IJ1802 | 12-11-2018 | 21-11-2018 | 3-sterren hotel Meerdere hotels | | 9 nacht(en) | Prijs vanaf € 1979,00 (excl. toeslagen)

boek nu
10-daagse bedevaart Aartsbisdom Jordanië/Israël (vanaf € 1979,00) Aartsbisdom Utrecht

Rondreizen door het Heilig Land: een onvergetelijke ervaring
Christenen pelgrimeren al bijna 2000 jaar lang naar het Heilig Land. Daar is immers onze Heer Jezus Christus geboren, daar is Hij rondgetrokken om te prediken en heeft Hij tekenen verricht, daar heeft Hij voor ons heil geleden en is er voor ons uit de dood verrezen. Het is voor pelgrims steeds een onvergetelijke ervaring om te zijn en te vieren op de plaatsen waar dat alles heeft plaatsgevonden, zoals in Jeruzalem, Bethlehem en Nazareth. “Dat ik op die plekken was en heb gevierd, heeft me echt geraakt,” aldus een pelgrim die in 2014 met het Aartsbisdom Utrecht meeging naar het Heilig Land. En je leert tijdens deze bedevaart ook meer over het Joodse volk – het volk van het eerste Verbond – waartoe Jezus, Maria en Jozef en de apostelen behoorden. Het Oude en Nieuwe Testament gaan des te meer spreken tijdens en na een pelgrimage in het Heilig Land.

Samen met Aartsbisdom Utrecht naar de Nederlandse Dagen
Het Aartsbisdom Utrecht organiseert van 12-21 november een tiendaagse bedevaart naar Jordanië en het Heilig Land. Deze pelgrimage staat onder (pastorale) leiding van mgr. H.W. Woorts, hulpbisschop van Utrecht en bisschoppelijk vicaris R.G.W. Cornelissen van het vicariaat Deventer. Bijzonder element van deze bedevaart zijn de ‘Nederlandse Dagen’ (met als motto ‘Shalom’) in het Heilig Land. Dan sluiten de pelgrims van het Aartsbisdom Utrecht zich aan bij de honderden andere Nederlandse pelgrims die op dat moment in Israël zijn. We vieren samen de Eucharistie op de Berg van de Zaligsprekingen en nemen deel aan de vespers in de Basiliek van de Aankondiging, de plek waar de aartsengel Gabriël aan Maria de geboorte van Jezus aankondigde. Op de tweede Nederlandse Dag is er een Eucharistieviering in de Catharinakerk in Jeruzalem, gelegen naast de Geboortekerk.

In Jordanië staan onder meer bezoeken aan de berg Nebo (van waar Mozes het Beloofde Land zag) en aan de historische stad Petra (met de beroemde rotswoningen) op het programma. In het Heilig Land gaan we naast de twee Nederlandse Dagen onder andere naar het Meer van Galilea, Kana en de berg Tabor. Daarmee gaat de Heilige Schrift voor de pelgrims nog meer leven. In en om Jeruzalem bezoeken we de Olijfberg, de Hemelvaartskerk, de Hof van Olijven, de Via Dolorosa (kruisweg) en de Heilig Grafkerk. Elke dag is er een Eucharistieviering. Ga met ons mee op deze bijzondere bedevaart! Een pelgrimage naar het Heilig Land verdiept het geloofsleven en brengt de Bijbelse verhalen nog meer tot leven.
Programma (onder voorbehoud)

Dag 1 – maandag 12 november 2018
Onze reis begint op Schiphol, waar wij in de ochtend verzamelen en van waaruit wij reizen op Tel Aviv. Hier komen wij aan het einde van de middag aan en worden we met een transfer naar ons hotel in Amman gebracht. We dineren in het hotel.

Dag 2 – dinsdag 13 november 2018
Nadat we hebben ontbeten en uitgecheckt in ons hotel bezoeken we Amman. Amman is de hoofdstad van Jordanië. Vanuit Amman reizen wij door naar én bezoeken wij Berg Nebo. Berg Nebo is een bijzondere en betekenisvolle plek. Het is de berg van waar Mozes, voordat hij stierf en nadat hij veertig haar zijn volk had geleid, over het beloofde land uitkeek. We bezoeken en lunchen in Madaba: een kleine en sfeervolle stad onder Berg Nebo. Hier hebben wij een viering alvorens wij onze weg, via een tussenstop in Kerak, vervolgen naar Petra. Hier dineren en overnachten wij in het hotel.

Dag 3 – woensdag 14 november 2018
Na te hebben ontbeten in het hotel bezoeken wij Petra. Petra is de vroegere hoofdstad van de Nabeteeërs en is gelegen in een kloof en gedeeltelijk uit rotsen gehakt. De stad werd bij toeval in 1812 herontdekt door een Indiase Handelaar. De imponerende architectuur was inmiddels tot een ruïne verworden. Het is niet voor niets dat de stad is verkozen tot een van de zeven wereldwonderen en door Unesco tot Werelderfgoed is verklaard. In de middag hebben we een viering in een kerk in of net buiten Petra. We dineren en overnachten in het hotel.

Dag 4 – donderdag 15 november 2018
Na het ontbijt checken we uit en vervolgen we onze weg richting Israël. In de middag bezoeken we de doopplaats aan de Jordaan alvorens we onze weg naar Tiberias vervolgen, onze eindbestemming van vandaag. Eenmaal aangekomen in Tiberias dineren en overnachten we in het hotel.

Dag 5 – vrijdag 16 november 2018
Vandaag is de eerste Nederlandse Dag in het Heilig Land. In de ochtend bezoeken we en vieren we in de openlucht op de Berg van de Zaligsprekingen. Hierop volgend bezoeken we Kafarnaüm, Tabgha, de plaats van de broodvermenigvuldiging en de kerk van het primaatschap van Petrus. We lunchen bij kibboets waar je de mogelijkheid hebt om Petrus vis te eten alvorens we een boottocht maken over het Meer van Galilea. Halverwege de middag maken we de transfer naar Nazareth waar wij de dag afsluiten met een vesper in de Basiliek van de Aankondiging. We dineren en overnachten in het hotel in Tiberias.

Dag 6 – zaterdag 17 november 2018
Na te hebben ontbeten in het hotel brengen we een bezoek aan Kana. Kana is de plek waar Jezus tijdens een bruiloft zijn eerste wonder heeft verricht. Aansluiten bezoeken we berg Tabor, Hier hebben wij een viering. In de middag brengen we een bezoek aan Nazareth alvorens wij de transfer maken naar Bethlehem. Hier overnachten en dineren wij in het hotel.

Dag 7 – zondag 18 november 2018
Vandaag is de tweede dag van de Nederlandse Dagen. Na het ontbijt checken we uit en brengen we een bezoek aan de Geboortekerk. Aansluitend bezoeken we de Catharinakerk waar we een eucharistieviering hebben. Na koffie te hebben gedronken bezoeken we de bazaar en souvenirwinkeltjes voordat we gaan lunchen. In de middag bezoeken we de Herdersvelden waarna we de transfer maken naar Jeruzalem. Jeruzalem is de eindbestemming van vandaag. We dineren en overnachten in het hotel.

Dag 8 – maandag 19 november 2018
Nadat we hebben ontbeten in het hotel maken we een transfer naar en bezoeken we de Olijfberg. Hierop volgend bezoeken we de Hemelvaartskerk en de Onze Vader-kerk. We bezoeken Dominus Flevit en maken een wandeling naar en door de Hof van Olijven alvorens we de Kerk van de Doodstrijd bezoeken. Voor de lunch bezoeken we het tempelplein en in de middag lopen we de Via Dolorosa. We besluiten de dag met een viering in de Heilige Grafkerk. We dineren in het hotel.

Dag 9 – dinsdag 20 november 2018
Na te hebben ontbeten bezoeken we de Sionsberg met de zaal van het Laatste Avondmaal. Hierop volgend brengen we een bezoek aan- en hebben we een viering in de Kerk van het Hanengekraai. Na de lunch is de middag vrij te besteden. We dineren en overnachten in het hotel in Jeruzalem.

Dag 10 – woensdag 21 november 2018
Na het ontbijt in het hotel in Jeruzalem checken we uit en maken we een transfer naar de luchthaven. We verwachten aan het begin van de avond aan te komen in Nederland.
Israël
Israël is een land in het Midden-Oosten, in het smalle gebied dat Afrika en Azië met elkaar verbindt. Israël is een modern ontwikkeld land, en je kunt vrijwel alles wat je maar nodig zou kunnen hebben aanschaffen tijdens je verblijf, inclusief kleding, cosmetica en hygiënische producten.

Israël is gelegen in een geografisch afwisselend gebied met een gevarieerd klimaat. In het noorden zijn er met sneeuw bedekte bergen te vinden en in het zuiden dorre, ongerepte natuur. Afgelegen en onbewoonde streken worden afgewisseld met moderne en drukke steden.

Israëls etnische en religieuze mozaïek is overvloedig en fascinerend. Zo zijn er talrijke culturele instellingen en mogelijkheden tot amusement. Dankzij haar bewogen geschiedenis en haar heilig respect voor de drie monotheïstische godsdiensten, (Jodendom, Christendom en de Islam) zijn er in het land vele historische en heilige plaatsen te vinden.

Een bezoek aan Israël is een reis door de geschiedenis: van kruisvaarderkastelen tot havens, waar zeelieden, pelgrims en beroemde reizigers zich enige tijd ophielden en verder reisden. Van woestijnlandschap, dat als thuisbasis diende voor nomadenstammen, halfvergeten legers en kameelkaravanen tot graftombes met witte koepels, vreedzame kloosters en eeuwenoude synagogen, versierd met kleurrijke mozaïeken.

De Staat Israël werd gevestigd in het Land van Israël, dat volgens de Joodse traditie ooit aan het Volk Israël werd beloofd. Hier werd Jezus, de christelijke Messias, geboren en steeg Mohammed, de Islamitische Profeet, ten hemel. Gelegen aan twee zeeën waar drie continenten samenkomen, is het land een melange van culturen, tradities en gebruiken, een land dat onderdak bood aan veel verschillende volkeren, culturen en godsdiensten. Gelegen op het kruispunt van eeuwenoude handelsroutes, werd het land keer op keer veroverd door alle mogelijke volkeren: Kanaänieten, Hebreeën, Babyloniërs, Perzen, Grieken, Romeinen, Arabieren, Kruisvaarders, Ottomaanse Turken en Britten maakten van dit felbegeerde kleine land een waar slagveld waar werd gestreden om overheersing, en waar in de loop der eeuwen vele forten, kastelen en paleizen werden gebouwd.

Jordanië
Jordanië is een land in het Midden-Oosten dat grenst aan Israël, de Westelijke Jordaanoever (Palestina), Syrië, Irak en Saoedi-Arabië. De hoofdstad van Jordanië is Amman. Eigenlijk kun je zeggen dat Jordanië twee klimaatvormen kent. Zowel het woestijnklimaat als het mediterraan klimaat. In november is het ongeveer tussen de 8 en 19 graden Celsius. Jordanië staat bekend om het woestijngebied. Maar liefst 90% van het land bestaat uit woestijn. In Jordanië zijn ook veel historische plekken te bewonderen.

Wie kent het niet uit de boeken van school vroeger? De Dode Zee, op de grens tussen Jordanië, de Westelijke Jordaanoever en Israël, is dan ook wereldberoemd. En ook de Dode Zee is meermaals aanwezig in zowel de Bijbel. Het was Johannes de Doper die Jezus hier in Batanië doopte. Drijven in de Dode Zee is een heel aparte ervaring, en eentje die je niet mag missen. Alleen wereldwonder Petra is al reden genoeg om af te reizen naar Jordanië. Hoeveel foto’s je er ook van gezien hebt, niets kan je voorbereiden op het moment dat je de Siq uitloopt, een lange smalle kloof die naar de Treasury van Petra leidt. Opeens sta je voor een enorme tempel, uitgehakt in rozerode rotsen.


Kunt u deelnemen aan deze reis?
Als u wilt deelnemen dient u meer dan één uur zelfstandig in een normaal tempo te kunnen lopen. Ook is zelfstandig heuvels op- en aflopen, zelfstandig de trap op- en aflopen en zelfstandig instappen in een vervoermiddel voor u geen probleem. Is dat zo? Aarzel niet: boek en ga mee!

Boekingsinformatie
· Er geldt een minimumdeelname van 40 personen
· Indien u geen kamergenoot opgeeft krijgt u automatisch een eenpersoonskamer toegewezen
· Voor vliegreizen die worden uitgevoerd per lijndienstvlucht gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden
· U krijgt uiterlijk vier weken voor vertrek bericht als de reis niet door kan gaan

Inclusief
· Retourvlucht inclusief luchthavenbelasting, toeslagen en ruimbagage
· Transfer in Jordanië en Israël per luxe touringcar
· Verblijf in driesterrenaccomodaties op basis van een tweepersoonskamer en volpension
· Alle entreegelden en fooien voor de genoemde onderdelen
· Nederlandse cultuurhistorische en pastorale reisleiding gedurende de hele reis
· Toeristenbelasting en bijdrage Calamiteitenfonds

Exclusief
· Reis en annuleringsverzekering
· Vervoer van uw woonplaats naar de luchthaven in Nederland v.v.
· Consumpties en overige uitgaven van persoonlijke aard
· Entreegelden en transfers die niet in het programma zijn opgenomen
· Mogelijke extra toeslagen (indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen (bijvoorbeeld brandstoftoeslagen) daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de deelnemer)

VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie :

Neem contact op met VNB

T (073) 681 81 11
E info@vnb.nl
W www.vnb.nl

Bekijk hier de folder.