IE1901 | 11-5-2019 | 19-5-2019 | 3-sterren hotel Meerdere hotels | | 8 nacht(en) | Prijs vanaf € 1349,00 (excl. toeslagen)

boek nu
9-daagse inspiratiereis Ierland VOLGEBOEKT (vanaf € 1349,00) Katholiek Nieuwsblad

Ierland: een cultureel bolwerk vol schitterende natuur, rijke geschiedenis en met diepgewortelde katholieke roots. Sint Jeroen, Sint Patrick en Sint Brandaan zijn enkele toonaangevende Ierse Heiligen die vanuit Ierland in delen van Europa het christelijk geloof verkondigden. Ierland is een adembenemend en intrigerend land dat de moeite van het bezoeken waard is. Met Katholiek Nieuwsblad gaan wij, onder begeleiding van reisleider Pim Walenkamp en zehr. M. Hagen, naar de bronnen van het vroeg Christelijk geloof in West-Europa. Gaat u met ons mee?

Deze reis is volgeboekt en derhalve op aanvraag. Je hoort binnen tien werkdagen of jouw boeking akkoord is.
Meer informatie? Bel 073 681 81 11.Zaterdag 11 mei 2019
In de ochtend vliegt u met Aer Lingus van Amsterdam naar Dublin, de prachtige hoofdstad van Ierland. U begint uw bezoek aan Dublin met een gezamenlijke en heerlijke lunch. Vervolgens maakt u een stadsrondrit door het centrum van Dublin en bezoekt u Trinity College en Book of Kells.

Zondag 12 mei 2019
Na het ontbijt vertrekt u naar het centrum van Dublin voor een stadwandeling met o.a. een bezoek aan de schitterende St. Patrick’s Cathedral, die onmisbaar is tijdens een bezoek aan Dublin, onder leiding van een gids. De middag kunt u vrij besteden om de Ierse stad op eigen gelegenheid te ontdekken. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het historische Dublin Castle, dat meer dan 700 jaar het hoofdkwartier is geweest van het Engelse bestuur in de stad. U heeft de mogelijkheid om souvenirs te kopen of om te genieten van een terrasje.

Maandag 13 mei 2019
Vandaag verlaat u Dublin en brengt u in de ochtend een bezoek aan Mellifont Abbey, de eerste Cisterciënzer abdij in Ierland. Vervolgens brengt u in de middag een bezoek aan de ruïnes van het klooster van Clonmacnoise dat stamt uit de 6e eeuw. U eindigt de dag in Knock, waar u overnacht.

Dinsdag 14 mei 2019
Vandaag brengt u een uitgebreid bezoek aan het heiligdom van Knock. Hier krijgt u onder andere een rondleiding over het Heiligdom, luncht u gezamenlijk met de groep, bezoekt u Knock Museum, woont u de publieke devoties bij en viert u de eucharistie.

Woensdag 15 mei 2019
Vandaag worden de nodige kilometers afgelegd. Na het smakelijke ontbijt verlaat u Knock en bezoekt u het Croagh Patrick Visitor Centre met uitzicht op de heilige berg van St. Patrick. Aansluitend maakt u een rondrit door de pittoreske streek Connemara en bezoekt u Kylemore Abbey. Aan het einde van de middag komt u aan in Galway, waar u overnacht.

Donderdag 16 mei 2019
Na het ontbijt vertrekt u uit het hotel in Galway en vervolgt u uw weg naar de mystieke ruïnes van Corcomroe Abbey en de imposante Cliffs of Moher. Een must-see tijdens uw reis naar Ierland. Na de gezamenlijke lunch vervolgt u uw reis naar Limerick. Hier kunt u de middag vrij besteden en wordt tevens overnacht.

Vrijdag 17 mei 2019
Vandaag begint u de dag met een stadswandeling door de historische en culturele stad Limerick. Na de lunch op eigen gelegenheid vertrekt u naar Cork. Na aankomst in Cork, de eindbestemming van deze reis, kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. U kunt bijvoorbeeld de verschillende marktjes bezoeken of een wandeling maken om deze heuvelachtige havenplaats mooi te ervaren.

Zaterdag 18 mei 2019
Na het ontbijt maakt u een stadwandeling door Cork onder leiding van een gids. Aansluitend heeft u een vrije middag om de laatste souvenirs te kopen en de stad op eigen gelegenheid verkennen.

Zondag 19 mei 2019
Op deze laatste dag bezoekt u in de ochtend Jerpoint Abbey, een ruïne van een abdij bij Thomastown in Ierland die voorzien is van allegorische afbeeldingen die figuren en menselijke tekortkomingen uitbeelden. Aan het einde van de middag vliegt u weer terug naar Nederland vanuit Cork.

Programma onder voorbehoud.
Katholiek Nieuwsblad streeft er tevens naar om elke dag op bestemming de eucharistie te vieren.
Ierland
Het Ierse landschap biedt veel diversiteit. De waterwegen van het eiland bestaan uit meren, kanalen en kronkelende rivieren. De ongerepte kust van het eiland wordt omzoomd door stranden waarvan vele uitkijken op de ontelbare piepkleine eilandjes in de Atlantische Oceaan en Ierse Zee. Ruige bergen bepalen de skyline, en de rotswanden, kloven en ondergrondse grotten vragen om verkend te worden. Het hoogste punt van Ierland is de berg Carrauntoohil (1038 m) in het zuidwesten van het land. Het binnenland is relatief vlak en wordt doorsneden door rivieren, zoals de Shannon met 386 km de langste rivier van het land, en meren.

Dublin Castle
Dublin Castle lijkt, ondanks de naam, meer op een paleis. Meer dan 700 jaar was dit kasteel het hoofdkwartier van het Engelse bestuur over Ierland. Bij een bezoek aan de Dublin Castle worden de zogenaamde Staatsappartementen bezocht, deze zijn schitterend gedecoreerd met dure tapijten en glaskandelaren. De mooiste zaal in het kasteel is de St. Patrick’s Hall, met vergulde pilaren en een prachtig geschilderd plafond. Deze zaal wordt gebruikt voor de beëdigging van Ierse presidenten.

Cliffs of Moher
Deze klippen zijn een van de bekendste in de wereld, vanaf 120 meter rijzen de klippen op uit de Atlantische Oceaan. De Cliffs of Moher zijn een goed voorbeeld van erosie in de zee, u kunt namelijk de kalksteen lagen tellen tot hoe hoog het water ooit heeft gestaan duizenden jaren geleden. Bijzonder is ook O’Brien’s Tower, een ronde stenen uitkijktoren die in 1835 werd gebouwd voor toeristen om de klippen goed te kunnen bekijken.

City of Cork
Cork is een kleine maar zeer sfeervolle stad in het zuiden van Ierland. Het compacte stadscentrum staat vol met historische gebouwen en bezienswaardigheden met o.a. de St. Finbarre’s Cathedral en de Butter Exchange. De beste manier om deze stad te beleven, is te voet. Cork heeft namelijk veel leuke winkeltjes, en in de overdekte shoppingcentra komt u zeker uit de voeten. Hiernaast heeft Cork op culinair gebied veel te bieden met haar internationale keuken.

St. Patrick
Saint Patrick, in Nederland ook wel bekend als Patricius, is de beroemdste missionaris van Ierland en is heilig verklaard. Saint Patrick is rond 400 na Christus in Engeland geboren. Veel mensen geloven dat zijn naam Maewyn is, hoewel andere zeggen dat hij oorspronkelijk Succat (strijder) heet. Wat wel zeker is, is dat hij zichzelf Patricius noemde. Een Romeinse naam waarvan Patrick de Anglicaanse versie is.

Toen Patrick 15 jaar oud was, werd hij door Ierse heidenen als slaaf naar het eiland gebracht. Daar werd hij schaapsherder op Slemish Mountain en leerde Iers. Patrick was in deze periode zeer eenzaam en bang. Om zich te troosten wendde hij zich tot religie en werd een toegewijde christen. Gedurende zijn zes jaar als slaaf, droomde Patrick over een engel genaamd Victoricus wie hem er op aandrong om te ontsnappen. Patrick vluchtte ruim 300 kilometer, waarschijnlijk naar Waterford, waar hij zijn ontsnapping terug naar Engeland voltooide.

In Engeland begon Patrick aan een priesteropleiding in een klooster. Opnieuw hoorde hij de stem van de engel Victoricus die hem vertelde om terug te gaan naar Ierland en het heidense land te kerstenen. Hij keerde naar het eiland terug om op de meest afgelegen plekken, waar nog nooit een prediker gezien was, het christendom te brengen. In 432 kwam Patrick terug in Ierland als bisschop. Hij vestigde zijn bisschopszetel in Saul. Hij zou honderden kerken hebben gesticht. Zijn allereerste stenen kerk staat in Armagh op de plek waar nu Saint Patrick’s Cathedral (Church of England) is gevestigd. Men zegt dat hij overleed op 17 maart in of na 461, mogelijk in Armagh of Saul (bij Downpatrick). Patrick is begraven op het kerkhof van de Down Cathedral in Downpatrick. Op 17 maart wordt ieder jaar Saint Patrick’s Day gevierd. Een populaire legende over hem vertelt hoe hij de slangen uit Ierland verdreef (de reden dat er geen slangen zijn op het eiland).

Deelnemers
Aan deze pelgrimsreis kunnen pelgrims deelnemen die meer dan één uur zelfstandig kunnen lopen in een normaal tempo en die zelfstandig een trap op- en af kunnen lopen en zelfstandig kunnen instappen in een vervoermiddel.

Boekingsvoorwaarden
- Er geldt een minimum deelname van 35 personen voor de reis.
- U krijgt uiterlijk 4 weken voor vertrek bericht als de reis niet doorgaat.
- Indien u geen kamergenoot opgeeft, krijgt u automatisch een eenpersoonskamer.

Inclusief
· Ochtendvlucht Amsterdam-Dublin en middagvlucht Cork-Amsterdam met Aer Lingus inclusief één stuk ruimbagage per persoon en alle toeslagen
· Vervoer per luxe touringcar zoals beschreven in het programma
· Acht nachten verblijf in verschillende driesterrenaccommodaties op basis van halfpension en een tweepersoonskamer
· Lunch op dag 1, 4 en 6
· Pastorale begeleiding en reisleiding
· Entreegelden zoals aangegeven in het programma.
· Reis- en toeristenbelasting
· Bijdrage aan het Calamiteitenfonds

Exclusief
· Reis- en annuleringsverzekering
· Lunches (met uitzondering op dag 1, 4 en 6)
· Consumpties en overige uitgaven van persoonlijke aard
· Eventuele entreegelden buiten het gestelde programma
· Eventuele transfers buiten het gestelde programma
· Indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen – zoals bijvoorbeeld brandstoftoeslagen – daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims.
· Voor vliegreizen die worden uitgevoerd door een lijndienst gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. De annuleringskosten kunt u opvragen bij VNB.

VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie : Voor vragen over uw boeking neemt u contact op met

VNB
T (073) 681 81 11
E info@vnb.nl
W www.vnb.nl

Klik hier om de folder te bekijken