IS1822 | 13-11-2018 | 20-11-2018 | 3-sterren hotel Meerdere hotels | | 7 nacht(en) | Prijs vanaf € 1689,00 (excl. toeslagen)

boek nu
8-daagse bedevaart Heilig Land Op aanvraag (vanaf € 1689,00) Bisdom Haarlem-Amsterdam

Samen op reis in het ‘Land dat Ik u wijs…’
Het Heilig Land: het land van de Bijbel, het land van Jezus. Treedt samen met ons in de voetsporen van Jezus… We bezoeken onder andere diverse locaties rond het Meer van Galilea en de plaats bij de rivier de Jordaan, waar Jezus is gedoopt. Vier samen met ons in de openlucht op de Berg van de Zaligsprekingen en loop de Via Dolorosa mee, de weg die Jezus aflegde voorafgaand aan zijn kruisiging. Beleef, ervaar, voel en bezoek de hoogtepunten in dit fascinerende land Israël, dat wij kennen uit vele Bijbelverhalen. Ga jij mee?

Met Bisdom Haarlem-Amsterdam naar de Nederlandse Dagen
Tijdens onze reis laten wij ons inspireren op plekken die wij kennen uit de Bijbel en treden we in de voetsporen van Jezus. We zoeken de stilte van de woestijn en varen over het Meer van Galilea. We bezoeken Bethlehem (Geboortekerk), Nazareth, Kana, Kafarnaüm en Jeruzalem (o.a. Grafkerk). Verder bezoeken we de unieke locaties Massada en Qumran en gaan we drijven op de Dode Zee. Ook de Klaagmuur en het Tempelplein in het oude centrum van Jeruzalem staan op het programma. Op drie momenten zijn we samen met honderden Nederlanders tijdens de Nederlandse dagen: een eucharistie in de openlucht op de Berg van de Zaligsprekingen, een Mariavespers in de Basiliek van de Aankondiging in Nazareth, aan de oever van de Jordaan bij Qasr El Yahud, waar Jezus gedoopt werd, en een eucharistieviering in Bethlehem.
Dag tot dagprogramma (onder voorbehoud)

Dag 1 – dinsdag 13 november 2018
In de ochtend verzamelen wij op de Schiphol om vervolgens naar Tel Aviv te vliegen. Hier komen wij aan het einde van de middag aan en worden we naar ons hotel in Beer Sheva gebracht. We dineren in het hotel.

Dag 2 – woensdag 14 november 2018
Na het ontbijt in het hotel vertrekken we naar Massada. Aansluitend bezoeken we Qumran, de vindplaats van de Dode-Zeerollen. Er is de mogelijkheid tot drijven in de Dode Zee. We vervolgen onze weg naar Tiberias aan het Meer van Galilea, waar wij overnachten en dineren in het hotel.

Dag 3 – donderdag 15 november 2018
Na het ontbijt vertrekken we naar Berg Tabor. We bezoeken Kana, waar Jezus tijdens een bruiloft zijn eerste wonder heeft verricht, en na de lunch bezoeken Kafarnaüm, Tabgha, de plaats van de broodvermenigvuldiging, en de kerk van het primaatschap van Petrus. We dineren en overnachten in het hotel in Tiberias.

Dag 4 – vrijdag 16 november 2018
Vandaag is de eerste Nederlandse Dag in het Heilig Land. In de ochtend bezoeken we en vieren we in de openlucht op de Berg van de Zaligsprekingen. We lunchen bij een kibboets waar je de mogelijkheid hebt om Petrus vis te eten alvorens we een boottocht maken over het Meer van Galilea. Halverwege de middag maken we de transfer naar Nazareth waar wij de dag afsluiten met een vesper in de Basiliek van de Aankondiging. We dineren en overnachten in het hotel in Tiberias.

Dag 5 – zaterdag 17 november 2018
Na het ontbijt checken we uit bij het hotel in Tiberias en vervolgen we onze weg naar Qasr El Yahud, de doopplaats aan de oevers van de Jordaan. In de avond vervolgen we onze weg naar Jeruzalem waar we gezamenlijk een wandeling maken naar de Westelijke Muur. Vandaaruit gaan we naar Bethlehem waar wij we dineren en overnachten.

Dag 6 – zondag 18 november 2018
Vandaag is de tweede dag van de Nederlandse Dagen. Na het ontbijt hebben we een bezoek aan de Geboortekerk en de Herdersvelden.  Na de lunch vieren we met alle pelgrims de eucharistie in de Catharinakerk (de katholieke kerk naast de Geboortekerk). In de avond reizen we naar Jeruzalem waar we dineren en overnachten. In de avond facultatief lichtshow.

Dag 7 – maandag 19 november 2018
Nadat we hebben ontbeten in het hotel lopen en bidden we de Via Dolorosa. We eindigen onze tocht bij de Heilige Grafkerk. We gebruiken de lunch alvorens we een bezoek brengen aan de Olijfberg met o.a. de Hemelvaartskerk, Dominus Flevit, de Hof van Olijven en de Kerk van de Doodstrijd.

Dag 8 – dinsdag 20 november 2018 
Het vliegtuig vertrekt om 06.00 uur wat betekent dat we vroeg vertrekken uit Jeruzalem. We maken een transfer naar de luchthaven.
Israël is een land in het Midden-Oosten, in het smalle gebied dat Afrika en Azië met elkaar verbindt. Israël is een modern ontwikkeld land, en je kunt vrijwel alles wat je maar nodig zou kunnen hebben aanschaffen tijdens je verblijf, inclusief kleding, cosmetica en hygiënische producten.

Israël is gelegen in een geografisch afwisselend gebied met een gevarieerd klimaat. In
het noorden zijn er met sneeuw bedekte bergen te vinden en in het zuiden dorre, ongerepte natuur. Afgelegen en onbewoonde streken worden afgewisseld met moderne en drukke steden.

Israëls etnische en religieuze mozaïek is overvloedig en fascinerend. Zo zijn er talrijke culturele instellingen en mogelijkheden tot amusement. Dankzij haar bewogen geschiedenis en haar heilig respect voor de drie monotheïstische godsdiensten, (Jodendom, Christendom en de Islam) zijn er in het land vele historische en heilige plaatsen te vinden.

Een bezoek aan Israël is een reis door de geschiedenis: van kruisvaarderkastelen tot havens, waar zeelieden, pelgrims en beroemde reizigers zich enige tijd ophielden en verder reisden. Van woestijnlandschap, dat als thuisbasis diende voor nomadenstammen, halfvergeten legers en kameelkaravanen tot graftombes met witte koepels, vreedzame kloosters en eeuwenoude synagogen, versierd met kleurrijke mozaïeken.De Staat Israël werd gevestigd in het Land van Israël, dat volgens de Joodse traditie ooit aan het Volk Israël werd beloofd. Hier werd Jezus, de christelijke Messias, geboren en steeg Mohammed, de Islamitische Profeet, ten hemel. Gelegen aan twee zeeën waar drie continenten samenkomen, is het land een melange van culturen, tradities en gebruiken, een land dat onderdak bood aan veel verschillende volkeren, culturen en godsdiensten. Gelegen op het kruispunt van eeuwenoude handelsroutes, werd het land keer op keer veroverd door alle mogelijke volkeren: Kanaänieten, Hebreeën, Babyloniërs, Perzen, Grieken, Romeinen, Arabieren, Kruisvaarders, Ottomaanse Turken en Britten maakten van dit felbegeerde kleine land een waar slagveld waar werd gestreden om overheersing, en waar in de loop der eeuwen vele forten, kastelen en paleizen werden gebouwd
Kun jij deelnemen aan deze reis?
Als je wilt deelnemen die je meer dan een uur zelfstandig in een normaal tempo te kunnen lopen. Ook is zelfstandig heuvels op- en aflopen, zelfstandig de trap op- en aflopen en zelfstandig instappen in een vervoermiddel geen probleem.

Begeleiding
Deze reis wordt vanuit het bisdom Haarlem-Amsterdam begeleid door mevrouw Dea Broersen en de pastores Eugène Jongerden en Eric van Teijlingen.

Boekingsinformatie
- Er geldt een maximaal deelname van 57 personen
- Indien je geen kamergenoot opgeeft krijg je automatisch een eenpersoonskamer toegewezen
- Voor vliegreizen die worden uitgevoerd per lijndienstvlucht gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden
- Je krijgt uiterlijk vier weken voor vertrek bericht als de reis niet door kan gaan
- Inschrijven kan tot 10 oktober 2018

Inclusief
- Retourvlucht inclusief luchthavenbelasting, toeslagen en een stuk ruimbagage
- Transfer per luxe touringcar
- Verblijf in driesterrenaccommodaties op basis van een tweepersoonskamer en volpension
- Alle entreegelden en fooien voor de genoemde onderdelen
- Nederlandse cultuurhistorische en pastorale reisleiding gedurende de hele reis
- Toeristenbelasting en bijdrage Calamiteitenfonds

Exclusief
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reis van de eigen woonplaats naar de luchthaven v.v.
- Consumpties en overige uitgaven van persoonlijke aard
- Eventuele entreegelden en transfers buiten het gestelde programma
- Indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen – zoals brandstoftoeslagen – daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims.
VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie :
Wil jij meer informatie of heb je vragen?
Neem contact op met een van de reisleiders van de reis

Dea Broersen
T. 06 25021417
E. dea.broersen@gmail.com 

Eugène Jongerden
T. 06 51265724
E. ejongerden68@hotmail.com 

Eric van Teijlingen
T. 06 13716464
E. pastoor.van.teijlingen@gmail.com 

VNB
T. 073 681 81 11
E. info@vnb.nl 


Bekijk hier de folder.