LO1971 | 21-9-2019 | 26-9-2019 | 3-sterren hotel Hotel VNB | | 5 nacht(en) | Prijs vanaf € 899,00 (excl. toeslagen)

boek nu
6-daagse bedevaart Lourdes (vanaf € 899,00) VNB

Het is in Lourdes aan de oevers van de Gave dat Maria achttien keer aan molenaarsdochter Bernadette Soubirous verscheen. De Dame verzocht Bernadette om een kapel te laten bouwen en zo geschiedde. De crypte werd in 1866 voltooid en sindsdien bezoeken jaarlijks miljoenen mensen de Franse bedevaartplaats in de Pyreneeën.

Lourdes is thuiskomen
Onder het toeziend oog van Maria bezoeken ieder haar vanuit VNB duizenden mensen met hun eigen verhaal en met hun eigen rugzak Lourdes. Lourdes is voor hen meer dan alleen maar de plek waar de hemel de aarde raakt. Door gezamenlijk als groep de bedevaart te maken, verhalen te delen en samen te zijn veranderen mensen gedurende de pelgrimage. Naast zorgen is er weer plaats voor een lach, ogen beginnen weer te stralen. De bijzondere en betekenisvolle plek, het samenzijn, de gesprekken en ervaringen die gedurende de bedevaart gedeeld worden, veranderen iedereen. Lourdes voelt als thuiskomen.

Betekenisvol ontmoeten voor iedereen
In de bedevaarten van VNB staat betekenisvol ontmoeten centraal. De ontmoeting met jezelf, de ontmoeting met een ander, de ontmoeting met die Ander. Lourdes bezoeken betekent vele ontmoetingen met anderen; groepsgenoten, toevallige voorbijgangers, mensen die je raken, aan het denken zetten, verwonderen ontroeren of aan het lachen maken.Vervoer: vliegtuig
In klasse, stijl en op een snelle manier naar Lourdes reizen? Met het vliegtuig ben je binnen anderhalf uur van Maastricht Airport in Lourdes. Indien het vliegtuig vol is, reis je vanaf Amsterdam Airport Schiphol. Terwijl jij geniet van het comfort en het gemak van vervoer met het vliegtuig ben je binnen no time op de luchthaven van Tarbes of Toulouse. Je reist in de ochtend waardoor je een deel van de middag al kunt spenderen in Lourdes.

Zorghotel
Heb jij zorg nodig en wil je graag met het vliegtuig afreizen naar Lourdes? Dat kan. Gedurende de reis is er beperkte medische en verpleegkundige begeleiding die ervoor zorgt dat jij op een prettige en aangename manier kunt reizen. Eveneens dragen zij er zorg voor dat je de begeleiding ontvangt die je nodig hebt. In Lourdes hebben wij speciale drie- en viersterren-accommodatie met zorgfaciliteiten gereserveerd. Wil jij jezelf aanmelden als zorgpelgrim? Selecteer dan bij het boeken van je reis als reisoptie ‘Pelgrim in een zorghotel’ en bij accommodatie ‘3-sterren hotel’. Dan zorgen wij op basis van jouw aanmelding dat je ons zorgformulier thuis krijgt gestuurd en dat wij jou gedurende de reis optimaal kunnen faciliteren. Mensen die liggend of in hun eigen rolstoel vervoerd dienen te worden adviseren wij te reizen met de VNB-Lance.
Bedevaartprogramma
VNB heeft een evenwichtig reisprogramma opgesteld met veel variatie en hoogwaardige begeleiding. Tijdens het programma staat ‘betekenisvol ontmoeten’ centraal: ontmoetingen met je zelf, ontmoetingen met een ander, ontmoetingen met die Ander. Pastores die de bedevaart begeleiden gaan voor in eigen Nederlandstalige Eucharistievieringen, er is een welkomst- en een zendingsviering, een boeteviering, een viering met handoplegging, we lopen mee in de sacraments- en Mariale lichtprocessie en er is een indrukwekkende viering aan de Grot. In het reisprogramma is ruimte vrij gehouden om naast de vieringen ook te ontspannen. Bezienswaardigheden in de stad Lourdes, excursies in de schitterende omgeving van de Pyreneeën. Jij bent degene die beslist hoe deze tijd besteed wordt.

Programma
Het gedetailleerde programma volgt.
Bestemming Lourdes toen … en nu
Mensen gaan al eeuwenlang op bedevaart naar ‘heilige plaatsen’, die religieuze betekenis en aantrekkingskracht uitoefenen. Bedevaarten zijn echter van alle tijden, want ook tegenwoordig hebben mensen behoefte aan bezinning en zoeken ze naar diepere waarden in het leven. Wie op pad gaat en open staat voor contacten komt andere mensen tegen die ook de taal van ontmoeting spreken. Juist die ontmoetingen in combinatie met vakantie en geloof maken een reis naar Lourdes tot een bijzondere reis. Door die ervaring word je een ander mens. Misschien hoorde je iemand er al enthousiast over vertellen en ben jij dit jaar één van hen?

Lourdes anno 1844
In 1844 was Lourdes een onbetekenend plaatsje aan de voet van de Pyreneeën, bestaande uit een paar pleinen en smalle straatjes. De burcht op de rots torende hoog uit boven de huizen. Het water van de Lapacca­beek - die buiten het dorp samenvloeide met de rivier Gave du Pau - werd gebruikt om de molens langs de beek aan te drijven. De mensen verdienden er voornamelijk de kost met het ontginnen van marmer- en leisteengroeven.

Het verhaal van Bernadette Soubirous
Bernadette Soubirous, dochter van een molenaar, werd op 7 januari 1844 geboren in de ‘moulin de Boly’. Ze leed aan astma en tuberculose. Door haar zwakke gezondheid en de armoede thuis kon ze niet vaak naar school. De mensen vonden Bernadette een vriendelijk en behulpzaam meisje. Ze was altijd goedgehumeurd en klaagde nooit. Bernadette was zeker niet dom, goedgeefs en een beetje koppig. Niets wees erop dat er ooit iets bijzonders in haar leven zou gebeuren; tot die dag van de eerste verschijning. Een dag die niet alleen het leven van haar en haar ouders, maar van heel Lourdes grondig zou veranderen.

Achttien verschijningen
Op 11 februari 1858 kreeg Bernadette, die toen 14 jaar was, een verschijning van een 'mooie dame, gekleed in het wit met een blauwe ceintuur en op beide voeten een gele roos'. Dit vond plaats in de grot van Massabielle, die in een verlaten en rotsachtige omgeving lag. Die verschijning - die alleen zij had - herhaalde zich en eindelijk, bij de 16de verschijning op 25 maart 1858, kreeg Bernadette antwoord op haar vraag wie de dame was: “Ik vroeg het haar opnieuw, drie keer achter elkaar, steeds bleef zij glimlachen. Tenslotte waagde ik het voor de vierde maal en toen zei zij tegen mij, met de handen op de borst gevouwen, dat zij de Onbevlekte Ontvangenis was”. Op de avond van 16 juli 1858 verscheen de heilige Maagd voor de 18e en laatste maal: “Zij verscheen me vanaf de gewone plaats zonder iets te zeggen… Ik had haar nog nooit zo mooi gezien”.

Sindsdien gaan jaarlijks mensen uit vele landen van de wereld op bedevaart naar Lourdes.

Waarom naar Lourdes?
Vele duizenden pelgrims gaan naar Lourdes omdat zij geloven dat Maria daar verschenen is in een nis van de rots van Massabielle. Daardoor is Lourdes één van die plekken geworden, waar ‘de hemel de aarde raakt’. Zowel voor zieken als gezonden is het een oase van gebed en ontmoeting. In Lourdes kun je niet alleen terecht met je zorgen en verwachtingen, maar ook met je dankbaarheid. De vieringen, de contacten en gesprekken, het stil genieten, samen bidden en zingen, de pelgrims die blijheid uitstralen en de hulpvaardigheid van de vele vrijwilligers: het zijn allemaal momenten die een diepe indruk achterlaten. Je voelt je geestelijk verrijkt. Een reis naar Lourdes is een betekenisvolle ontmoeting en een ervaring voor het leven die bemoediging geeft.
Kun jij deelnemen aan deze reis?
Aan deze pelgrimsreis kunnen ook pelgrims deelnemen die voor hun mobiliteit volledig afhankelijk van een rolstoel en/of andere hulpmiddelen zijn en zich alleen met volledige ondersteuning kunnen verplaatsen. Luchtvaartmaatschappijen echter, hebben geen mogelijkheden voor pelgrims die liggend vervoerd moeten worden en elektrische of grote, niet inklapbare, rolstoelen kunnen slechts beperkt meegenomen worden. De VNB Lance biedt hier een goed alternatief voor.

Inclusief vliegreizen
- Transfer per bus van de opstapplaats in je regio naar Maastricht Aachen Airport v.v.
- Retourvlucht inclusief luchthavenbelasting en veiligheidstoeslagen.
- Een versnapering en een drankje op de heen- en terugvlucht
- Transfer per bus van het vliegveld Tarbes-Lourdes-Pyrénées naar het hotel in Lourdes v.v.
- Verblijf op basis van een tweepersoonskamer volpension.
- Pastorale, medische en reisbegeleiding gedurende de reis en het gehele verblijf in Lourdes.
- Nederlandstalig programma.
- Fooien, belastingen, boekings- en administratiekosten, bijdrage aan het Heiligdom.

Exclusief vliegreizen
- Reis- en Annuleringsverzekering
- Reis van je woonplaats naar de opstapplaats of Amsterdam Airport Schiphol v.v.
- Consumpties en overige uitgaven van persoonlijke aard
- Excursie naar de Pyreneeën
- Mogelijke extra toeslagen (indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims)

Indien je geen kamergenoot opgeeft, krijg je automatisch een eenpersoonskamer.

Minimum deelname

Er geldt een minimum deelname van 170 personen. Je krijgt uiterlijk 4 weken voor vertrek bericht als de reis niet doorgaat.

Groen reizen
De uitstoot van CO² door reizen draagt bij aan klimaatverandering. Om nu groen te reizen kun je de Co² uitstoot van je reis compenseren. Door je uitstoot te compenseren via de website www.greenseat.nl geef je huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie.
VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie : Voor vragen over uw boeking neemt u contact op met

VNB
T (073) 681 81 11
E info@vnb.nl
W www.vnb.nl

Klik hier om de folder te bekijken.