PM1901 | 15-1-2019 | 4-2-2019 | Overig Groepsaccommodatie | | 20 nacht(en) | Prijs vanaf € 2499,00 (excl. toeslagen)

boek nu
21-daagse inspiratiereis Panama en OLV Guadalupe (vanaf € 2499,00) VNB

Wereldjongerendagen
De Wereldjongerendagen (WJD) zijn het grootste jongerenevenement ter wereld. Honderdduizenden jongeren uit de hele wereld komen samen om het katholieke geloof te vieren. WJD betekent dan ook: nieuwe vrienden maken, nieuwe culturen leren kennen, feest vieren, samen de eucharistie beleven, je grenzen verleggen en vooral heel veel gezelligheid. Het belooft een ervaring te worden om nooit te vergeten. Dus wees erbij in januari 2019!

Discover your identity
Paus Franciscus noemt Maria een voorbeeld, een rolmodel voor jongeren en hij nodigt de jongeren uit om zich het verleden te herinneren, moed te hebben voor het heden en hoop voor de toekomst. Daarom koos de Paus voor de wereldjongerendagen het thema: ‘Zie de dienstmaagd des Heren; mij geschiede naar uw woord’. Die hoop, die moed, dat voorbeeld willen wij ontdekken onder het motto: “Discover your identity”.

Discover Panama and OLV Guadalupe
Deze landelijke reis wordt georganiseerd door Jong Katholiek en VNB. Niet alleen ben jij tijdens de Days in the Diocese en de Wereldjongerendagen in Panama, na de Wereldjongerendagen reis jij door naar Mexico-stad naar OLV Guadalupe, het grootste bedevaartoord ter wereld. Onder leiding van monseigneur De Jong, hulpbisschop van bisdom Roermond, bezoek je de grote basiliek met de wonderlijke afbeelding, alsook de grote Pyramides waar tot de tijd van de verschijning de mensenoffers plaatsvonden en het antropologisch museum met de afgodsbeelden.

Wil jij Panama alleen bezoeken tijdens the Days in the Diocese en de Wereldjongerendagen? Of wil jij Panama na en voor deze dagen juist uitgebreider bezoeken, met of zonder reisprogramma? Dat kan. Klik hieronder op de reis van jouw keuze voor meer informatie.

15-daagse korte reis WJD Panama
21-daagse inspiratiereis WJD Panama - ontdek zelf Panama
22-daagse inspiratiereis WJD Panama - reisprogramma
22-daagse inspiratiereis WJD Panama - voor en na programma
Programma (onder voorbehoud)

Dinsdag 15 januari 2019
Vertrek uit Nederland

Woensdag 16 t/m zondag 20 januari 2019
Days in the Diocese

maandag t/m zondag 27 januari 2019
WJD in Panama stad

Maandag 28 januari t/m zaterdag 2 februari 2019
Programma OLV Guadalupe in Mexico-stad

Maandag 4 februari 2019
Aankomst in Nederland
Panama
Paus Franciscus heeft het Centraal-Amerikaanse land Panama gekozen voor de Wereldjongerendagen 2019. Een tropisch land, vooral bekend van het Panamakanaal dat de doorsteek mogelijk maakt tussen de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan. Een land, bijna twee keer zo groot als Nederland met slechts 3,5 miljoen inwoners. Ruim 80 % van de inwoners is katholiek. Een land met een prettig klimaat en de Wereldjongerendagen worden georganiseerd in de Panamese zomer, de droge periode in januari. Een land met een prachtige natuur en bijzonder gastvrije mensen die er trots op zijn de WJD te mogen organiseren voor honderduizenden jongeren.

Days in the Diocese
Op 250 km afstand van Panama stad ligt het prachtige bisdom Santiago de Veraguas waar natuur, cultuur, geschiedenis en geloof elkaar ontmoeten. Tijdens de ‘Days in the Diocese’ maken we hier kennis mee. We mogen de gastvrijheid van Panama ervaren en verblijven in gastgezinnen, wat een onvergetelijke beleving van cultuur, ontmoeting en geloof zal zijn. De WJD in Panama stad
Van 22 t/m 27 januari nemen we deel aan de Wereldjongerendagen in Panama stad. Drie ochtenden is er een Nederlandstalig programma. In de middagen en avonden neem je deel aan het jongerenfestival met muziek, theater, discussie en nog veel meer. Hoogtepunten zijn de verwelkoming van de paus op donderdag, de kruisweg op vrijdag, op zaterdagavond de avondwake onder de sterrenhemel van Panama, en op zondag de indrukwekkende slotviering met paus Franciscus en honderdduizenden jongeren.

Discover
De wereld ontdekken, Panama ontdekken…. Maar ook ontdekken wie jezelf bent, waar je staat in de wereld en wat jouw bijdrage kan zijn aan een betere wereld. Wie ben jij in de organisatie waar je werkt, in de onderwijsinstelling waar je studeert? Wat betekent het katholiek te zijn en hoe belangrijk is een katholiek identiteit in deze snelle wereld? Samen met de bisdommen en vele katholiek maatschappelijke organisaties geven we inhoud aan het thema.

OLV Guadalupe in Mexico-stad
In 1531 verscheen Maria, in wat nu Mexico-stad heet, als een indiaanse prinses aan de indiaan Juan Diego (1474-1548). Zij vroeg hem de Spaanse bisschop te vragen een kerk te bouwen. Deze vroeg een teken. Daarop liet Maria in de winter (12 december) bloemen bloeien, en beeldde zichzelf op miraculeuze wijze af op de mantel van Juan. Dit gaf er aanleiding toe, dat in 10 jaar na de verschijning zeker 10 miljoen Mexicanen zich lieten dopen en oude, valse goden afzworen, die hen ‘dwongen’ om mensenoffers te brengen. Juan Diego werd later heilig verklaard. Guadalupe is nu, met 16 miljoen pelgrims per jaar, ’s-Werelds grootste Maria-bedevaartplaats.
Boekingsvoorwaarden
- Er geldt een minimum deelname van 30 personen
- Voor vliegreizen die worden uitgevoerd per lijndienstvlucht gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden
- Je krijgt uiterlijk eind november 2018 bericht als de reis niet kan doorgaan

Inclusief 
- Vliegvervoer naar Panama en van Mexico-stad
- Volpension
- Verblijf in accommodatie door de organisatie in Panama toegewezen tijdens de Days in the Diocese en het WJD programma
- Verblijf in jongerenaccommodaties gedurende de dagen in Mexico-stad
- Programma en reisbegeleiding gedurende de reis

Exclusief
- Vervoer van de woonplaats naar de luchthaven
- Reis- en annuleringsverzekering
- Indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen – zoals bijvoorbeeld brandstoftoeslagen – daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims
VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie :
VNB
Pater van den Elsenstraat 10
5213 CD ’s-Hertogenbosch
Postbus 273
5201 AG ’s-Hertogenbosch
T (073) 681 81 11
F (073) 681 81 10
E info@vnb.nl W www.vnb.nl

Klik hier voor de folder.