IS1828 | 15-11-2018 | 22-11-2018 | 3-sterren hotel Diverse accommodaties | | 7 nacht(en) | Prijs vanaf € 1549,00 (excl. toeslagen)

boek nu
8-daagse bedevaart Israël Op aanvraag (vanaf € 1549,00) KBO-PCOB

Een reis naar het Israël is iets bijzonders. Of u er nu voor het eerst bent, of er al vaker was. Dat is zeker zo wanneer u het samen doet, als een inspiratiereis. KBO-PCOB organiseert een rondreis door het Israël. Als vanzelf maakt u een reis door uw eigen leven waarin bekende verhalen dichtbij komen en Bijbelse plaatsen tot leven. Ga mee en bezoek een land vol verhalen en geschiedenis die iedereen minstens één keer in hun leven willen bezoeken.

Bijzondere plekken
Tijdens de reis bezoekt u Nazareth, de plek waar Jezus het grootste deel van zijn jeugd heeft doorgebracht. U bezoekt de Berg van de Zaligsprekingen. Het uitzicht vanaf de top is sereen en inspirerend. Samen met uw medereizigers maakt u een boottocht over het Meer van Galilea om vervolgens met de bus naar Bethlehem te gaan waar u een van de beroemdste en mogelijk oudste kerken bezoekt: de Geboortekerk. Op de plek van de Geboortekerk zou de stal, waarin Jezus is geboren, hebben gestaan. In Jeruzalem, de heilige stad, bezoekt u de drie belangrijkste heiligdommen: de Klaagmuur voor de Joden, de Heilig Grafkerk voor de Christenen en de Rotskoepel voor de Moslims. U volgt de Via Dolorosa, de ‘Weg der Smarten’ (ook wel Kruisweg) en bezoekt de Olijfberg. Ook heeft u de mogelijkheid om te drijven in de Dode Zee.

Shalom tijdens de Nederlandse dagen
Een bijzonder element van de inspiratiereis zijn de Nederlandse Dagen in het Heilig Land. De Nederlandse Dagen hebben als thema Shalom. Samen met uw reisgenoten heeft u tijdens deze dagen de mogelijkheid om aan te sluiten bij honderden andere Nederlandse pelgrims die op dat moment in Israël zijn. U viert samen op indrukwekkende en betekenisvolle plekken zoals de Berg van de Zaligspreking en kunt deelnemen aan de vesper in de Basiliek van de Aankondiging.

Deze reis is volgeboekt en derhalve op aanvraag. Je hoort binnen tien werkdagen of jouw boeking akkoord is.
Meer informatie? Bel 073 681 81 11.

Dag tot dagprogramma (onder voorbehoud)

Dag 1: donderdag 15 november 2018
In de ochtend verzamelen wij op Schiphol van waaruit wij naar Tel Aviv vliegen. Hier landen wij aan het einde van de middag. Van hieruit maken we de transfer naar het hotel in Nazareth. Hier besluiten wij de dag met een diner.

Dag 2: vrijdag 16 november 2018 – Nederlandse dag
Vandaag is de eerste van twee Nederlandse dagen. Nadat wij vroeg ontbijten bezoeken we de Berg van de Zaligsprekingen. Van hieruit wandelen we naar het Meer van Galilea en is er de gelegenheid om samen met alle andere Nederlandse pelgrims een eucharistieviering in de openlucht op de Berg van de Zaligsprekingen bij te wonen. In de loop van de ochtend bezoeken we Tabgha, dit is de plaats van de Broodvermenigvuldiging en brengen we een bezoek aan de kerk van het primaatschap van Petrus. We besluiten de ochtend in Kafarnaüm. Hier lunchen we en heeft een ieder de mogelijkheid om ‘Petrus-vis’ te eten. Na de lunch reizen we per bus naar Kana, de plek waar Jezus tijdens een bruiloft zijn eerste wonder heeft verricht. Vanuit Kana reizen we door naar Nazareth. Hier kunnen reizigers om 16.30 uur een vesper in de Basiliek van de Aankondiging met andere Nederlandse pelgrims bijwonen. We besluiten de dag in het hotel in Nazareth waar wij dineren en overnachten.

Dag 3: zaterdag 17 november 2018
Nadat we hebben ontbeten in het hotel checken wij uit en reizen we af naar het Meer van Galilea. Hier maken wij een boottocht over het meer alvorens wij een bezoek brengen aan kibboetz Ein Gev. Dit is eveneens de plek waar wij de lunch zullen gebruiken. Na de lunch maken we een busrit door het Jordaandal. We pauzeren bij Qasr en Yahud, een doopplaats aan de rivier de Jordaan. Vervolgens bezoeken en reizen we via Jericho naar Bethlehem. Hier zullen wij dineren en overnachten.

Dag 4: zondag 18 november 2018
Vandaag is de tweede Nederlandse dag in het Heilig Land. Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de Herdersvelden, de Geboortekerk en aan Bethlehem. Nadat we hebben geluncht is er om 15.00 uur de mogelijkheid tot het bijwonen van een eucharistieviering met alle Nederlandse groepen in de Catharinakerk. Na de eucharistieviering reizen we per bus naar Jeruzalem, onze eindbestemming van vandaag. Hier dineren wij in het hotel.

Dag 5: maandag 19 november 2018
Vandaag bezoeken en bezichtigen we Jeruzalem. Na het ontbijt beginnen we het programma van vandaag met een bezoek aan de Olijfberg, de Hemelvaartskerk, de Onze vader kerk en Dominus Flevit. We wandelen naar en door de Hof van Olijven alvorens we de indrukwekkende Kerk van de Doodstrijd bezoeken. Na de lunch lopen we de Via Dolorosa. De Via Dolorosa is de weg die Jezus, met het kruis op zijn rug, dwars door Jeruzalem heeft moeten lopen. We dineren en overnachten in het hotel in Jeruzalem.

Dag 6: dinsdag 20 november 2018
Nadat we hebben ontbeten bezoeken we het indrukwekkende Tempelplein met de Rotskoepel en de Al Aqsa moskee. We bezoeken de Westelijke muur en lunchen in het hotel. Na de lunch kunnen de reizigers uit een facultatief programma kiezen. Zo is er de mogelijkheid om Yad Vashem te bezoeken of om de middag naar eigen inzicht vrij te besteden in Jeruzalem. We dineren en overnachten in het hotel.

Dag 7: woensdag 21 november 2018
In de ochtend bezoeken we de Sionsberg met de Zaal van het Laatste Avondmaal en de Dormitio. We lunchen in het hotel, waarna we per bus naar de Dode Zee afreizen. Hier hebben deelnemers ruimschoots de gelegenheid om te drijven. Aan het einde van de dag keren we weer terug richting Jeruzalem waar wij in het hotel dineren en overnachten.

Dag 8: donderdag 22 november 2018
Na het ontbijt checken we uit in het hotel in Jeruzalem en vertrekken we per bus naar luchthaven Ben Gurion. Halverwege de ochtend vliegen we naar Amsterdam waar wij verwachten in de loop van/aan het einde van de middag aan te komen.
Israël is een land in het Midden-Oosten, in het smalle gebied dat Afrika en Azië met elkaar verbindt. Israël is een modern ontwikkeld land, en je kunt vrijwel alles wat je maar nodig zou kunnen hebben aanschaffen tijdens je verblijf, inclusief kleding, cosmetica en hygiënische producten.

Israël is gelegen in een geografisch afwisselend gebied met een gevarieerd klimaat. In
het noorden zijn er met sneeuw bedekte bergen te vinden en in het zuiden dorre, ongerepte natuur. Afgelegen en onbewoonde streken worden afgewisseld met moderne en drukke steden.

Israëls etnische en religieuze mozaïek is overvloedig en fascinerend. Zo zijn er talrijke culturele instellingen en mogelijkheden tot amusement. Dankzij haar bewogen geschiedenis en haar heilig respect voor de drie monotheïstische godsdiensten, (Jodendom, Christendom en de Islam) zijn er in het land vele historische en heilige plaatsen te vinden.

Een bezoek aan Israël is een reis door de geschiedenis: van kruisvaarderkastelen tot havens, waar zeelieden, pelgrims en beroemde reizigers zich enige tijd ophielden en verder reisden. Van woestijnlandschap, dat als thuisbasis diende voor nomadenstammen, halfvergeten legers en kameelkaravanen tot graftombes met witte koepels, vreedzame kloosters en eeuwenoude synagogen, versierd met kleurrijke mozaïeken.De Staat Israël werd gevestigd in het Land van Israël, dat volgens de Joodse traditie ooit aan het Volk Israël werd beloofd. Hier werd Jezus, de christelijke Messias, geboren en steeg Mohammed, de Islamitische Profeet, ten hemel. Gelegen aan twee zeeën waar drie continenten samenkomen, is het land een melange van culturen, tradities en gebruiken, een land dat onderdak bood aan veel verschillende volkeren, culturen en godsdiensten. Gelegen op het kruispunt van eeuwenoude handelsroutes, werd het land keer op keer veroverd door alle mogelijke volkeren: Kanaänieten, Hebreeën, Babyloniërs, Perzen, Grieken, Romeinen, Arabieren, Kruisvaarders, Ottomaanse Turken en Britten maakten van dit felbegeerde kleine land een waar slagveld waar werd gestreden om overheersing, en waar in de loop der eeuwen vele forten, kastelen en paleizen werden gebouwd.
Kunt u deelnemen aan deze reis?
Kunt u langer dan twee uur zelfstandig lopen in een normaal tempo. Kunt u zelfstandig een trap op- en aflopen? Kunt u zelfstandig in- en uitstappen in een vervoermiddel? Dan kunt u deelnemen aan deze reis.

Boekingsinformatie
· Er geldt een minimum deelname van 40 personen
· U krijgt uiterlijk vier weken voor vertrek bericht als de reis niet door kan gaan
· Indien u geen kamergenoot opgeeft krijgt u automatisch een eenpersoonskamer toegewezen
· Voor vliegreizen die worden uitgevoerd per lijndienstvlucht gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden
· U moet in het bezit zijn van een paspoort dat tot minimaal zes maanden na thuiskomst geldig is

Inclusief
· Retourvlucht inclusief luchthavenbelasting, toeslagen en ruimbagage
· Transfer in Israël en Palestina per luxe touringcar
· Verblijf in driesterrenaccomodaties op basis van een tweepersoonskamer en volpension
· Een lokale Nederlandstalige gids
· Alle entreegelden en fooien voor de genoemde onderdelen
· Toeristenbelasting en bijdrage Calamiteitenfonds

Exclusief
· Reis- en annuleringsverzekering
· Vervoer van uw woonplaats naar de luchthaven in Nederland v.v.
· Consumpties en overige uitgaven van persoonlijke aard
· Entreegelden en transfers die niet in het programma zijn opgenomen. Mogelijke extra toeslagen (indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen (bijvoorbeeld brandstoftoeslagen) daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de deelnemer)VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie :

Voor vragen over uw boeking neemt u contact op met VNB:

T.  073-681 81 11
E.  info@vnb.nl
W. www.vnb.nl