RA1902 | 12-4-2019 | 17-4-2019 | 3-sterren hotel Meerdere hotels | | 5 nacht(en) | Prijs vanaf € 839,00 (excl. toeslagen)

boek nu
6-daagse inspiratiereis Assisi en Rome (vanaf € 839,00) VNB

Een bijzondere inspiratiereis beleven naar zowel Assisi als Rome? Dat kan met deze reis onder leiding van Chris Ketelaars. Hij neemt je mee naar het middeleeuwse stadje Assisi, prachtig gelegen tegen een heuvel met uitzicht op het Umbrische landschap. Je bezoekt de belangrijkste plaatsen van Franciscus en Clara van Assisi zoals de San Francescobasiliek, de Santa Clarakerk en San Damiano. Na twee dagen vertrek je naar de Eeuwige Stad: Rome. Je bezoekt de hoofdbasilieken waaronder uiteraard de Sint-Pieter, viert Palmzondag in de Friezenkerk en ontmoet de Paus tijdens de algemene audiëntie. Uiteraard zie je ook de highlights van Rome als de Trevifontein en het Pantheon én er is voldoende tijd voor een lekker Italiaans ijsje of een cappuccino op een terrasje.

Vrijdag 12 april 2019
Na een vroege vlucht naar Rome volgt de transfer met de bus naar Assisi. Na de lunch bezoeken we de basiliek Santa Maria degli Angeli met de Portiunculakapel, de bakermat van de Franciscanen. We dineren en overnachten in hotel Domus Pacis.

Zaterdag 13 april 2019
Na het ontbijt gaan we met de bus naar Assisi en bezoeken daar o.a. San Damiano en de kerk waar de H. Clara begraven is, het bisschopshuis en het geboortehuis van Franciscus, en wandelen door het stadje naar de basiliek van San Francesco met de crypte en de beroemde fresco’s. Later in de middag volgt de transfer naar Rome waar we dineren en overnachten in hotel Parco Tirreno.

Zondag 14 april 2019
Na het ontbijt gaan we met de metro naar de Kerk der Friezen waar we de viering van Palmzondag bijwonen. Daarna drinken we in de Titus Brandsmazaal koffie met de overige Nederlandse aanwezigen. Om 12.00 uur zijn we op het Sint-Pietersplein voor het Angelus met Paus Franciscus die ons toespreekt vanaf zijn werkvertrek. Na de lunch maken we een stadswandeling langs o.a. de Engelenburcht en Engelenbrug naar Piazza Navona en het Pantheon, de jezuïetenkerk Sant’ Ignazio en de Trevifontein en nemen bij de Spaanse trap de metro terug naar het hotel voor het diner.

Maandag 15 april 2019
Vandaag gaan we op weg naar het Vaticaan voor een bezoek aan de Sint Pieter. We nemen daarna de bus naar Stazione Termini voor de lunch en lopen naar de basiliek Santa Maria Maggiore en de nabijgelegen kerk Santa Pudenziana, met prachtige oude mozaïeken. We besluiten de dag met een retourtje met de metro naar de basiliek Sint Paulus buiten de Muren.

Dinsdag 16 april 2019
Met de metro naar de Sint Jan van Lateranen, “moeder en hoofd van alle kerken in stad en wereld”, met het Baptisterium en de H. Trap. Vervolgens gaan we naar de San Clemente en wandelen langs het Colosseum naar het Nationaal Monument van Victor Emmanuel aan Piazza Venezia. Met de bus gaan we van daar naar het hotel voor diner en overnachting.

Woensdag 17 april 2019
Op onze laatste dag in Rome begeven we ons al vroeg in de richting van het Vaticaan voor de audiëntie met de paus op het Sint-Pietersplein. Na de audiëntie en de lunch op eigen gelegenheid is er vrije tijd, of, voor de liefhebbers, nog een wandeling via de Campo de’ Fiori naar Trastevere met de mooie kerk Santa Maria in Trastevere en de naastgelegen titelkerk van Kard. Eijk, de San Calisto. Om 16.00 uur verzamelen we weer in het hotel voor de transfer naar de luchthaven en vliegen vervolgens naar Schiphol. Vroeg in de avond vliegen we vanaf Fiumicino terug naar Schiphol waar we tegen tien uur zullen landen.

programma onder voorbehoud
Assisi
De stad Assisi was al een bloeiende stad in de tijd van de Romeinen. Er zijn dan ook veel historische bezichtigingen te bezoeken in Assisi zoals bijvoorbeeld de Minervatempel uit de eerste eeuw voor Christus. Niet alleen in de stad zelf zijn veel oude kerken te vinden maar ook in de omgeving van Assisi zijn er genoeg mooie gebouwen te bezichtigen. Het pittoreske Assisi kenmerkt zich door de vele heuvels en trappen die het dorp rijk is. De stad bevindt zich in het gebied Umbrië. Assisi is vooral bekend door de Heilige Franciscus en de Heilige Clara. Eerstgenoemde heeft zich, na te genezen van een ziekbed, bekeerd tot een leven van armoede en dienstbaarheid aan de armen. Nadat hij in 1205 een visioen kreeg in San Damiano, trok hij zich terug als een kluizenaar en wilde hij de allerarmste zijn. In 1208 richtte hij met twee anderen de Franciscaanse beweging op. De Heilige Clara was erg onder de indruk van Franciscus en liet zich, door hem, bekeren in San Damiano. Samen met Franciscus richtte zij ook de Arme Vrouwen van San Damiano op.

Rome
Midden in Rome ligt Vaticaanstad, het kleinste onafhankelijke land ter wereld. Tijdens onze pelgrimsreizen naar Rome brengt u een uitgebreid bezoek aan de Sint-Pieter met haar enorme koepel en het indrukwekkende Sint-Pietersplein. U bezoekt het Sint Pieter, met graven van voormalige pausen in de crypte. Ook een de audiëntie bij de paus op het Sint-Pietersplein maakt deel uit van het programma. Naast de Sint-Pieter kent Rome nog drie belangrijke en indrukwekkende basilieken: de Santa Maria Maggiore, de Sint-Paulus Buiten de Muren en de Sint-Jan van Lateranen. Wandelend door de smalle, levendige straten van Rome krijgt u misschien wel de beste indruk van de stad. Tijdens uw reis naar de Eeuwige Stad maakt u een wandeling door het stadscentrum, langs onder meer het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon, het Piazza Navona en de Trevi-fontein. Natuurlijk is er voldoende tijd om zelf te stad te verkennen en om te genieten op een terras of van een Italiaans ijsje.
Deelnemen
Als je wilt deelnemen dien je meer dan één uur in een normaal tempo zelfstandig te kunnen lopen. Ook is zelfstandig heuvels op- en aflopen, zelfstandig de trap op- en aflopen en zelfstandig instappen in een vervoermiddel voor jou geen probleem. Is dat zo? Dan kun je deelnemen!

Boekingsvoorwaarde
- Er geldt een minimum deelname van 25 personen
- Indien je geen kamergenoot opgeeft krijg je automatisch een eenpersoonskamer
- Voor vliegreizen die worden uitgevoerd per lijndienstvlucht gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden
- Je krijgt uiterlijk vier weken voor vertrek bericht als de reis niet kan doorgaan


Bij de reis inbegrepen
· Retourvlucht met KLM inclusief een stuk ruimbagage.
· Transfers in Italië.
· Openbaar vervoerkaart in Rome.
· Een nacht verblijf in hotel Domus Pacis in Assisi en vier nachten verblijf in hotel Parco Tirreno op basis van halfpension en een tweepersoonskamer.
· Alle entreegelden voor de genoemde onderdelen.
· Audio-ondersteuning gedurende de gehele reis.
· Nederlandstalige cultuurhistorische begeleiding door Chris Ketelaars gedurende de gehele reis.
· Reisinformatieboekje.

Zelf betalen of regelen
· Reis- en annuleringsverzekering.
· Reis van je woonplaats naar de luchthaven en terug.
· Lunches
· Consumpties en overige uitgaven van persoonlijke aard.
· Mogelijke extra toeslagen (indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims) · Voor vliegreizen die worden uitgevoerd door een lijndienst gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. De annuleringskosten kun je opvragen bij VNB
VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie : Voor vragen over de boeking neem je contact op met

VNB
T. 073-6818111
E. info@vnb.nl
W.www.vnb.nl

Chris Ketelaars
T. 06 40 72 77 16


Klik hier om de folder te bekijken