RO1980 | 13-7-2019 | 2-8-2019 | Overig Diverse accommodaties | | 20 nacht(en) | Prijs vanaf € 2099,00 (excl. toeslagen)

boek nu
21-daagse belevingsreis Rome (vanaf € 2099,00) VNB

Heb jij altijd al een mooie fietsreis willen maken naar Rome. Wil je daarnaast geen zorgen hebben over je bagage, de maaltijden en de overnachtingen? Dan is deze inspirerende belevingsreis die van alle gemakken voorzien is iets voor jou! Je fietst van ‘s-Hertogenbosch naar Rome waarbij je dagelijks gemiddeld 115 kilometer aflegt. De route is opgedeeld in drie stops waar de cateringploeg je maximaal ondersteund en voorziet van koffie, uitgebreide lunches en snacks. Samen maken jullie er een betekenisvolle reis van en steek je ook af en toe een handje uit de mouwen om de cateringploeg te ondersteunen. Je verblijft in eenvoudige hotels waar je ’s avonds gezellig met je groepsgenoten kunt napraten over de tocht bij het driegangenmenu. En met jouw inzet haal je ook nog eens geld op voor het goede doel! Ga jij deze sportieve uitdaging aan?
De start van deze belevingsreis begint in ‘s-Hertogenbosch. Je ontvangt de pelgrimszegen en fietst in zes dagen door het prachtige Duitsland waar je onder andere langs de Kaiserdom van Speyer fietst. In Zwitserland begin je aan de beklimming van de Norbertshöhe die je in Zuid-Tirol brengt. Na klimmen, komt dalen. Omringd door romantische burchten, ruïnes en eeuwenoude dorpskerkjes zet jij je weg voort naar Trente in Italië. Via het Gardameer fiets je door naar Verona en Assisi, op Rome na het belangrijkste pelgrimsoord van Italië. Fietsend door het prachtige landschap van Umbrië kom je op dag 18 aan in Rome. Bestemming bereikt! De volgende ochtend woon je de audiëntie met paus Franciscus bij en geniet je van een paar dagen Rome. Vrijdag 2 augustus ga je met de bus naar de luchthaven waarna je terugvliegt naar Amsterdam. De fietsen worden apart naar Nederland gebracht, waar je ze na een paar dagen op kantoor VNB op kunt halen. Samen met andere sportievelingen ga jij deze uitdaging aan en deel je in dit unieke avontuur. Je fietst iedere dag in een groep die wordt ingedeeld op basis van jouw fysieke gesteldheid. Ga jij deze uitdaging aan?

Programma
Het gedetailleerde programma volgt.
Midden in Rome ligt Vaticaanstad, het kleinste onafhankelijke land ter wereld. Tijdens onze pelgrimsreizen naar Rome breng je een uitgebreid bezoek aan de Sint Pieter met haar enorme koepel en het indrukwekkende Sint-Pietersplein. Je bezoekt het Sint Pieter, met graven van voormalige pausen in de crypte. Ook een de audiëntie bij de paus op het Sint-Pietersplein maakt deel uit van het programma. Natuurlijk kun je ook de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel met haar prachtige fresco’s bezoeken.

Naast de Sint Pieter kent Rome nog drie belangrijke en indrukwekkende basilieken: de Santa Maria Maggiore, de Sint Paulus Buiten de Muren en de Sint Jan van Lateranen.

Wandelend door de smalle, levendige straten van Rome krijg je misschien wel de beste indruk van de stad. Tijdens jouw reis naar de Eeuwige Stad maak je een wandeling door het stadscentrum, langs onder meer het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon, het Piazza Navona en de Trevi-fontein.

Tijdens de reis vinden korte bezinningsmomenten en een eigen viering plaats. Natuurlijk is er voldoende tijd om zelf te stad te verkennen en om te genieten op een terras of van een Italiaans ijsje.

Kun jij deelnemen aan deze reis?
Deelname aan deze sponsorfietstocht is in principe voor iedereen opengesteld. Toch hebben wij gemeend een aantal uitgangspunten te moeten formuleren waardoor de fietser en de begeleider zich een beeld kan vormen over deze unieke fietstocht.

Uitgangspunten en criteria

Op deze reis is er plaats voor 18 fietsers en 4 begeleiders

Er zijn onderweg gereserveerd: 9 x 2 persoonskamers en 4 x 1 persoonskamer

Start op zaterdag 13 juli vanuit Den Bosch

Duur 21 dagen (20 overnachtingen, 18 dagen fietsen, 3 dagen Rome)

Vanuit Rome gaan we met een lijnvlucht naar Amsterdam

Gewicht bagage: maximaal 20 kg per persoon (excl. fiets en evt. reserveonderdelen)

Deelnemers moeten een goede gezondheid en conditie hebben

In staat zijn meerdere dagen achter elkaar 110 km te fietsen

In het bezit zijn van deugdelijk materiaal

Het dragen van een helm en goede, gesloten schoenen, als het kunnen voeren van fietsverlichting is verplicht

Elektrische fietsen zijn niet toegestaan

Deelname: Wie het eerst komt wie het eerst maalt

Overnachtingen in 2 sterren-, 3 sterren- en 4 sterrenhotels en of kloosteraccommodaties

Er is geen medische begeleiding tijdens de reis aanwezig


Begeleidingsteam bij 16 deelnemers: 4 personen

2 begeleiders met een rijbewijs (w.o. 1 x hotelleider)

1 pastoraal begeleider

1 fotograaf/verslaggever

Elk lid van het begeleidingsteam heeft een taak in de catering, koffers en algemene ondersteuning.


Reissom:

De reissom bedraagt voor fietsers € 2099,00 + € 200,00 bijdrage VNB ondersteuningsfonds

Een globale dagindeling ziet er als volgt uit:

07.15 uur gezamenlijk ontbijt

08.00 uur vertrek fietsers

10.30 uur Koffie/thee per fietsgroep op eigen gelegenheid

12.30 uur Lunch

15.00 uur Theepauze: per fietsgroep op eigen gelegenheid

17.00 uur Aankomst hotel

19.30 uur Gezamenlijk diner


Fietsroutes

Fietsers met een GPS-systeem krijgen vooraf de route toegestuurd zodat men die kan opladen.

Voor het vervoer van de fietsen terug naar Nederland wordt gezorgd.

Verblijf verlengen
Degene die langer in Rome willen verblijven kunnen een aantal nachten bijboeken. De meerprijs is afhankelijk van de hotelkosten en de kosten van het vliegticket.


Informatiebijeenkomst 
Op dinsdag 11 juni 2019 wordt er om 16.00 uur een informatiebijeenkomst gehouden op het Bureau VNB, Pater van den Elsenstraat 10 in 's-Hertogenbosch. Een uitnodiging hiervoor volgt nog.

Trainingsweekenden
- Kevelaer: zaterdag 15 en zondag 16 juni 2019
- Banneux: zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019. Let op: heuvelachtig parcours
Zie voor meer informatie de website

Inclusief

• Vlucht Rome-Amsterdam inclusief één stuk ruimbagage en alle toeslagen
Verblijf op basis van een tweepersoonskamer of gedeelde slaapzaal in eenvoudige hotel- of kloosteraccommodaties
• Verzorgde stops onderweg met koffie, snacks en lunches
• Fietsservice Rome-Nederland
• Nederlandstalige (pastorale) begeleiding

Fooien, belastingen, boekings- en administratiekosten.


Exclusief

Reisverzekering en annuleringsverzekering. Wij raden je aan deze af te sluiten.

Reis van je woonplaats naar ‘s-Hertogenbosch

Reis van de luchthaven Schiphol naar je woonplaats
€ 200,00 bijdrage aan het VNB Ondersteuningsfonds
(ondersteuning Zorgreis Rome).
• Mogelijke toeslagen (indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldige (nieuwe) heffingen - zoals brandstoftoeslagen - daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zicht het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrim)
Voor vliegreizen die worden uitgevoerd door een lijndienst gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. De annuleringskosten hiervoor kunnen verschillen per luchtvaartmaatschappij en oplopen tot 100% van de ticketkosten vanaf het moment van boeken. De annuleringskosten kunt je opvragen bij VNB.


Boekingsinformatie
- Indien je geen kamergenoot opgeeft, krijg je automatisch een eenpersoonskamer
 
VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie :
Voor vragen over je boeking neem je contact op met

VNB
T (073) 681 81 11
E info@vnb.nl
W www.vnb.nl

Klik hier om de folder te bekijken.