2019. Een tropisch land, vooral bekend van het Panamakanaal dat de doorsteek mogelijk maakt tussen de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan. Een land, bijna twee keer zo groot als Nederland met slechts 3,5 miljoen inwoners. Ruim 80 % van de inwoners is katholiek. Een land met een prettig klimaat en de Wereldjongerendagen worden georganiseerd in de Panamese zomer, de droge periode in januari. Een land met een prachtige natuur en bijzonder gastvrije mensen die er trots op zijn de WJD te mogen organiseren voor honderduizenden jongeren.

DE WJD IN PANAMA STAD
Van 22 t/m 27 januari nemen we deel aan de Wereldjongerendagen in Panama stad. Drie ochtenden is er een Engelstalig programma. In de middagen en avonden kun je deelnemen aan het jongerenfestival met muziek, theater, discussie en nog veel meer. Hoogtepunten zijn de verwelkoming van de paus op donderdag, de kruisweg op vrijdag, op zaterdagavond de avondwake onder de sterrenhemel van Panama, en op zondag de indrukwekkende slotviering met paus Franciscus en honderdduizenden jongeren. Gedurende deze dagen slaap je in gastgezinnen in de wijk Balboa, even ten westen van het centrum van de stad.

VOOR- EN NAPROGRAMMA
Van 13 t/m 21 januari verblijven we in bezinningscentrum Emanuel. Een Finca van de Daughters of Charity. Het ligt in de heuvels, ongeveer een uur rijden ten westen van de stad. De paviljoens bevinden zich in een prachtige groene omgeving en de temperatuur is er aangenaam. Er wordt geslapen in slaapzalen met (stapel)bedden. Van 28 t/m 30 januari logeren we in een Beach house in Santa Clara. Een badplaats op ongeveer twee uur rijden ten westen van de stad. Het Beach house is van de paters Lazaristen die in onze gastparochie in Panama wonen en werken. Het heet Villa Paúl en is vernoemd naar de Vincentius a Paulo, de stichter van hun congregatie. Ook hier verblijven we in kamers met (stapel)bedden. Omdat je vlak bij zee zit kan het er behoorlijk warm zijn, maar er is wel een aangename wind vanuit zee. We zitten op 10 minuten lopen van het strand, dus daar zullen we zeker ook gebruik van maken!
Kun jij deelnemen aan deze reis?
Ben je tussen de 18 en de 30 jaar (op 13 januari 2019) en spreek je redelijk Engels, kun je meer dan een uur zelfstandig lopen in een normaal tempo, kun je zelfstandig heuvels op- en aflopen, kun je zelfstandig de trap op- en aflopen en kun je zelfstandig instappen in een vervoermiddel? Dan kun je deelnemen aan deze reis.

Boekingsinformatie
- Vanuit Nederland kunnen er maximaal 10 personen mee. In principe hanteren we volgorde van inschrijving, maar de samenstelling van de groep (leeftijden en verhouding man-vrouw) kan ook meespelen.
- Je slaapt meestal in zalen of op kamers met meerdere deelnemers. - Je krijgt uiterlijk vier weken voor vertrek bericht als de reis niet door kan gaan - Je paspoort dient tot minimaal zes maanden na thuiskomst geldig te zijn


Inclusief
- Retourvlucht Amsterdam – Panama
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Zeventien overnachtingen, all-inclusief. Tijdens de WJD in Panama-stad zelf zijn de maaltijden voorzien, maar zul je vaak wel wat uitgaven maken voor een drankje en dergelijke.
- Officiële registratie als pelgrim voor de WJD 2019, inclusief pelgrimskit.
- Alle vervoer ter plaatse per touringcar zoals beschreven in het programma
- Engels- of Nederlandstalige pastorale begeleiding en reisbegeleiding gedurende de gehele reis
- Het internationale bezinnings- en uitwisselingsprogramma zoals beschreven
- Vijf of zes losse voorbereidingsdagen in Nederland

Exclusief:
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reis van jouw woonplaats naar de Schiphol v.v.
- Consumpties en overige uitgaven van persoonlijke aard
- Indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen – zoals bijvoorbeeld brandstoftoeslagen – daartoe aanleiding geven, behouden we ons het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims
VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie :