HL1981 | 10-8-2019 | 23-8-2019 | Overig Diverse accommodaties | | 13 nacht(en) | Prijs vanaf € 1249,00 (excl. toeslagen)

boek nu
14-daagse belevingsreis via de Camino naar Lourdes (vanaf € 1249,00) VNB

In 14 dagen van Noord-Brabant naar Zuid-Frankrijk
Heb jij altijd al een mooie fietsreis willen maken naar Lourdes, waarbij je tevens voor het VNB Ondersteuningsfonds deze sponsorfietstocht maakt. Het VNB Ondersteuningsfonds zorgt ervoor dat pelgrims die minder financieel draagkrachtig zijn een bedevaart kunnen maken Dan is deze inspirerende belevingsreis die van alle gemakken voorzien is iets voor jou! Je fietst van ’s-Hertogenbosch naar Lourdes waarbij je dagelijks gemiddeld 150 kilometer aflegt. De route is opgedeeld in drie stops waar de cateringploeg je maximaal ondersteund en voorziet van koffie, thee en lunch. Samen maken jullie er een betekenisvolle reis van en steek je ook af en toe een handje uit de mouwen om de cateringploeg te ondersteunen. Je verblijft in eenvoudige hotels waar je ’s avonds gezellig met je groepsgenoten kunt napraten over de tocht bij het driegangenmenu. En met jouw inzet haal je ook nog eens geld op voor het goede doel! Ga jij deze sportieve uitdaging aan?

Beleven en betekenisvol ontmoeten
Jij maakt deze inspirerende reis niet alleen. Samen met andere sportievelingen ga jij dit avontuur aan waarbij je samen hoge hoogtes bereikt en door diepe dalen reikt. Je deelt bloed, zweet en tranen en gedurende de belevingsreis komen de meest bijzondere gesprekken tot stand en ontstaan vriendschappen voor het leven. Je fietst iedere dag in een groep die wordt ingedeeld op basis van jouw fysieke en lichamelijke gesteldheid. Hiernaast wordt jij vanuit de reisleiding continu ondersteund en gefaciliteerd. Naast overnachtingen, diner en ontbijt op de meest bijzondere locaties verzorgen wij iedere dag een lunch, en koffie- en theemomenten in de ochtend en middag.


De start van deze belevingsreis begint in de Sint Jan kathedraal van ‘s-Hertogenbosch waar je, als je dat wilt, de pelgrimszegen ontvangt. Je eerste fietsetappe volgt naar Zuid-Limburg. De komende dagen fiets je door de groene Ardennen van België en Frankrijk naar Châlons-en-Champagne waar je de kerk bezoekt die onderdeel is van de Camino: de Notre-Dame-en-Vaux. Door het heuvelachtige landschap met de vele wijngaarden van de Bourgogne, fiets je naar het bergachtige (uitgedoofde) vulkanische gebied van de Auvergne. Je bezoekt hier onder andere Nevers: de plek waar Bernadette opgebaard ligt. Via de bedevaartplaats Rocamadour en de oude stad Cahors kom je op woensdag 21 augustus in het prachtige bedevaartsoord Lourdes aan. De bestemming is bereikt! De volgende dag kun je Lourdes op eigen houtje verkennen of aansluiten bij het VNB programma. Op vrijdag 23 augustus ga je met de bus naar Toulouse vanwaar je terugvliegt op Amsterdam. De fietsen worden apart naar Nederland gebracht, waar je ze na een paar dagen op ons kantoor op kunt halen. Samen met andere sportievelingen ga jij dit avontuur aan en deel je dit unieke avontuur. Je fietst iedere dag in een groep die wordt ingedeeld op basis van jouw fysieke gesteldheid.

Programma
Dag 1. Zaterdag 10 augustus 2019
We verzamelen bij het Bureau van VNB. Daarna fietsen we naar de Sint Jan in ‘s-Hertogenbosch. Om 08.30 uur is er, bij het beeld van Onze Lieve Vrouw van Den Bosch, een meditatief moment en zegening van de deelnemers. Familie en vrienden zwaaien ons uit. De eerste etappe brengt ons naar Kerkrade in Limburg.

Dag 2. Zondag 11 augustus 2019
Voor degenen die dat willen is er voor het ontbijt een eucharistieviering in de kerk. Na het ontbijt gaan we richting België.

Dag 3. Maandag 12 augustus 2019 
Vandaag passeren we de Franse grens. We overnachten in Dun-sur-meuse.

Dag 4. Dinsdag 13 augustus 2019
De mooie champagne streken doen we vandaag aan en overnachten in Chalon-en-Champagne

Dag 5. Woensdag 14 augustus 2019
Vandaag gaan we naar het kleine plaatsje Ligny-le-Chatel.

Dag 6. Donderdag 15 augustus 2019
We fietsen vandaag naar Nevers. De plaats waar Bernadette enkele jaren heeft gewoond en overleden is. We bezoeken de schrijn van Bernadette.

Dag 7. Vrijdag 16 augustus 2019
In het mooie gebied van Val de Loire doen we La Châtre aan.

Dag 8. Zaterdag 17 augustus 2019
Vandaag gaan we richting Masseret alwaar we in een landelijk verblijf logeren.

Dag 9. Zondag 18 augustus 2019
Rocamadour is na Lourdes de meest bezochte bedevaartplaats in Frankrijk. De stad is gebouwd op een rots midden in de Causse de Gramat. Veel pelgrims op weg naar Santiago de Compostella doen deze populaire plaats aan. We bezoeken de Zwarte Madonna van Rocamadour.

Dag 10. Maandag 19 augustus 2019
Vandaag logeren we in de grote plaats Cahors. De hoofdstad van het departement Lot.

Dag 11. Dinsdag 20 augustus 2019
Richting Auch fietsen we vandaag.

Dag 12. Woensdag 21 augustus 2019
Nog een keer zetten we aan om ons doel te bereiken. Na een korte etappe arriveren we in de middag Lourdes. Alle deelnemers verzamelen bij het magazijn van VNB in Lourdes. Van daar uit gaan we met alle deelnemers naar het Heiligdom. Na de foto op het Heiligdom zijn we toe aan een drankje. Bij Jeanne d’Arc staan de stoelen al klaar.

Dag 13. Donderdag 22 augustus 2019
Vandaag is onze eerste vrije fietsdag en kan Lourdes worden bezocht. Voor wie de fiets niet kan laten staan kunnen de bergen die we vanuit de Tour de France kennen worden beklommen. (o.a. Aubisque en de Hautacam). Deze berg ligt op ongeveer 10 km van Lourdes.

Dag 14. Vrijdag 23 augustus 2019
De terugweg gaat per bus en vliegtuig. De fietsen worden met een aanhanger terug naar Nederland gebracht. De fietsen kunnen op een nader te bepalen datum opgehaald worden.

Programma onder voorbehoud.
 
 
Lourdes toen … en nu
Mensen gaan al eeuwenlang op bedevaart naar ‘heilige plaatsen’, die om hun religieuze betekenis aantrekkingskracht uitoefenen. Bedevaarten zijn echter van alle tijden, want ook tegenwoordig hebben mensen behoefte aan bezinning en zoeken ze naar diepere waarden in het leven. Wie op pad gaat en open staat voor contacten komt andere mensen tegen die ook de taal van ontmoeting spreken. Juist die ontmoetingen in combinatie met een fysieke inspanning en het feit dat je er een goed doel mee steunt, maken deze sponsorfietstocht een reis naar Lourdes tot een bijzondere reis. Door die ervaring word je een ander mens.

Lourdes anno 1844
In 1844 was Lourdes een onbetekenend plaatsje aan de voet van de Pyreneeën, bestaande uit een paar pleinen en smalle straatjes. De burcht op de rots torende hoog uit boven de huizen. Het water van de Lapacca­beek -die buiten het dorp samenvloeide met de rivier Gave du Pau- werd gebruikt om de molens langs de beek aan te drijven. De mensen verdienden er voornamelijk de kost met het ontginnen van marmer- en leisteengroeven.

Het verhaal van Bernadette Soubirous
Bernadette Soubirous, dochter van een molenaar, werd op 7 januari 1844 geboren in de ‘moulin de Boly’. Ze leed aan astma en tuberculose. Door haar zwakke gezondheid en de armoede thuis kon ze niet vaak naar school. De mensen vonden Bernadette een vriendelijk en behulpzaam meisje. Ze was altijd goedgehumeurd en klaagde nooit. Bernadette was zeker niet dom, goedgeefs en een beetje koppig. Niets wees erop dat er ooit iets bijzonders in haar leven zou gebeuren; tot die dag van de eerste verschijning. Een dag die niet alleen het leven van haar en haar ouders, maar van heel Lourdes grondig zou veranderen.

Achttien verschijningen
Op 11 februari 1858 kreeg Bernadette, die toen veertien jaar was, een verschijning van een 'mooie dame, gekleed in het wit met een blauwe ceintuur en op beide voeten een gele roos'. Dit vond plaats in de grot van Massabielle, die in een verlaten en rotsachtige omgeving lag. Die verschijning -die alleen zij had- herhaalde zich en eindelijk, bij de zestiende verschijning op 25 maart 1858, kreeg Bernadette antwoord op haar vraag wie de dame was: “Ik vroeg het haar opnieuw, drie keer achter elkaar, steeds bleef zij glimlachen. Tenslotte waagde ik het voor de vierde maal en toen zei zij tegen mij, met de handen op de borst gevouwen, dat zij de Onbevlekte Ontvangenis was”. Op de avond van 16 juli 1858 verscheen de heilige Maagd voor de achttiende en laatste maal: “Zij verscheen me vanaf de gewone plaats zonder iets te zeggen…ik had haar nog nooit zo mooi gezien”.

Sindsdien gaan jaarlijks mensen uit vele landen van de wereld op bedevaart naar Lourdes.

Waarom naar Lourdes?
Vele duizenden pelgrims gaan naar Lourdes omdat zij geloven dat Maria daar verschenen is in een nis van de rots van Massabielle. Daardoor is Lourdes één van die plekken geworden, waar ‘de hemel de aarde raakt’. Zowel voor zieken als gezonden is het een oase van gebed en ontmoeting. In Lourdes kunt u niet alleen terecht met uw zorgen en verwachtingen, maar ook met uw dankbaarheid. De vieringen, de contacten en gesprekken, het stil genieten, samen bidden en zingen, de pelgrims die blijheid uitstralen en de hulpvaardigheid van de vele vrijwilligers: het zijn allemaal momenten die een diepe indruk achterlaten. Je voelt je geestelijk verrijkt. Een reis naar Lourdes is een betekenisvolle ontmoeting en een ervaring voor het leven die bemoediging geeft.

Algemeen
Op deze bladzijde van de site krijg je alle praktische informatie die je nodig hebt om deel te nemen aan een van de sponsorfietstochten.

Voorbereiding:
• Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg voor een goede gezondheid en conditie; train voldoende lengte- alsook hoogtemeters, zodat je meerdere dagen achterelkaar (moeiteloos) 120-160 km kunt fietsen en niet onbelangrijk zitten op je zadel.
• Zorg dat je racefiets op en top in orde is. Denk hierbij aan een uitgebreide onderhoudsbeurt en het juiste verzet om de hoogtemeters aan te kunnen.
• Zorg voor een goede fietsuitrusting (gesloten fietsschoenen/(regen)kleding en een reflecterend hesje/jasje) waarbij een goed passende helm verplicht is.
• Zorg voor verlichting op je racefiets (veilig bij slecht weer en voor eventuele tunnels).
• Neem zo mogelijk deel aan (een deel) van een trainingsweekend.
• Kom naar de informatiebijeenkomst.
• Lees het boekje “Tips en Tricks”welke je vooraf aan de reis ontvangt goed door.

Eigen racefiets:
Deelname aan de VNB sponsorfietstocht gebeurt per eigen racefiets. Wij formuleren een aantal voorwaarden:
Je dient zelf toezicht te houden op degene die de fiets in- en uitlaadt. Biedt hierin een helpende hand.
Hoewel de fiets uiteraard zo vakkundig mogelijk en met de grootste zorg vervoerd wordt, is het niet uit te sluiten dat er (minimale) schade aan de fiets ontstaat tijdens het vervoer dan wel tijdens het in- en uitladen van de fiets. VNB is voor deze schade niet aansprakelijk.
Tijdens de reis is het niet mogelijk eventuele grote reparaties aan de fiets uit te voeren. VNB kan niet garanderen dat er ter plaatse een fietsenmaker beschikbaar is met kennis over jouw fiets. Het kan dus voorkomen dat eventuele defecten aan de fiets gedurende de reis niet gerepareerd kunnen worden. Voor zover mogelijk biedt de VNB wel enige ondersteuning bij (fiets)problemen.
Mocht fietsen niet meer mogelijk zijn dan wordt ter plekke bekeken op welke manier de reis afgebroken dan wel voortgezet kan worden.
De maximale hoogte tot aan bovenkant stuur bedraagt 110 cm; de maximale lengte van band tot band 185 cm en de maximale bandbreedte 37 mm.
Het stuur dient een kwartslag gedraaid te kunnen worden. Houd er rekening mee wanneer je speciaal gereedschap nodig hebt om het stuur te kunnen draaien je hiervoor zelf zorg draagt. Wij raden je aan om voorafgaand aan de reis het stuur al een keer te draaien.
De fiets mag geen uitstekende voorwerpen bevatten. Dit betekent dat fietstassen, mandjes, fietscomputers, kaarthouders en stuursteunen door jou dienen te worden verwijderd alvorens de fiets in de bus of aanhanger wordt geplaatst. Houd er rekening mee wanneer je speciaal gereedschap nodig hebt om deze items te kunnen demonteren hiervoor zelf zorg draagt. Wij raden jou aan om voorafgaand aan de reis, de items al een keer te demonteren.
Verzekering eigen fiets
Mogelijk heb je een doorlopende reisverzekering die ook dekking biedt voor fietsreizen en meer specifiek voor de eigen fiets tijdens de fietsreis. Indien dit niet het geval is, kun je uiteraard zelf een verzekering afsluiten. Daarnaast is het ook mogelijk om via onze organisatie een reisverzekering af te sluiten.

Nota bene:
Indien op enig moment blijkt dat aan de voorwaarden niet kan worden voldaan of niet voldaan is, de fiets niet vervoerd kan worden. De schade die hieruit voortvloeit, komt alsdan voor jouw rekening; VNB is hiervoor expliciet niet verantwoordelijk.

Veiligheid:
· Jij bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. VNB kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis. Denk hierbij aan een goed dekkende reisverzekering eventueel af te sluiten via de VNB.
· Je dient je te allen tijde te houden aan de plaatselijke verkeerregels.
· Het fietsen in een groepje vraagt om afspraken. Deze vind je in het boekje “Tips en Tricks”. Bespreek dit met elkaar en maak elkaar hierop attent.
· Ieder fietsgroepje heeft een wegkapitein en een navigator. De navigator bepaalt de te fietsen route en de wegkapitein is de “orde bewaarder”.
· Tijdens de fietstocht wordt er in kleinere groepjes gefietst.

Kun jij deelnemen aan deze reis?
Deelname aan deze sponsorfietstocht is in principe voor iedereen opengesteld. Toch hebben wij gemeend een aantal uitgangspunten te moeten formuleren waardoor de fietser en de begeleider zich een beeld kan vormen over deze unieke fietstocht.

Uitgangspunten en criteria:
· Alle deelnemers (fietsers en begeleiders) moeten over een goede gezondheid en conditie beschikken.
Per uur dien je een gemiddelde snelheid van 25 km te behalen over een afstand van 150 km.
· Er is geen medische begeleiding tijdens de reis aanwezig wel enig materiaal voor EHBO.
· Maximaal mag men 15 kg bagage per persoon meenemen (excl. fiets en evt. reserveonderdelen)
· De overnachtingen vinden plaats in 2 of 3 sterrenaccommodaties en/of kloosteraccommodaties. Niet ieder hotel beschikt over een lift.
· Iedere sponsortocht heeft een begeleidingsteam bestaande uit een hotelleider; fotograaf/verslaggever; chauffeur(s) en zo mogelijk een pastor; Het aantal begeleiders is afhankelijk van het aantal fietsers. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk door fietsers en begeleiders samen gedragen.
· Voor deelname fietsers hanteren we de regel: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.
· Mocht een sponsorfietstocht geen doorgang kunnen vinden vanwege te weinig deelname dan hoor je dit zo spoedig mogelijk doch uiterlijk vier weken voor vertrekdatum.
· De sluitingsdatum voor inschrijving sluit vier weken voor vertrekdatum of wanneer het limiet van fietsers behaald is.
· Mocht het aantal deelnemende fietsers vrij snel gehaald zijn dan wordt gewerkt met een reservelijst.

Fietsroutes:
· Fietsers met een GPS-systeem krijgen vooraf de route toegestuurd zodat men die thuis kan uploaden.
· Iedere deelnemer ontvangt dagelijks een routeboekje en sponsorkrantje

Een globale dagindeling ziet er als volgt uit:
07.15 uur gezamenlijk ontbijt
08.00 uur vertrek fietsers
10.30 uur Koffie/theepauze
12.30 uur Lunch
15.00 uur Theepauze (al dan niet voor eigen rekening)
18.00 uur Aankomst hotel
19.30 uur Gezamenlijk diner

Reissom:
Bovenop de reissom wordt € 150,00 in rekening gebracht voor het ondersteuningsfonds van VNB. Dit is een fonds van waaruit pelgrims die een bedevaart niet volledig kunnen betalen, financieel ondersteund worden.

Inclusief
Verblijf op basis van een tweepersoonskamer of zaal en volpension (ontbijt en diner in hotel, verzorgde lunch onderweg) in
eenvoudige hotel- en/of kloosteraccommodaties
Vervoer naar de luchthaven om vervolgens per vliegtuig naar Nederland te vliegen inclusief 1 stuks ruimbagage.
Fietsenvervoer Lourdes - Nederland
Fooien, belastingen, boekings- en administratiekosten,
bijdrage aan het Heiligdom en bijdrage Calamiteitenfonds

• Het dagelijks vervoer van de bagage.

Exclusief
Reis- en/of annuleringsverzekering. Wij raden jou aan deze af te sluiten
Heenreis van jouw woonplaats naar plaats van vertrek
Terugreis van de luchthaven naar jouw woonplaats.
Consumpties en overige uitgaven van persoonlijke aard
• Bijdrage aan het VNB-Ondersteuningsfonds
• Mogelijke toeslagen (indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen - zoals brandstoftoeslagen - daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrim)

Boekingsinformatie
- Indien je geen kamergenoot opgeeft, krijg je automatisch een eenpersoonskamer. Hiervoor wordt
een extra toeslag in rekening gebracht.

Informatiebijeenkomst
Op dinsdag 11 juni 2019 wordt er voor de deelnemers om 16.00 uur een informatiebijeenkomst gehouden op het Bureau VNB, Pater van den Elsenstraat 10 in 's-Hertogenbosch. Een uitnodiging hiervoor volgt nog.

Trainingsweekenden

- Kevelaer: zaterdag 15 en zondag 16 juni 2019 Zie voor meer informatie de website
- Banneux: zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019. Zie voor meer informatie de website.
Let op: heuvelachtig parcours



 
VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie :
Voor vragen over je boeking neem je contact op met

VNB
T (073) 681 81 11
E info@vnb.nl
W www.vnb.nl

Klik hier om de folder te bekijken.