AR1901 | 25-5-2019 | 8-6-2019 | Overig Diverse accommodaties | | 14 nacht(en) | Prijs vanaf € 1999,00 (excl. toeslagen)

boek nu
15-daagse belevingsreis Assisi-Rome (vanaf € 1999,00) Ben Onderweg

15-daagse wandeltocht vanaf Assisi naar Rome. Hoogtepunten zijn natuurlijk Assisi, de kathedraal van Spoleto, Rieti en Rome.

Gaat u mee op pelgrimstocht?

Routekaart
Klik hier om de routekaart te bekijken.
Programma
Dag 1 Assisi
U vliegt in de ochtend van Amsterdam naar Rome waarna u aansluitend naar Assisi verder reist. Hier komt u in de middag aan en overnacht u. We bezoeken het graf van Fanciscus. In Assisi kun je naast het informatiepunt van de Basiliek een pelgrimsbewijs krijgen.

Dag 2 Assisi - Foligno
De totale wandelafstand bedraagt 23km, +690 m / -760 m. U verlaat Assisi via Porta Perlici en volgt het pad omhoog naar de Eremo delle Carceri. Hierna daalt u af over de westelijke flank Monte Subasio. U passeert het voormalige klooster van San Benedetto al Subasio en Sasso Rosso. Een rots met adembenemend uitzicht over de Valle Umbra. U daalt af en klimt dan vervolgens omhoog naar de Monte Pietrolungo. U daalt af naar het middeleeuwse ommuurde stadje Spello. De route daalt verder naar de bodem van de vallei en u volgt landelijke wegen naar Foligno.

Dag 3 : Foligno - Castello di Campello
De totale wandelafstand bedraagt 23km, +810 m / -590 m. U volgt de rechte weg omlaag naar San Eraclio, vervolgens gaat het verder over landelijke weggetjes tussen de olijfbomen naar het kleine dorpje Matigge. U passeert een aantal kleine dorpjes en klimt dan naar het klooster van San Martino. Hierna volgt u een rustige weg met mooie uitzichten naar het middeleeuwse stadje Trevi. U daalt nu af naar het klooster van Madonna delle Lacrime en wandelt verder over de flanken van de Monte Padrafitta naar Castello di Campello.

Dag 4 : Castello di Campello - Spoleto
De totale wandelafstand bedraagt 19km, +650 m / -727 m. U volgt initieel de landelijke weg en passeert een aantal dorpjes alvorens u een zandpad oppikt dat omlaag loopt tussen de olijfgaarden naar het pittoreske dorpje Poreta en het gelijknamige kasteel. U wandelt verder door de vallei naar Spoleto met zijn prachtige kathedraal.

Dag 5 : Spoleto - Ceselli
De totale wandelafstand bedraagt 16 km, +730 m / -980 m. U wandelt omhoog het stadje door naar de spectaculaire Ponte delle Torri. U volgt een steil paadje verder omhoog naar het Fransiscaner kapelletje van Monteluco. Door bossen en weiden klimt u verder naar de pas van Forca delle Porelle. Hierna daalt u af door de bossen aan de andere kant van de pas en trekt de provincie Terni binnen. U passeert een aantal afgelegen dorpjes alvorens u Ceselli bereikt.

Dag 6 : Ceselli - Ferentillo
De totale wandelafstand bedraagt 16 km, +470m / -500 m. U steekt de brug over de rivier de Nera over en volgt de landelijke weg slingerend tussen de rivier en de bergen. Het eerste dorpje op uw route is Colleponte, met Macenano gelegen aan de overkant van de rivier. Een zandpad leidt u naar Precetto de smalle vallei opent hier in een riviervlakte. U vervolgt uw weg langs de oever van de rivier naar Ferentillo.

Dag 7 : Ferentillo - Piediluco
De totale wandelafstand bedraagt 19,6 km, +180 m / -60 m. Een korte wandeling brengt u naar Castel di Lago, vanwaar u de rivier verder volgt over een rustige landelijke weg naar de rand van Collestatte Piano. U passeert dicht onder de watervallen van Marmore. Een steil paadje brengt u naar de top van de watervallen en het gelijknamige dorpje. U volgt nu de oever van de rivier Velino stroomopwaarts naar het Piediluco meer. Het gelijknamige dorpje, tevens uw eindbestemming is gelegen aan de andere kant van dit prachtige meer.

Dag 8 : Piediluco - Poggio Bustone
De totale wandelafstand bedraagt 19 km, +800 m / -500 m. U steekt de grens met de Lazio over en volgt een pad omhoog naar het middeleeuwse Labro. U bent nu begonnen aan de oversteek van de Reatini bergketen. U vervolgt uw weg naar het dorpje Morro Reatino. Hierna volgt u een bergweggetje met adembenemende uitzichten over de Valle Santa. Deze weg brengt u naar de St Franciscus berk (1100m) en de gelijknamige kapel. Hierna daalt u af naar het herdersdorpje Cepparo en verder over de flanken van de Monte Rosato naar Poggio Bustone.

Dag 9 : Poggio Bustone - Rieti
De totale wandelafstand bedraagt 17 km, +210 m / -625 m. U begint u dag met een klim naar de kapel van Sacro Speco. Vervolgens leidt het pad u eerst naar het kleine stadje Poggio Bustone. Eenmaal het stadje gepasseerd trekt de route door de bossen en velden op de bergflank. U passeert het spectaculair gelegen historische stadje Cantaliceen en daalt geleidelijk af naar het heiligdom van San Felice all’acqua met haar miraculeuze bron. U daalt nu het laatste stuk door de bossen tot Rieti bereikt.

Dag 10 : Rieti - Poggio San Lorenzo
De totale wandelafstand bedraagt 22km, +280 m / -230 m. U begint uw tocht bij de kathedraal van San Maria. U steekt de rivier River Velino over en verlaat de stad. U wandelt een smalle vallei in en passeert de helende bronnen van Fonte Cottorella. U volgt een nagenoeg droge stroombedding naar de Romeinse brug de Ponte del Sambuco. U klimt nu steil de vallei uit naar Osteria di Colonnetta en daalt af aan de andere kant een diepe vallei in, over de oude Via Quinzia. De Via brengt u naar het klooster van Collina del Sacro Cuore. Het laatste stuk van deze dag wandelt u door over een landelijke weg tussen de olijfgaarden en bossen naar Poggio San Lorenzo.

Dag 11 : Poggio San Lorenzo - Ponticelli
De totale wandelafstand bedraagt 20km, +670 m / -770 m. U wandelt vandaag door de uitgestrekte wijngaarden, een pad volgend omlaag door de heuvels van de Sabina. Monteleone Sabino, het archeologische complex van Trebula Mutuesca, de Romaanse kerk van Santa Vittoria en Poggio Moiano volgen elkaar in snel tempo op. De route loopt nu door een open boerenlandschap afgewisseld met olijfgaarde naar het dorpje Ponticelli.

Dag 12 : Ponticelli - Monterotondo
De totale wandelafstand bedraagt 29km, +535 m / -675 m. Met het kasteel van Orsini hoog boven u begint u de dag met een wandeling over de heuvels naar Osteria di Ponticelli waar u de provincie Roma binnentrekt. U zet uw tocht verder door de groene heuvels dan weer klimmend dan weer dalend over rustige landwegen naar de stad Montelibretti. Voor u ligt de vlakte van de Tiber die zich ten noorden van Rome uitstrekt. U passeert de oude Via Nomentana en het meertje La Muraccia vooraleer u Monterrondo bereikt.

Dag 13 : Monterotondo - Montesacro
De totale wandelafstand bedraagt 19 km, +260m / -365m. U wandelt vandaag door een open landschap van lage heuvels en eindeloze velden. U passeert het slaperige Valle Ricca waar u de gemeente grenzen van Rome binnenwandelt. Hierna gaat het verder door olijfgaarden en velden naar het Parco della Marcigliana aan de grens van de eeuwige stad. Een netwerk van rustige weggetjes brengt u voor bij de buitenring naar het mondaine Montesacro.

Dag 14 : Montesacro. - Rome
De totale wandelafstand bedraagt 16 km, +100m / -135 m. Vanaf de Via della Bufalotta wandelt u verder over de Viale Adriatico, naar de Piazza Sempione en de brug over de rivier de Aniene over. U volgt de rivier stroomafwaarts langs een rustig voetpad naar de Ponte Milvio. Hier steekt u de Tiber over en volgt opnieuw een voetpad naar de Ponte Sant’Angelo. U klimt omhoog naar het Castello Sant’Angelo en daalt via de Via della Conciliazione af naar de Sint-Pieter in het hart van het Vaticaan.

Dag 15 : Rome
Vandaag vlieg je terug naar Nederland.

Programma onder voorbehoud.
Assisi
De stad Assisi was al een bloeiende stad in de tijd van de Romeinen. Er zijn dan ook veel historische bezichtigingen te bezoeken in Assisi zoals bijvoorbeeld de Minervatempel uit de eerste eeuw voor Christus. Niet alleen in de stad zelf zijn veel oude kerken te vinden maar ook in de omgeving van Assisi zijn er genoeg mooie gebouwen te bezichtigen. Het pittoreske Assisi kenmerkt zich door de vele heuvels en trappen die het dorp rijk is. De stad bevindt zich in het gebied Umbrië. Assisi is vooral bekend door de Heilige Franciscus en de Heilige Clara. Eerstgenoemde heeft zich, na te genezen van een ziekbed, bekeerd tot een leven van armoede en dienstbaarheid aan de armen. Nadat hij in 1205 een visioen kreeg in San Damiano, trok hij zich terug als een kluizenaar en wilde hij de allerarmste zijn. In 1208 richtte hij met twee anderen de Franciscaanse beweging op. De Heilige Clara was erg onder de indruk van Franciscus en liet zich door hem bekeren in San Damiano. Samen met Franciscus richtte zij ook de ‘Arme Vrouwen van San Damiano’ op.

Rome
Midden in Rome ligt Vaticaanstad, het kleinste onafhankelijke land ter wereld. Tijdens uw pelgrimsreis naar Rome brengt u een uitgebreid bezoek aan de Sint Pieter met haar enorme koepel en het indrukwekkende Sint-Pietersplein. U kunt de graven van voormalige pausen in de crypte bezoeken. Wandelend door de smalle, levendige straten van Rome krijgt u misschien wel de beste indruk van de stad. Tijdens uw reis naar de Eeuwige Stad kunt u een wandeling door het stadscentrum maken, langs onder meer het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon, het Piazza Navona en de Trevi-fontein.
Kunt u deelnemen aan deze reis?
VNB maakt u erop attent dat voor deelname aan de belevingsreis een goede algemene conditie, uithoudingsvermogen en voldoende wandelervaring noodzakelijk zijn. De belevingsreis valt in de categorie ‘Stevige wandelingen’. Stevige wandelingen door steden, velden en bergen over begaanbare paden met mogelijk een steile klim en/of afdaling. Tijdens de belevingsreis wordt u begeleidt door wandelcoach Ben Noorloos van Ben Onderweg.

Boekingsvoorwaarden
 · Het minimum aantal deelnemers voor deze reis bedraagt 10 personen. Het maximum is 12 personen. U hoort uiterlijk 4 weken voor vertrek als de reis niet door kan gaan.
 · Eenpersoonskamer op basis van beschikbaarheid. In niet alle accommodaties kan een eenpersoonskamer gegarandeerd worden.

Inclusief
· Retourvlucht Amsterdam-Rome Fiumicino inclusief één stuk ruimbagage en alle toeslagen
· Transfer per bus van de luchthaven in Rome naar Assisi op de eerste dag en van de accommodatie in Rome naar de luchthaven op de laatste dag
· Veertien overnachtingen in eenvoudige herbergen of kloosteraccommodaties
· Vervoer van de bagage naar de verschillende accommodaties onderweg
· Gids/reisbegeleiding door Ben Onderweg
· Ontbijt, lunch en diner
· Fooien, belastingen en boekings- en administratiekosten, bijdrage calamiteitenfonds

Exclusief
· Reis- en annuleringsverzekering
· Consumpties en overige uitgaven van persoonlijke aard
· Reis van uw woonplaats naar de luchthaven v.v.
· Mogelijke extra toelsagen (indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims)
· Voor vliegreizen die worden uitgevoerd door een lijndienst gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. De annuleringskosten kunt u opvragen bij VNB.
VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie : Voor vragen over je boeking neemt je contact op met

VNB
T 073-6818111
E info@vnb.nl
W www.vnb.nl

Klik hier om de folder te bekijken