PA1905 | 15-1-2019 | 4-2-2019 | Overig Groepsaccommodatie | | 20 nacht(en) | Prijs vanaf € 1699,00 (excl. toeslagen)

boek nu
21-daagse inspiratiereis Panama (vanaf € 1699,00) VNB

Wereldjongerendagen
De Wereldjongerendagen (WJD) zijn het grootste jongerenevenement ter wereld. Honderdduizenden jongeren uit de hele wereld komen samen om het katholieke geloof te vieren. WJD betekent dan ook: nieuwe vrienden maken, nieuwe culturen leren kennen, feest vieren, samen de eucharistie beleven, je grenzen verleggen en vooral heel veel gezelligheid. Het belooft een ervaring te worden om nooit te vergeten. Dus wees erbij in januari 2019!

Discover your identity
Paus Franciscus noemt Maria een voorbeeld, een rolmodel voor jongeren en hij nodigt de jongeren uit om zich het verleden te herinneren, moed te hebben voor het heden en hoop voor de toekomst. Daarom koos de Paus voor de wereldjongerendagen het thema: ‘Zie de dienstmaagd des Heren; mij geschiede naar uw woord’. Die hoop, die moed, dat voorbeeld willen wij ontdekken onder het motto: “Discover your identity”.

Discover Panama
Deze landelijke reis wordt georganiseerd door Jong Katholiek en VNB. Niet alleen ben jij tijdens de Days in the Diocese en de Wereldjongerendagen in Panama bent. Na het programma van de Days of Diocese en de wereldjongerendagen heb jij, zonder dat er een reisprogramma of accommodaties voor jou zijn vastgelegd, een week de tijd om Panama en de schitterende omgeving op eigen gelegenheid te ontdekken.

Wil jij na afloop van de Days of Diocese en de Wereldjongerendagen graag deelnemen aan een georganiseerde reis? Of wil jij graag OLV van Guadalupe in Mexico-stad bezoeken? Dat kan. Klik hieronder op de reis van jouw keuze voor meer informatie.

8-daagse reis Panama - Panama
15-daagse reis WJD Panama - Panama
22-daagse inspiratiereis WJD Panama - ontdek Panama (begeleid)
21-daagse inspiratiereis WJD Panama - OLV Guadalupe (Mexico)

Streams: het aanvullende keuzeprogramma

Ten tijde van de WJD zijn er verschillende streams, een aanvullend keuzeprogramma, waaraan jij kan deelnemen. Iedere stream heeft een afzonderlijk programma. Zo kun jij als deelnemer kiezen voor een stream over onderwijs, twitteren met God, Faith seeking understanding, theologie, zorg en leiderschap. Lees meer over de streams.

Wat kies jij?
Alle streams passen binnen de reizen. Let bij je keuze voor een reis en stream op het volgende:
- De stream Faith seeking understanding telt meer dagen dan de 8-daagse reis naar de WJD. Indien jij voor deze reis hebt gekozen en deze stream wilt doen mis je een klein deel van deze stream omdat dit buiten de door jou gekozen reis valt
- Wil jij deelnemen aan de 21-daagse inspiratiereis waarbij je zelf Panama ontdekt of de 21-daagse inspiratiereis Panama en Guadalupe? Beide reizen komen later aan in Panama dan de overige reisopties waardoor je de eerste dagen van jouw stream mist.

Jouw keuze doorgeven
Geef de keuze voor de stream die jij wil volgen door bij je aanmelding. Dit doe je door bij het veld Vragen/opmerkingen in het scherm Overige de naam van de stream die jij wilt volgen in te vullen.
Programma (onder voorbehoud)

Dinsdag 15 januari 2019
Vertrek uit Nederland

Woensdag 16 t/m zondag 20 januari 2019
Days in the Diocese

Maandag t/m zondag 27 januari 2019
WJD in Panama stad

Maandag 28 januari t/m zaterdag 2 februari 2019
Dagen naar eigen inzicht vrij te besteden. Voor deze dagen zijn ook geen accommodaties en maaltijden besproken.

Maandag 4 februari 2019
Aankomst in Nederland
Panama
Paus Franciscus heeft het Centraal-Amerikaanse land Panama gekozen voor de Wereldjongerendagen 2019. Een tropisch land, vooral bekend van het Panamakanaal dat de doorsteek mogelijk maakt tussen de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan. Een land, bijna twee keer zo groot als Nederland met slechts 3,5 miljoen inwoners. Ruim 80 % van de inwoners is katholiek. Een land met een prettig klimaat en de Wereldjongerendagen worden georganiseerd in de Panamese zomer, de droge periode in januari. Een land met een prachtige natuur en bijzonder gastvrije mensen die er trots op zijn de WJD te mogen organiseren voor honderduizenden jongeren.
De WJD in Panama stad
Van 22 t/m 27 januari nemen we deel aan de Wereldjongerendagen in Panama stad. Drie ochtenden is er een Nederlandstalig programma. In de middagen en avonden neem je deel aan het jongerenfestival met muziek, theater, discussie en nog veel meer. Hoogtepunten zijn de verwelkoming van de paus op donderdag, de kruisweg op vrijdag, op zaterdagavond de avondwake onder de sterrenhemel van Panama, en op zondag de indrukwekkende slotviering met paus Franciscus en honderdduizenden jongeren.

Discover
De wereld ontdekken, Panama ontdekken…. Maar ook ontdekken wie jezelf bent, waar je staat in de wereld en wat jouw bijdrage kan zijn aan een betere wereld. Wie ben jij in de organisatie waar je werkt, in de onderwijsinstelling waar je studeert? Wat betekent het katholiek te zijn en hoe belangrijk is een katholiek identiteit in deze snelle wereld? Samen met de bisdommen en vele katholiek maatschappelijke organisaties geven we inhoud aan het thema.

Days in the Diocese
Op 250 km afstand van Panama stad ligt het prachtige bisdom Santiago de Veraguas waar natuur, cultuur, geschiedenis en geloof elkaar ontmoeten. Tijdens de ‘Days in the Diocese’ maken we hier kennis mee. We mogen de gastvrijheid van Panama ervaren en verblijven in gastgezinnen, wat een onvergetelijke beleving van cultuur, ontmoeting en geloof zal zijn.
Boekingsvoorwaarden
- Er geldt een minimum deelname van 30 personen
- Voor vliegreizen die worden uitgevoerd per lijndienstvlucht gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden
- Je krijgt uiterlijk eind november 2018 bericht als de reis niet kan doorgaan

Inclusief
- Vliegvervoer naar en van Panama
- Volpension gedurende de dagen van de Days of Diocese en de WJD Panama
- Verblijf in accommodatie door de organisatie in Panama toegewezen tijdens de Days in the Diocese en het WJD programma
- Programma en reisbegeleiding gedurende de Days of Diocese en WJD Panama

Exclusief
- Vervoer van de woonplaats naar de luchthaven
- Reis- en annuleringsverzekering
- Verblijf in een accommodatie en maaltijden gedurende de laatste week na de Days of Diocese en WJD Panama.
- Programma en reisbegeleiding gedurende de dagen na de Days of Diocese en WJD Panama
- Indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen – zoals bijvoorbeeld brandstoftoeslagen – daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims
VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie : Voorbereidingsdagen
Voorbereidingsmomenten voor de reis zijn:
- 20 oktober, Den Haag
- 23 t/m 25 november, Bruinisse

Specifieke informatie over deze voorbereidingsmomenten volgt later. Lukt het jou niet om op (een van de) voorbereidingsdagen aanwezig te zijn? Geef dit door via WJD@jongkatholiek.nl.

VNB
Pater van den Elsenstraat 10
5213 CD ’s-Hertogenbosch
Postbus 273
5201 AG ’s-Hertogenbosch
T (073) 681 81 11
F (073) 681 81 10
E info@vnb.nl W www.vnb.nl

Klik hier voor de folder