RO1903 | 6-4-2019 | 10-4-2019 | 3-sterren hotel Hotel nog niet bekend | | 4 nacht(en) | Prijs vanaf € 825,00 (excl. toeslagen)

boek nu
5-daagse inspiratiereis Rome (vanaf € 825,00) Ursem regio De Waterkant

Samen de Eeuwige Stad ontdekken  
Parochiereis vanuit de Waterkant en omgeving
Ben jij er klaar voor om het echte Rome te ontdekken? Ga mee op inspiratiereis naar de Eeuwige Stad. Rome is een ware beleving. Iedere pelgrim, jong of oud, moet eens in zijn leven deze stad hebben bezocht. Opgebouwd door de romeinen en inmiddels uitgegroeid tot mondaine wereldstad heeft Rome vele gezichten. Gezichten die erop wachten om ontdekt te worden.

De Sint-Pieter en het Sint-Pietersplein, de overige drie hoofdbasilieken: de Santa Maria Maggiore, de Sint-Jan van Lateranen en de Sint-Paulus Buiten de Muren. Het schitterende Scavi, de Vaticaanse Musea en het historische centrum met o.a. de Spaanse Trappen en de Trevi fontein, het Colosseum en het Forum Romanum. Rome is niet voor niets de belangrijkste stad van Italië. Ga jij mee op zoek naar de wortels van het katholieke geloof.

Ga jij mee het echte Rome ontdekken? Ga jij mee op audiëntie bij de paus?
Inspireer, ervaar en ontmoet in de Eeuwige Stad!
Ga met ons mee en ontdek de Eeuwige Stad. Ontmoet paus Franciscus tijdens de algemene audiëntie. Vier samen met ons de eucharistie in de Friezenkerk, een kerk die is gebouwd op de plaats waar twaalfhonderd jaar geleden een Friese kolonie woonde en bezoek bezienswaardigheden die jij tijdens een bezoek aan Rome niet mag missen. Denk hierbij aan de Spaanse Trappen, de Trevi fontein, Piazza Navona, Piazza Venezia, het Colosseum en het Forum Romanum.

Dwalen door straatjes die leiden naar verborgen pleintjes en traditionele Italiaanse winkeltjes, koffie of een wijntje drinken op oude Piazza’s die geuren naar lokale lekkernijen en schitterende bezienswaardigheden bezoeken. In Rome kun je het allemaal!

Programma
Dag 1: zaterdag 6 april
Om 06.15 uur verzamelen we bij de opstapplaats in Ursem waarna wij per bus naar Schiphol zullen vertrekken. Vanuit Schiphol zullen we vervolgens naar Rome vliegen, om 09.35 uur vertrekt de vlucht Amsterdam - Rome Fiumicino. Voor de middag zal het vliegtuig aankomen en zullen wij aansluitend naar hotel Parco Tirreno vertrekken waar bij aankomst vervolgens zal worden ingecheckt, de bagage wordt afgegeven en de OV-kaart wordt uitgedeeld. Na de lunch in de accommodatie brengen we een bezoek aan de Vaticaanse Musea waarna wij de dag afsluiten met een diner in de accommodatie.

Dag 2: zondag 7 april
Na het ontbijt vertrekken we om 09.00 uur naar de Friezenkerk waar bij aankomst een uitleg over de geschiedenis van de Friezenkerk en de band die de kerk heeft met Nederland wordt gegeven. Vervolgens vindt er de (Nederlandstalige) Eucharistieviering plaats waar bij afloop koffie en thee aangeboden zal worden. Dan volgt de gezamenlijke lunch. Om 14.00 uur vertrekken we naar het Colosseum en brengen we een bezoek aan het onmisbare Colosseum, het Forum Romanum, de Sint Jan van Lateranen en ook de fantastische Heilige Trappen onder leiding van een Nederlandstalige gids. Eenmaal terug in het hotel dineren we weer gezamenlijk met de groep.

Dag 3: maandag 8 april
Om 06.30 uur vindt het ontbijt plaats waarna wij zullen vertrekken naar het Vaticaan. Om 08.00 hebben wij een Eucharistieviering in de Sint-Pieter waarna je een bezoekt brengt aan de Sint-Pieter en daarbij ook de koepel kan beklimmen. Vervolgens bezoeken we in delen de Scavi:
10.30 – Groep 1
10.45 – Groep 2
11.00 – Groep 3
Aansluitend is er vrije tijd. Je kan bijvoorbeeld de stad verkennen, winkelen of genieten op een terrasje met een Italiaans wijntje of ijsje. Wij sluiten de dag af met het diner in de accommodatie.

Dag 4: dinsdag 9 april
Na het ontbijt vertrekken we naar het Piazza del Popolo. Bij aankomst volgt er een stadswandeling langs onder andere de Spaanse Trappen, de Trevi Fontein, Het Pantheon, Piazza Navona en de Santa Maria dell’Anima. Aansluitend is lunch op eigen gelegenheid. We verzamelen weer om 15.30 en brengen een bezoek aan Santa Maria Maggiore. Aansluitend brengen we een bezoek aan Trastevere. Om 18.00 uur hebben we een diner met de groep bij restaurant Acco di S Calisto en sluiten we aan bij Vesperviering van Sant’Egidio beweging in Santa Maria in Trastevere. Aansluitend hebben we de gelegenheid om Trastevere te verkennen en gaat iedereen op eigen gelegenheid weer terug naar de accommodatie.

Dag 5: woensdag 10 april
Na het ontbijt zullen we uitchecken en vertrekken we om 08.00 naar het Vaticaan voor een audiëntie met Paus Franciscus om 10.00 uur. Aan het einde van deze audiëntie drinken we koffie in de Friezenkerk waarna je voor een kleine lunch zorgt. We gaan vervolgens terug naar de accommodatie vanwaar we per bus naar Paulus Buiten de Muren gaan. Ter afsluiting van de reis hebben we een maaltijd in restaurant Al Peperronciono. Na het diner vertrekken we richting de luchthaven en nemen we de vlucht Rome Fiumicino – Amsterdam om 19.40 uur. Rond 22.00 uur komt het vliegtuig aan op Schiphol en worden we weer aansluitend teruggebracht naar Ursem.
Midden in Rome ligt Vaticaanstad, het kleinste onafhankelijke land ter wereld. Tijdens onze pelgrimsreizen naar Rome breng je een uitgebreid bezoek aan de Sint Pieter met haar enorme koepel en het indrukwekkende Sint-Pietersplein. Je bezoekt het Sint Pieter, met graven van voormalige pausen in de crypte. Ook een de audiëntie bij de paus op het Sint-Pietersplein maakt deel uit van het programma. Natuurlijk kun je ook de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel met haar prachtige fresco’s bezoeken.

Naast de Sint Pieter kent Rome nog drie belangrijke en indrukwekkende basilieken: de Santa Maria Maggiore, de Sint Paulus Buiten de Muren en de Sint Jan van Lateranen.

Wandelend door de smalle, levendige straten van Rome krijg je misschien wel de beste indruk van de stad. Tijdens jouw reis naar de Eeuwige Stad maak je een wandeling door het stadscentrum, langs onder meer het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon, het Piazza Navona en de Trevi-fontein.

Tijdens de reis vinden korte bezinningsmomenten en een eigen viering plaats. Natuurlijk is er voldoende tijd om zelf te stad te verkennen en om te genieten op een terras of van een Italiaans ijsje.

Kun jij deelnemen aan deze reis?
Als je wilt deelnemen dien je meer dan één uur in een normaal tempo zelfstandig te kunnen lopen. Ook is zelfstandig heuvels op- en aflopen, zelfstandig de trap op- en aflopen en zelfstandig instappen in een vervoermiddel voor jou geen probleem. Is dat zo? Aarzel niet: boek en ga mee!

Boekingsvoorwaarden 
- Er geldt een minimum deelname van 10 personen 
- Indien je geen kamergenoot opgeeft krijg je automatisch een eenpersoonskamer 
- Voor vliegreizen die worden uitgevoerd per lijndienstvlucht gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden 
- Je krijgt uiterlijk vier weken voor vertrek bericht als de reis niet kan doorgaan

Inclusief
- Retourvlucht Amsterdam – Rome Fiumucino met KLM inclusief luchthavenbelasting veiligheidstoeslagen en één stuk ruimbagage per persoon 
- Vervoer van de luchthaven naar de accommodatie in Rome v.v. 
- Verblijf in hotel Parco Tirreno op basis van een tweepersoonskamer en halfpension (ontbijt en diner) 
- Lunch op dag 1 en gedurende de reis een OV-kaart 
- Nederlandse cultuurhistorische en pastorale reisleiding gedurende de gehele reis 
- Toeristenbelasting en bijdrage Calamiteitenfonds

Exclusief 
- Reis- en annuleringsverzekering 
- Vervoer van jouw woonplaats naar de luchthaven in Nederland v.v. 
- Lunches op dag 2,3,4, en 5. 
- Consumpties, lunches en overige uitgaven van persoonlijke aard 
- Entreegelden 
- Mogelijke extra toeslagen (indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen (bijvoorbeeld brandstoftoeslagen) daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de deelnemer
VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie :
Voor vragen over je boeking neem je contact op met

Yvonne Heddes
T. 06 51 60 55 62
E. yvonne@yris-ursem.nl
 
VNB
T. 073-6818111
E. info@vnb.nl
W.www.vnb.nl


Klik hier om de folder te bekijken