RO1980 | 13-7-2019 | 2-8-2019 | Overig Diverse accommodaties | | 20 nacht(en) | Prijs vanaf € 2099,00 (excl. toeslagen)

boek nu
21-daagse belevingsreis Rome OP AANVRAAG (vanaf € 2099,00) VNB

Heb jij altijd al een mooie fietsreis willen maken naar Rome, waarbij je tevens voor het VNB Ondersteuningsfonds deze sponsorfietstocht maakt. Het VNB Ondersteuningsfonds zorgt ervoor dat pelgrims die minder financieel draagkrachtig zijn een bedevaart kunnen maken. Wil je daarnaast geen zorgen hebben over je bagage, de maaltijden en de overnachtingen? Dan is deze inspirerende belevingsreis die van alle gemakken voorzien is iets voor jou! Je fietst van ‘s-Hertogenbosch naar Rome waarbij je dagelijks gemiddeld 115 kilometer aflegt. De route is opgedeeld in drie stops waar de cateringploeg je maximaal ondersteund en voorziet van koffie en een lunch. Samen maken jullie er een betekenisvolle reis van en steek je ook af en toe een handje uit de mouwen om de cateringploeg te ondersteunen. Je verblijft in eenvoudige hotels waar je ’s avonds gezellig met je groepsgenoten kunt napraten over de tocht bij het driegangenmenu. En met jouw inzet haal je ook nog eens geld op voor het goede doel! Ga jij deze sportieve uitdaging aan?

Deze reis is volgeboekt en derhalve op aanvraag. Je hoort binnen tien werkdagen of jouw boeking akkoord is.
Meer informatie? Bel 073 681 81 11.
De start van deze belevingsreis begint in ‘s-Hertogenbosch. Je ontvangt de pelgrimszegen en fietst in zes dagen door het prachtige Duitsland waar je onder andere langs de Kaiserdom van Speyer fietst. In Zwitserland begin je aan de beklimming van de Norbertshöhe die je in Zuid-Tirol brengt. Na klimmen, komt dalen. Omringd door romantische burchten, ruïnes en eeuwenoude dorpskerkjes zet jij je weg voort naar Trente in Italië. Via het Gardameer fiets je door naar Verona en Assisi, op Rome na het belangrijkste pelgrimsoord van Italië. Fietsend door het prachtige landschap van Umbrië kom je op dag 18 aan in Rome. Bestemming bereikt! De volgende ochtend woon je de audiëntie met paus Franciscus bij en geniet je van een paar dagen Rome. Vrijdag 2 augustus ga je met de bus naar de luchthaven waarna je terugvliegt naar Amsterdam. De fietsen worden apart naar Nederland gebracht, waar je ze na een paar dagen op kantoor VNB op kunt halen. Samen met andere sportievelingen ga jij deze uitdaging aan en deel je in dit unieke avontuur. Je fietst iedere dag in een groep die wordt ingedeeld op basis van jouw fysieke gesteldheid. Ga jij deze uitdaging aan?

Programma
1. Zaterdag 13 juli 2019 (130 km)
De proloog brengt ons vanuit Sint Janskathedraal in 's-Hertogenbosch via Limburg naar Duitsland. We overnachten in de plaats Kipshoven.

2. Zondag 14 juli 2019 (125 km)
Na het ontbijt rijden we verder Duitsland in. Via Jülich, een van oorsprong Romeinse pleisterplaats en langs de rivier de Rur (Roer) en de plaats Düren, centrum van de papierindustie komen we aan in Meckenheim.

3. Maandag 15 juli 2019 (105 km)
In de derde etappe volgen we de Rijn tot Andernach op enige afstand, daarna direct naast de majestueuze stroom omringd met vele Rijnburchten die vroeger dienden om tol te heffen. We overnachten in Sankt Goaran der Loreley.

4. Dinsdag 16 juli 2019 (137 km)

We vervolgen onze weg richting Ludwigshafen am Rhein, langs het mooiste gedeelte van de Rijn. Die zich in een diep, kloofachtig dal ingesleten heeft in het Rijnlands Leisteenplateau. Door de bochten biedt de rivier een steeds wisselend uitzicht op wijnbergen en bossen.

5. Woensdag 17 juli 2019 (104 km)
In deze etappe steken we de Bovenrijnvlakte schuin over en passeren de kleine bisschops- en marktstad Speyer met de indrukwekkende romaanse Kaiserdom. We zijn op weg naar Pforzheim waar we overnachten.

6. Donderdag 18 juli 2019 (141 km)
Het is gedaan met de vlakke etappes! De lieflijke heuvels van de Kraichgau en het mooie Würmtalbepalen het landschap. We passeren de schilderachtige studentenstad aan de NeckarTübingen op weg naar onze volgende halte Sigmaringen.

7. Vrijdag 19 juli 2019 (127 km
)

Vanaf de start volgen we tot Mengen de Donauradweg. Daarna volgt een glooiend landschap met akkers, weiden en bossen. Het vervolg van de etappe worden de hoogte verschillen groter met enkele korte, maar pittige hellingen. Aan het eind van deze etappe kunnen we onze benen nogmaals testen met een klim naar ons hotel in het plaatsje Walzenhauzen met uitkijk op de Bodensee.

8. Zaterdag 20 juli 2019 (132 km)
Na een afdaling staat vandaag de zwaarste etappe op het programma over de top van Arlbergpaß (1793) naar Zams-Landeck. De lange klim start 3% tot 6% maar enkele kilometer voor de top is het stijgingspercentage 10%- 11% gedurende 2,2 km. Na de beklimming volgt de afdaling door het Stanzertal.

9. Zondag 21 juli 2019 (108 km)
In de ochtend volgen we tot Pfunds het dal van de woest schuimde Inn, daarna maken we een omweg door Zwitserland en beklimmen de Norbertsshöne (1454) met een stijgingspercentage van 7%. De afdaling brengt ons in Schlanders, Zuid-Tirol. In de Pfarrkirche Mariä Himmelfart willen we halfweg meditatief stilstaan bij onze tocht.

10. Maandag 22 juli 2019 (123 km)
Vandaag dalen we verder af omringd door romantische burchten, ruïnes, eeuwenoude dorpskerkjes en uitgestrekte appelboomgaarden tegen het decor van de hoge bergen op weg Trente. In de kerkgeschiedenis bekend door het Concilie van Trento (1545-1563).

11. Dinsdag 23 juli 2019 (111 km)
We vervolgen onze tocht door het nagenoeg vlakke dal van Etsch of Ádige. Na Rivoli nemen we afscheid van de Alpen. Het Gardameer ligt enkele kilometers naast onze fietsroute. We overnachten in de prachtige stad Verona.

12. Woensdag 24 juli 2019 (114 km)
Het vlakke boerenland wat onder Verona ligt kan u het gevoel geven terug in Nederland te zijn. Maar behalve het vlakte land is alles Italiaans; Het weer, het eten, de mensen en de gebouwen. We naderen Occhiobello Rovigo.

13. Donderdag 25 juli 2019 (105 km)
We starten deze ochtend op de vlakke Polésine met zijn landerijen en waterlopen. Halfweg passeren we Ferrara en volgen de Po Morte di Primaro, een slingerende oude arm van de Po weg naar Ravenna.

14. Vrijdag 26 juli 2019 (145 km)
Het vlakke landschap maakt halverwege deze etappe plaats voor de mooie, groene Apennijnen. We fietsen op weg naar Sansepolcro langs ‘La Verna’, de plaats waar Franciscus de stimata ontving.

15. Zaterdag 27 juli 2019 (85 km)
De korte etappe gaat van vandaag naar Assisi. Na Rome het belangrijkste pelgrimsoord van Italië met vele prachtige kerken. In Assisi willen we in de zachtmoedige sfeer van Franciscus vieren.

16. Zondag 28 juli 2019 (86 km)

Fietsend door het prachtige landschap van Umbrië komen we door pittoreske, middeleeuwse plaatsjes als Spello, San Gemini, Montefalco (Valkenburg) op weg naar onze één na laatste halte plaats Narni.

17. Maandag 29 juli 2019 (70 km)
Voordat we voor het eerst de Tiber oversteken fietsen we door prachtige natuur, oude dorpjes en olijfboomgaarden. De route blijft zo tot ons overnachtingadres in Fiano Romano.

18. Dinsdag 30 juli 2019 (40km)
Vandaag hopen we in de loop van de middag Rome te bereiken. Het wordt een makkie want de laatste etappe is maar 40 km. We verzamelen bij de Friezenkerk, recht tegenover het Vaticaan voor een aankomst foto.


19. Woensdag 31 juli 2019
Vandaag is de audiëntie met paus Franciscus, waarna we een lekker kopje koffie gaan drinken in de Friezenkerk. In de middag en avond kunnen de vele bezienswaardigheden van Rome bezocht worden.

20. Donderdag 1 augustus 2019
Ruimte om Rome verder te verkennen (Vaticaanse Museum, Colosseum, Forum Romanum, Triomfboog, San Clemente, Heilige Trappen, Sint Jan van Lateranen, Spaanse Trappen, de Trevi Fontein, Pantheon).

21. Vrijdag 2 augustus 2019
Vroeg in de ochtend checken we uit en vertrekken we naar de luchthaven Fiumicino voor onze terugvlucht naar Nederland. Missie volbracht.

Programma onder voorbehoud.
Midden in Rome ligt Vaticaanstad, het kleinste onafhankelijke land ter wereld. Tijdens onze pelgrimsreizen naar Rome breng je een uitgebreid bezoek aan de Sint Pieter met haar enorme koepel en het indrukwekkende Sint-Pietersplein. Je bezoekt het Sint Pieter, met graven van voormalige pausen in de crypte. Ook een de audiëntie bij de paus op het Sint-Pietersplein maakt deel uit van het programma. Natuurlijk kun je ook de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel met haar prachtige fresco’s bezoeken.

Naast de Sint Pieter kent Rome nog drie belangrijke en indrukwekkende basilieken: de Santa Maria Maggiore, de Sint Paulus Buiten de Muren en de Sint Jan van Lateranen.

Wandelend door de smalle, levendige straten van Rome krijg je misschien wel de beste indruk van de stad. Tijdens jouw reis naar de Eeuwige Stad maak je een wandeling door het stadscentrum, langs onder meer het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon, het Piazza Navona en de Trevi-fontein.

Tijdens de reis vinden korte bezinningsmomenten en een eigen viering plaats. Natuurlijk is er voldoende tijd om zelf te stad te verkennen en om te genieten op een terras of van een Italiaans ijsje.

Algemeen
Op deze bladzijde van de site krijg je alle praktische informatie die je nodig hebt om deel te nemen aan een van de sponsorfietstochten.

Voorbereiding:
• Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg voor een goede gezondheid en conditie; train voldoende lengte- alsook hoogtemeters, zodat je meerdere dagen achterelkaar (moeiteloos) 100-120 km kunt fietsen en niet onbelangrijk zitten op je zadel.
• Zorg dat je fiets op en top in orde is. Denk hierbij aan een uitgebreide onderhoudsbeurt en het juiste verzet om de hoogtemeters aan te kunnen.
• Zorg voor een goede fietsuitrusting (gesloten fietsschoenen/(regen)kleding en een reflecterend hesje/jasje) waarbij een goed passende helm verplicht is.
• Zorg voor verlichting op je fiets (veilig bij slecht weer en voor eventuele tunnels).
• Neem zo mogelijk deel aan (een deel) van een trainingsweekend.
• Kom naar de informatiebijeenkomst.
• Lees het boekje “Tips en Tricks”welke je vooraf aan de reis ontvangt goed door.

Eigen fiets:
Deelname aan de VNB sponsorfietstocht gebeurt per eigen fiets. Wij formuleren een aantal voorwaarden:
Je dient zelf toezicht te houden op degene die de fiets in- en uitlaadt. Biedt hierin een helpende hand.
Hoewel de fiets uiteraard zo vakkundig mogelijk en met de grootste zorg vervoerd wordt, is het niet uit te sluiten dat er (minimale) schade aan de fiets ontstaat tijdens het vervoer dan wel tijdens het in- en uitladen van de fiets. VNB is voor deze schade niet aansprakelijk.
Tijdens de reis is het niet mogelijk eventuele grote reparaties aan de fiets uit te voeren. VNB kan niet garanderen dat er ter plaatse een fietsenmaker beschikbaar is met kennis over jouw fiets. Het kan dus voorkomen dat eventuele defecten aan de fiets gedurende de reis niet gerepareerd kunnen worden. Voor zover mogelijk biedt de VNB wel enige ondersteuning bij (fiets)problemen.
Mocht fietsen niet meer mogelijk zijn dan wordt ter plekke bekeken op welke manier de reis afgebroken dan wel voortgezet kan worden.
De maximale hoogte tot aan bovenkant stuur bedraagt 110 cm; de maximale lengte van band tot band 185 cm en de maximale bandbreedte 37 mm.
Het stuur dient een kwartslag gedraaid te kunnen worden. Houd er rekening mee wanneer je speciaal gereedschap nodig hebt om het stuur te kunnen draaien je hiervoor zelf zorg draagt. Wij raden je aan om voorafgaand aan de reis het stuur al een keer te draaien.
De fiets mag geen uitstekende voorwerpen bevatten. Dit betekent dat fietstassen, mandjes, fietscomputers, kaarthouders en stuursteunen door jou dienen te worden verwijderd alvorens de fiets in de bus of aanhanger wordt geplaatst. Houd er rekening mee wanneer je speciaal gereedschap nodig hebt om deze items te kunnen demonteren hiervoor zelf zorg draagt. Wij raden jou aan om voorafgaand aan de reis, de items al een keer te demonteren.
Verzekering eigen fiets
Mogelijk heb je een doorlopende reisverzekering die ook dekking biedt voor fietsreizen en meer specifiek voor de eigen fiets tijdens de fietsreis. Indien dit niet het geval is, kun je uiteraard zelf een verzekering afsluiten. Daarnaast is het ook mogelijk om via onze organisatie een reisverzekering af te sluiten.

Nota bene:
Indien op enig moment blijkt dat aan de voorwaarden niet kan worden voldaan of niet voldaan is, de fiets niet vervoerd kan worden. De schade die hieruit voortvloeit, komt alsdan voor jouw rekening; VNB is hiervoor expliciet niet verantwoordelijk.

Veiligheid:
· Jij bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. VNB kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis. Denk hierbij aan een goed dekkende reisverzekering eventueel af te sluiten via de VNB..
· Je dient je te allen tijde te houden aan de plaatselijke verkeerregels.
· Het fietsen in een groepje vraagt om afspraken. Deze vind je in het boekje “Tips en Tricks”. Bespreek dit met elkaar en maak elkaar hierop attent.
· Ieder fietsgroepje heeft een wegkapitein en een navigator. De navigator bepaalt de te fietsen route en de wegkapitein is de “orde bewaarder”.
· Tijdens de fietstocht wordt er in kleinere groepjes gefietst. We kennen de volgende indeling:
A groep: de tourfietser’ gemiddelde snelheid tussen de 18 en 22 km per uur.
B groep: ‘de midden groep’ gemiddelde snelheid tussen de 22 en 26 km per uur.
C groep: ‘de geoefende fietsers’ gemiddelde snelheid tussen de 26 en 30 km per uur.

Kun jij deelnemen aan deze reis?
Deelname aan deze sponsorfietstocht is in principe voor iedereen opengesteld. Toch hebben wij gemeend een aantal uitgangspunten te moeten formuleren waardoor de fietser en de begeleider zich een beeld kan vormen over deze unieke fietstocht.

Uitgangspunten en criteria:
· Alle deelnemers (fietsers en begeleiders) moeten over een goede gezondheid en conditie beschikken.
· Er is geen medische begeleiding tijdens de reis aanwezig wel enig materiaal voor EHBO.
· Maximaal mag men 15 kg bagage per persoon meenemen (excl. fiets en evt. reserveonderdelen)
· De overnachtingen vinden plaats in 2 of 3 sterrenaccommodaties en/of kloosteraccommodaties. Niet ieder hotel beschikt over een lift.
· Iedere sponsortocht heeft een begeleidingsteam bestaande uit een hotelleider;
fotograaf/verslaggever; chauffeur(s) en zo mogelijk een pastor; Het aantal begeleiders is afhankelijk van het aantal fietsers. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk door fietsers en begeleiders samen gedragen.
· Voor deelname fietsers hanteren we de regel: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.
· Mocht een sponsorfietstocht geen doorgang kunnen vinden vanwege te weinig deelname dan hoor je dit zo spoedig mogelijk doch uiterlijk vier weken voor vertrekdatum.
· De sluitingsdatum voor inschrijving sluit vier weken voor vertrekdatum of wanneer het limiet van fietsers behaald is.
· Mocht het aantal deelnemende fietsers vrij snel gehaald zijn dan wordt gewerkt met een reservelijst.

Fietsroutes:
· Fietsers met een GPS-systeem krijgen vooraf de route toegestuurd zodat men die thuis kan uploaden.
· Iedere deelnemer ontvangt dagelijks een routeboekje en sponsorkrantje

Een globale dagindeling ziet er als volgt uit:
 
07.15 uur gezamenlijk ontbijt
08.00 uur vertrek fietsers
10.30 uur Koffie/theepauze
12.30 uur Lunch
15.00 uur Theepauze (al dan niet voor eigen rekening)
18.00 uur Aankomst hotel
19.30 uur Gezamenlijk diner

Reissom:
Bovenop de reissom wordt € 200,00 in rekening gebracht voor het ondersteuningsfonds van VNB. Dit is een fonds van waaruit pelgrims die een bedevaart niet volledig kunnen betalen, financieel ondersteund worden.

Inclusief
Verblijf op basis van een tweepersoonskamer of zaal en volpension (ontbijt en diner in hotel, verzorgde lunch onderweg) in
eenvoudige hotel- en/of kloosteraccommodaties.
Vervoer naar de luchthaven om vervolgens per vliegtuig naar Nederland te vliegen inclusief 1 stuks ruimbagage.
Fietsenvervoer Lourdes - Nederland.
Fooien, belastingen, boekings- en administratiekosten, bijdrage Calamiteitenfonds.
• Het dagelijks vervoer van de bagage.

Exclusief
Reis- en/of annuleringsverzekering. Wij raden jou aan deze af te sluiten.
Heenreis van jouw woonplaats naar plaats van vertrek
Terugreis van de luchthaven naar jouw woonplaats.
Consumpties en overige uitgaven van persoonlijke aard
• Bijdrage aan het VNB-Ondersteuningsfonds.
• Mogelijke toeslagen (indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen - zoals brandstoftoeslagen - daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de deelnemer)

Boekingsinformatie
- Indien je geen kamergenoot opgeeft, krijg je automatisch een eenpersoonskamer. Hiervoor wordt een extra toeslag in rekening gebracht.

Informatiebijeenkomst
Op dinsdag 11 juni 2019 wordt er voor de deelnemers om 16.00 uur een informatiebijeenkomst gehouden op het Bureau VNB, Pater van den Elsenstraat 10 in 's-Hertogenbosch. Een uitnodiging hiervoor volgt nog.

Trainingsweekenden
- Kevelaer: zaterdag 15 en zondag 16 juni 2019 Zie voor meer informatie de website
- Banneux: zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019. Zie voor meer informatie de website.
VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie :
Voor vragen over je boeking neem je contact op met

VNB
T (073) 681 81 11
E info@vnb.nl
W www.vnb.nl

Klik hier om de folder te bekijken.