RO1908 | 1-6-2019 | 6-6-2019 | 3-sterren hotel Hotel VNB | | 5 nacht(en) | Prijs vanaf € 949,00 (excl. toeslagen)

boek nu
6-daagse 'rustig aan'-inspiratiereis Rome (vanaf € 949,00) VNB

Op zoek naar de echte verhalen
Rome is de hoofdstad van Italië en de zetel van de Paus. Sinds de middeleeuwen trekken jaarlijks miljoenen pelgrims naar de Heilige Stad. Op zoek naar de echte verhalen achter de martelaren, mozaïeken en kerken. Op zoek naar de roots van het katholieke geloof. Op zoek naar betekenisvolle ontmoetingen met gelijkgestemden. Is het jouw droom om op audiëntie bij de Paus te gaan? Wilt jij alle bezienswaardigheden van de Eeuwige Stad ontdekken? Wil jij de echte verhalen achter de bekende en iets minder bekende highlights te weten komen? Wil jij je laten inspireren door de hoofdrolspelers uit vroegere tijden? Maar durf jij vanwege het hoge tempo tijdens reguliere groepsreizen niet de sprong te wagen? Wij gaan graag met jouw op pad.

Tijdens onze reis laten wij ons inspireren in de Heilige stad en het kloppend hart van de katholieke kerk. Maar dan wel op een voor ieder bij te benen en aangepast tempo. Doordat we in plaats van met het openbaar vervoer met een taxi reizen, is het aan jou en jouw medereizigers zelf om te bepalen hoe hoog het tempo ligt. Het gehele reisprogramma wordt daardoor op jouw eigen tempo doorlopen.

Dag tot dag
VNB heeft een evenwichtig reisprogramma opgesteld met veel variatie en hoogwaardige begeleiding. Tijdens het programma staat ‘betekenisvol ontmoeten’ centraal: ontmoetingen met jezelf, ontmoetingen met een ander, ontmoetingen met die Ander. Tijdens de inspiratiereis wordt o.a. het Vaticaan bezocht met de imponerende Sint-Pieter en het Sint- Pietersplein. We vieren de eucharistie in de Friezenkerk, hebben dagelijkse gebedsmomenten en ontmoeten paus Franciscus bij het Angelus en de audiëntie. De andere hoofdbasilieken van Rome: de Santa Maria Maggiore, de Sint-Jan van Lateranen en de Paulus-Buiten-de-Muren worden bezocht. Algemene toeristische highlights zoals het Pantheon, Piazza Navona en de Trevi-fontein zijn ook opgenomen in het programma. In dit programma hebben wij tijd gereserveerd zodat jij op eigen gelegenheid de stad kan verkennen. Winkelen, sfeer proeven op een van de vele Italiaanse piazza’s of genieten van een Italiaans wijntje of vers Italiaans softijs op een van de vele terrasjes. Wat heeft jouw voorkeur?

Programma
Het gedetailleerde programma volgt nog.

Midden in Rome ligt Vaticaanstad, het kleinste onafhankelijke land ter wereld. Tijdens onze pelgrimsreizen naar Rome brengt u een uitgebreid bezoek aan de Sint Pieter met haar enorme koepel en het indrukwekkende Sint-Pietersplein. U bezoekt het Sint Pieter, met graven van voormalige pausen in de crypte. Ook een de audiëntie bij de paus op het Sint-Pietersplein maakt deel uit van het programma. Natuurlijk kunt u ook de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel met haar prachtige fresco’s bezoeken.

Naast de Sint Pieter kent Rome nog drie belangrijke en indrukwekkende basilieken: de Santa Maria Maggiore, de Sint Paulus Buiten de Muren en de Sint Jan van Lateranen.

Wandelend door de smalle, levendige straten van Rome krijg je misschien wel de beste indruk van de stad. Tijdens jouw reis naar de Eeuwige Stad maak je een wandeling door het stadscentrum, langs onder meer het Colosseum, het Forum Romanum, het Pantheon, het Piazza Navona en de Trevi-fontein.

Tijdens de reis vinden korte bezinningsmomenten en een eigen viering plaats. Natuurlijk is er voldoende tijd om zelf te stad te verkennen en om te genieten op een terras of van een Italiaans ijsje.

Kun jij deelnemen aan deze reis?
Pelgrims die korte afstanden zelfstandig kunnen lopen of die korte afstanden met behulp van ondersteuning kunnen lopen in een normaal tempo kunnen deelnemen aan deze reis. Alle deelnemers die dienen met geringe ondersteuning een trap op- en af te kunnen lopen en in te kunnen stappen in een vervoermiddel.

Boekingsvoorwaarden
• Er geldt een minimum deelname van 15 personen.
• Indien je geen kamergenoot opgeeft krijg je automatisch een eenpersoonskamer.
• Voor vliegreizen die worden uitgevoerd per lijndienstvlucht gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden.
• Je krijgt uiterlijk vier weken voor vertrek bericht als de reis niet kan doorgaan.

Inclusief
• Retourvlucht Amsterdam – Rome Fiumicino inclusief alle toeslagen en één stuk ruimbagage
• Vervoer van de luchthaven naar de accommodatie in Rome v.v.
• Vijf nachten verblijf in een driesterrenaccommodatie op basis van halfpension (ontbijt en diner) en een tweepersoonskamer
• Nederlandse cultuurhistorische en pastorale reisleiding gedurende de gehele reis
• Toeristenbelasting
• Bijdrage Calamiteitenfonds

Exclusief
• Reis- en annuleringsverzekering
• Consumpties en overige uitgaven van persoonlijke aard
• Entreegelden
• Reis van uw woonplaats naar de opstapplaats v.v.
• Mogelijke extra toeslagen (indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen (bijvoorbeeld brandstoftoeslagen) daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de deelnemer
VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie : Voor vragen over je boeking neem je contact op met VNB:
073-6818111
info@vnb.nl
www.vnb.nl

Klik hier om de folder te bekijken