SA1903 | 5-5-2019 | 16-5-2019 | 3-sterren hotel Diverse accommodaties | | 11 nacht(en) | Prijs vanaf € 1179,00 (excl. toeslagen)

boek nu
12-daagse belevingsreis Santiago (vanaf € 1179,00) VNB

Pelgrims verlaten huis en haard om de Camino Frances, die van St-Jean-Pied-de Port in Frankrijk naar het Spaanse Santiago de Compostela, te lopen. Het is de route van de Jacobsschelp. Het is de route waarop mensen elkaar en zichzelf ontmoeten. En het is een van de meest gebruikte en bekendste pelgrimsroutes die wandelaars langs bekende Spaanse pelgrimsplaatsen voert.

Pamplona, de stad van het traditionele stierenvechten ter ere van de heilige San Fermin. Leon, dat bekend staat om zijn gotische kathedraal en traditionele ‘fiestas’ waaronder Pasen. De stad is vanaf de 10e eeuw een belangrijke stop voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostela, evenals het gotische Burgos. De Camino Frances komt ten einde in Santiago de Compostela. Santiago dat letterlijk vertaald Sint Jakobus betekent is de stad waar het stoffelijke overschot van de apostel Jakobus begraven ligt.

Wil jij ook de Camino beleven, maar wil je niet elke dag verplicht te voet de route afleggen? Wij geven jou de ruimte om zelf te bepalen wanneer je de route ter voet af wilt leggen of per luxe touringbus.
Programma
Dag 1: zondag 5 mei
07.00 uur, Oosterhout. Hier beginnen wij de reis met een korte wandeling van Oosterhout naar Dorst met de hele groep waar wij na de pelgrimszegen met de bus naar Poitiers vertrekken. Met de nodige onderbrekingen arriveert de bus in het begin van de avond in Poitiers. Na het inchecken dineren we met de groep in het hotel.

Dag 2: maandag 6 mei
Na het ontbijt verlaten we Poitiers en brengen in de middag een bezoek aan Saint-Jean-Pied-de-Port. Vervolgens brengen we in de middag een bezoek aan klooster en kerk in Roncevalles. In de middag kan er gekozen worden om in Roncevalles te blijven of deel te nemen aan de wandeling naar Zubiri (9km). In de avond vertrekken we naar Pamplona waar we dineren en overnachten.

Dag 3: dinsdag 7 mei
Om 08.00 uur vertrekken de wandelaars naar Zariquiegui via Uterga naar Puente La Reina. Om 09.00 uur bezoeken de niet-wandelaars Pamplona. Vervolgens komen we weer bij elkaar in Uterga om de weg te voet of met bus naar Puente La Reina te vervolgen. Vanuit Puenta La Reina vertrekken wij gezamenlijk naar Santo Domingo de la Calzada waar we een bezoek brengen aan het museum en de kathedraal. Aansluitend vertrekken wij naar Burgos waar we dineren met de groep en overnachten.

Dag 4: woensdag 8 mei
Na het ontbijt wordt er uitgecheckt en vertrekken we naar het centrum van het historische Burgos waar we de stad bezoeken. Rond de middag vertrekken we per bus naar Miraflores waar we na het bezoek aan Kartuizerklooster picknicken. In de middag lopen de wandelaars van de Camino via Hontanas naar klooster van San Anton (10,5km). De niet-wandelaars bezoeken met de bus Hontanas, San Anton en Castrojeriz. Vervolgens zullen we met de hele groep vanuit San Anton vertrekken naar Léon waar we met de dineren en overnachten.

Dag 5: donderdag 9 mei
Na het ontbijt vertrekken we naar Hospital de Órbigo, hier zullen de wandelaars naar Astorga wandelen (18km) en zullen de niet- wandelaars een bezoek brengen aan Astorga met onder andere de kathedraal en Paleis van de Bisschop (Gaudi). In de middag vertrekken we vanuit Astorga terug na Léon via de kerk van La Virgen del Camino. ’s-Avonds dineren en overnachten we in Léon.

Dag 6: vrijdag 10 mei
Na het ontbijt wordt er uitgecheckt en vertrekken we naar het centrum van Léon waar we de stad bezoeken. Vervolgens vertrekken we naar Foncebadon en krijgen we de mogelijkheid om naar Cruz de Ferro te lopen (1,9km). Bij Cruz de Ferro leggen veel pelgrims het gedachtenissteentje dat ze van thuis hebben meegenomen. Zo’n steentje kan een klein gedachtenissteentje zijn voor iemand die erg dierbaar is. Het neerleggen van een steentje kan ook betekenen dat het verleden achter je wilt laten en wil straten met een nieuw begin. In de middag lopen de wandelaars vervolgens via Manjarin door naar Molinaseca, de niet- wandelaars gaan per bus naar Ponferrada en bezoeken daarbij de prachtige oude stad en de burcht van de Tempeliers. De bus neemt de niet-wandelaars mee naar Molinaseca en met de herenigde groep vervolgen zij vervolgens de reis naar Ponferrada waar we dineren en overnachten.

Dag 7: zaterdag 11 mei
Na het ontbijt vertrekken we naar Valcarse, vanuit deze plaats lopen de wandelaars naar O Cebreiro. De niet-wandelaars vertrekken om 08.00 en brengen een bezoek aan Villafranca del Bierzo om aansluitend naar O Cebreiro te vertrekken. Gezamenlijk zal de groep vervolgens aankomen in Sarria waar we lunchen op eigen gelegenheid. Aansluitend vertrekken we naar Melide waar de wandelaars de wandeling naar Ribadiso da Baixo zullen maken. De niet-wandelaars brengen een bezoek aan Melide. Vanuit Ribadiso da Baixo vertrekt de herenigde groep naar Santiago de Compostela waar we dineren en overnachten.

Dag 8: zondag 12 mei
Om 09.00 uur lopen we vanaf de Monte de Gozo Santiago de Compostela binnen waar miljoenen pelgrims ons voor gingen. Om 12.00 uur wonen we de pelgrimsmis bij in de kathedraal en de middag kun je vrij besteden om Santiago de Compostela te beleven. ’s-Avonds dineren en overnachten we in Santiago de Compostela.

Dag 9: maandag 13 mei
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan Padrón waarna we in de middag vertrekken naar Finisterre. Men verbrandt er hun kleren om aan te geven dat het ‘oude’ nu definitief achter hen ligt. Een nieuw leven ligt voor hen. Hier krijg je de gelegenheid om de laatste kilometers te wandelen. In de avond vertrekken we weer naar Santiago de Compostela waar we overnachten en dineren.

Dag 10: dinsdag 14 mei
Na het ontbijt vertrekken we naar Bilbao. Bij aankomst in Bilbao brengen we een bezoek aan het Guggenheim museum. In de avond overnachten en dineren we in Bilbao.

Dag 11: woensdag 15 mei
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het prachtige Bordeaux. Na de lunch op eigen gelegenheid gaan we op weg naar Orléans waar we dineren en overnachten.

Dag 12: donderdag 16 mei
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de kathedraal van Chartres. Vervolgens vertrekken we naar Oosterhout met aansluitend een lunch op eigen gelegenheid. Ter afsluiting van deze betekenisvolle reis wordt er om 17.00 uur een afscheidsdiner gehouden. We komen vervolgens om 20.00 uur in Oosterhout aan.

Programma onder voorbehoud.
Vanaf 900 zijn er intussen miljoenen naar toe getrokken. Langs gekende wegen om het graf van Jacobus in Galicië (Noordwest) Spanje te bezoeken.

De Camino Francés is één zo’n weg, de meest bekende. Bij Saint-Jean-Pied-de-Port de Pyreneeën over, het klooster van Roncevalles, de brug in Puente la Reina waar vier pelgrimswegen samenkomen, de kippen in de kerk van Santo Domingo de la Calzada, de ruïne van het klooster van San Anton waar de Camino nog dwars doorheen loopt, de overweldigende kathedralen van Burgos en Leon, het Cruz de Ferro op een berg van gedachtenissteentjes die pelgrims er in de loop der jaren er hebben achterlaten, om uiteindelijk vanaf de Mnte de Gozo (de berg van de vreugde!) Santiago binnen te lopen en in de kathedraal de pelgrimsmis bij te wonen.

Die weg willen we gaan! Met de bus weliswaar, maar in Spanje elke dag de gelegenheid om een stuk van de Camino te lopen. Wandel en verwonder! Beleef en proef de weg naar Santiago. Maar ook voor niet-wandelaars is het meer dan de moeite waard om mee te gaan! Voor hen is er een aangepast programma. Op de terugweg bezoeken we het bekende Guggenheimmuseum in Bilbao en omdat we toch in de buurt zijn, gaan we over Lourdes terug naar huis.

Een uitdagende reis en een onvergetelijke ervaring onder leiding van twee ervaren reisleiders die de Camino meerdere malen gelopen hebben. Samen onderweg om veilig thuis te komen!
Is deze reis voor jou geschikt?
Aan deze pelgrimsreis kunnen pelgrims deelnemen die meer dan één uur zelfstandig kunnen lopen in een normaal tempo. Ook is zelfstandig heuvels op- en aflopen, de trap op- en aflopen en instappen in een vervoermiddel voor jou geen probleem.

Boekingsvoorwaarden
- Er geldt een minimum deelname van 40 personen
- Indien je geen kamergenoot opgeeft krijgt je automatisch een eenpersoonskamer
- Je krijgt uiterlijk vier weken voor vertrek bericht als de reis niet kan doorgaan

Inclusief
- Vervoer per luxe touringcar
- Elf nachten verblijf in verschillende drie- en viersterrenhotels op basis van een tweepersoonskamer en halfpension
- Nederlandstalige reisbegeleiding gedurende de gehele reis
- Toeristenbelasting en bijdrage Calamiteitenfonds

Zelf betalen of regelen
- Reis en/of annuleringsverzekering
- Reis van je woonplaats naar de opstapplaats
- Lunches, consumpties en overige uitgaven van persoonlijke aard
- Entreegelden en fooien
VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie : Voor vragen over je boeking neem je contact op met:

Walter Halters
E. walterhalters@casema.nl

Henk Kuppens
E. henk.kuppens@ziggo.nl

VNB
T. 073-6818111 
E. info@vnb.nl  
W.www.vnb.nl  

Klik hier om de folder te bekijken