HS1982 | 6-8-2019 | 2-9-2019 | Overig Diverse accommodaties | | 27 nacht(en) | Prijs vanaf € 2399,00 (excl. toeslagen)

boek nu
28-daagse belevingsreis E-bikes DB naar Santiago (vanaf € 2399,00) VNB

Heb jij altijd al een mooie fietsreis willen maken met jouw E-bike over de oude wegen van de Camino naar Santiago de Compostela? Wil je je geen zorgen maken over je bagage, de maaltijden en de overnachtingen? Dan is deze inspirerende belevingsreis die van alle gemakken voorzien is iets voor jou! Je fietst van ’s-Hertogenbosch naar Santiago de Compostela waarbij je dagelijks gemiddeld 50-70 kilometer aflegt over stukken van de Camino Francés. Je fietst dagelijks naar lunchplek, waar de cateringploeg klaar staat om jou en alle andere fietsgroepen een heerlijke lunch op te dienen, en kan zelf kiezen wanneer je ’s ochtends een pauze neemt. In de middag gaan de E-bikes in de aanhanger en bezoek je een van de cultuurhistorische bezienswaardigheden op de route. Je verblijft in eenvoudige hotels waar je ’s avonds gezellig met je groepsgenoten kunt napraten over de tocht bij het driegangenmenu. En met jouw inzet haal je ook nog eens geld op voor het goede doel! Ga jij deze sportieve uitdaging aan?
De start van deze belevingsreis begint in de Sint Jan kathedraal van ‘s-Hertogenbosch waar je, als je dat wilt, de pelgrimszegen ontvangt. Je komt via België in het prachtige Franse Reims waar de reisleider je ’s middags meeneemt naar haar beroemde kathedraal. Door ‘de tuin van Frankrijk’ de regio Centre fiets je naar en door de beboste streek Aquitaine. Je bezoekt onderweg onder andere Tours waar we ons verdiepen in het verhaal van Sint-Maarten die hier bisschop was. Na ruim een halve dag fietsen kom je op woensdag 21 augustus samen met de andere fietsers van de fietsreizen aan in het prachtige bedevaartsoord Lourdes. Ontdek de volgende dag Lourdes op eigen houtje of neem deel aan het programma van VNB. Vrijdag 23 augustus fiets je door naar Santiago de Compostela door de machtige groene Pyreneeën. Via Jaca, Pamplona en Puenta la Reina met haar beroemde boogbrug, fiets je richting Burgos. De daarop volgende dagen fiets je via Léon, waar de reisleider je meeneemt naar haar indrukwekkend kathedraal, naar de laatste grote stad van de Camino Francés: Ponferrada. Na 9 dagen fietsen bereik je de bestemming: Santiago de Compostela! Maandag 2 september ga je met de bus naar de luchthaven waarna je terugvliegt naar Amsterdam. De fietsen worden apart naar Nederland gebracht, waar je ze na een paar dagen op ons kantoor op kunt halen. Je fietst iedere dag in een groep die wordt ingedeeld op basis van jouw fysieke gesteldheid en gedurende de route fiets je over stukken van de Camino Francés.

Programma

Het gedetailleerde programma volgt.
Santiago de Compostela
Santiago de Compostela is een stad in het noorden van Spanje die in de provincie La Coruña ligt. Tevens is het de hoofdstad van Galicia sinds 1982. De stad is een belangrijk pelgrimsoord omdat men denkt dat Sint Jacobus de Meerdere er begraven ligt in de daarbij horende kathedraal. Daarnaast heeft de universiteit van Santiago een geschiedenis die tot meer dan 500 jaar terug gaat. Op deze universiteit studeren ieder jaar 30.000 studenten.

De naam Santiago de Compostela bestaat uit twee delen: Santiago, naar de apostel, en Compostella wat komt van Campus stellae. Dit betekent zoiets als 'sterrenveld' wat afstamt van de legende over het ontstaan van de stad. In 813 bevond Pelayo (een inwoner van de omgeving) zich op de plek waar nu de stad ligt en zag lichtjes en signalen in de hemel. Hij volgde de sterren en vond zo de resten van Santiago en zijn discipelen. Na deze ontdekking heeft bisschop Teodomiro zijn standplaats Iria Flavia verlaten en is de eerste kapel in Santiago de Compostella gaan bouwen, nadat Koning Alfonso II de plek had bezocht. De kapel werd gebouwd ter bescherming en nagedachtenis van de apostel. Officieel heet de stad Santiago. Compostella is een bijnaam die vooral wordt gebruikt als men de stad als bedevaartsoord beschouwt.

De pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, ook wel de Camino genoemd, is in de eerste helft van de 11e eeuw ontstaan. Er wordt echter aangenomen dat de route al veel ouder is. Al voor Christus was Finisterre het eindpunt van een heidense tocht. Het klif, negentig kilometer ten westen van Santiago, is door de Romeinen tot Finisterre gedoopt, wat 'einde van de wereld' betekent. Volgens een legende zou het graf van de apostel Jakobus, een van de discipelen van Jezus, zich hier bevinden. Zijn stoffelijk overschot zou, nadat hij in Palestina was onthoofd, in een stenen boot zijn gelegd waarin twee van zijn discipelen meereisden. De boot bereikte vanzelf de Galicische kust, waarna het lichaam werd begraven aan de berg Libredón. Over het graf verrees een machtige basiliek.

Lourdes - Santiago de Compostela 2015 from Martin Tank on Vimeo.

Deelnemers
Als fietser ben je extra kwetsbaar. VNB raadt jou dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gesloten schoenen te dragen. Daarnaast is het dragen een goede helm op de fiets verplicht. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. Je dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste fietskleding biedt naast bescherming ook comfort. Jij bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. VNB kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis. Je dient je te allen tijde te houden aan de plaatselijke verkeerregels.

Eigen fiets
Deelname aan de VNB belevingsreis gebeurt per eigen fiets. Uiteraard zijn er aan het meenemen van uw eigen fiets voorwaarden verbonden.

1. Je dient zelf toezicht te houden op de chauffeur die de fiets in- en uitlaadt en zo nodig een helpende hand aan te bieden.
2. Wij wijzen je erop dat, hoewel de fiets uiteraard zo vakkundig mogelijk en met de grootste zorg vervoerd wordt, het vanzelfsprekend niet uit te sluiten is dat er (minimale) schade aan de fiets ontstaat tijdens het vervoer dan wel tijdens het in- en uitladen van de fiets. VNB is voor deze schade niet aansprakelijk.
3. VNB adviseert om je fiets voorafgaand aan de reis aan een onderhoudsbeurt te onderwerpen. VNB heeft geen mogelijkheden om tijdens de reis eventuele grote reparaties aan de fiets uit te voeren. Uiteraard verleent VNB in een dergelijke situatie wel hulp en bijstand voor zover VNB daartoe in staat is. VNB kan niet garanderen dat er ter plaatse een fietsenmaker beschikbaar is met kennis over jouw fiets. Het kan dus voorkomen dat eventuele defecten aan de fiets niet gedurende de reis gerepareerd kunnen worden.
4. Indien op enig moment blijkt dat aan de voorwaarden niet voldaan is, kan de fiets niet vervoerd worden. De schade die hieruit voortvloeit, komt alsdan voor jouw rekening; VNB is hiervoor expliciet niet verantwoordelijk.

Voorwaarden van de fiets
1. maximale hoogte tot aan bovenkant stuur 110 cm
2. maximale lengte van band tot band 185 cm
3. maximale bandbreedte 37 mm
4. het stuur dient een kwartslag gedraaid te kunnen worden (zodat de fiets in de bus of aanhanger vervoerd kan worden). Houd er rekening mee dat je mogelijk gereedschap nodig hebt om het stuur te kunnen draaien; uiteraard dien je er zelf voor te zorgen dat je dat gereedschap bij je hebt. Wij raden je aan om voorafgaand aan de reis, het stuur al een keer te draaien.
5. de fiets mag geen uitstekende voorwerpen bevatten. Dit betekent dat onder andere, maar niet limitatief, fietstassen, mandjes, fietscomputers, kaarthouders en stuursteunen door jou dienen te worden verwijderd alvorens de fiets in de bus of aanhanger wordt geplaatst. Houd er rekening mee dat je mogelijk gereedschap nodig hebt om deze items te kunnen demonteren; uiteraard dien je er zelf voor te zorgen dat je dat gereedschap bij je hebt. Wij raden jou aan om voorafgaand aan de reis, de items al een keer te demonteren.

Kun jij deelnemen aan deze reis?
Deelname aan deze sponsorfietstocht is in principe voor iedereen opengesteld. Toch hebben wij gemeend een aantal uitgangspunten te moeten formuleren waardoor de fietser en de begeleider zich een beeld kan vormen over deze unieke fietstocht.

Uitgangspunten en criteria
Deelnemers moeten een goede gezondheid en conditie hebben
In staat zijn meerdere dagen achter elkaar 50-70 km kunnen fietsen (Duo's ca.62 km per dag)
Er is geen medische begeleiding tijdens de reis aanwezig
Deelname: Wie het eerst komt wie het eerst maalt
Start op dinsdag 6 augustus vanuit Den Bosch
Duur 28 dagen (27 overnachtingen, 25 dagen fietsen, 1 dag Lourdes, 1 dag Santiago)
Op deze reis is er plaats voor 22 fietsers en 8 begeleiders
Er zijn onderweg gereserveerd: 12x een 2-persoonskamer en 6x een 1-persoonskamer
Indien je geen kamergenoot opgeeft krijg je automatisch een 1-persoonskamer toegewezen
Bagage gewicht: maximaal 20 kg per persoon (excl. fiets en evt. reserveonderdelen)
Overnachtingen in hotels in de goedkope klasse en/of kloosteraccommodatie
Vanuit Santiago gaan we met de bus en het vliegtuig naar Nederland
Begeleidingsteam: max. 10 personen, waarvan minimaal 6 personen met een rijbewijs

We onderscheiden in het begeleidingsteam een aantal functies, te weten
1 hotelleider
1 pastorale begeleider
1 fotograaf/verslaggever
2 begeleiders met rijbewijs (waaronder 1 hotelleider)

Begeleiders worden aangesteld naar rato van het aantal fietsers die deelnemen.
Elk lid van het begeleiders-team heeft een taak in de catering, koffers en algemene ondersteuning.

Reissom:
De reissom voor fietsers bedraagt € 2.499,00. Daar bovenop wordt 200,00 in rekening gebracht voor het ondersteuningsfonds van VNB. Dit is een fonds van waaruit pelgrims die een Lourdes bedevaart niet volledig kunnen betalen, financieel ondersteund worden.

Een globale dagindeling ziet er als volgt uit:
07.00 uur opstaan
07.15 uur gezamenlijk ontbijt
08.00 uur vertrek fietsers (in volgorde, eerst groep A dan B en dan C)
10.30 uur Koffie/theepauze
12.30 uur Lunch
15.00 uur Theepauze
18.00 uur Aankomst hotel
19.30 uur Gezamenlijk diner

De bagage wordt dagelijks van het ene naar het andere hotel gebracht. Tijdens de heenreis zijn er 3 of 4 begeleidende auto's. Fietsers met een GPS-systeem krijgen vooraf de route toegestuurd zodat men die kan opladen. Daarnaast ontvangt elke deelnemer per dag een routeboekje. Voor het vervoer van de fietsen terug naar Nederland wordt gezorgd.

Informatiebijeenkomst
Op woensdag 12 juni 2019 wordt er om 16.00 uur een informatiebijeenkomst gehouden op het Bureau VNB, Pater van den Elsenstraat 10 in 's-Hertogenbosch. Een uitnodiging hiervoor volgt nog.

Trainingsweekenden
- Kevelaer: zaterdag 15 en zondag 16 juni 2019 Zie voor meer informatie de website
- Banneux: zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019. Let op: heuvelachtig parcours

Inclusief
Vlucht Santiago-Amsterdam inclusief één stuk ruimbagage en alle toeslagen.
Verblijf op basis van een tweepersoonskamer en/of gedeelde slaapzaal en in eenvoudige hotel- en/of kloosteraccommodaties o.b.v. halfpension.
• Verzorgde stops onderweg met koffie, snacks en lunches.
Fooien, belastingen, boekings- en administratiekosten, bijdrage Heiligdom(men) en Calamiteitenfonds.
Vervoer van de accommodaties naar de luchthaven in Santiago.
Fietsservice Santiago-Nederland

Exclusief
Reis en annuleringsverzekering. Wij raden jou aan deze af te sluiten
Reis van jouw woonplaats naar 's-Hertogenbosch.
Reis van Schiphol naar jouw woonplaats.
€ 200,00 bijdrage aan het VNB-ondersteuningsfonds
Voor vliegreizen die worden uitgevoerd door een lijndienst gelden afwijkende
annuleringsvoorwaarden. De annuleringskosten hiervoor verschillen per luchtvaartmaatschappij en kunnen oplopen tot 100% van de ticketkosten vanaf het moment van boeken.
• Mogelijke toeslagen (indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen - zoals brandstoftoeslagen - daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrim.

Verzekering eigen fiets
Het is belangrijk dat je goed verzekerd op reis gaat. Mogelijk heb je een doorlopende reisverzekering die ook dekking biedt voor fietsreizen en meer specifiek voor de eigen fiets tijdens de fietsreis. Indien dit niet het geval is, kun je uiteraard zelf een verzekering afsluiten. Daarnaast is het ook mogelijk om via onze organisatie een reisverzekering af te sluiten.

Fietsgroepen
Er worden 3 fietsgroepen samengesteld:

Fietsgroep 1: ‘de tourfietser’ gemiddelde snelheid tussen de 18 en 22 km per uur.
Fietsgroep 2: ‘de midden groep’ gemiddelde snelheid tussen de 22 en 26 km per uur.
Fietsgroep 3: ‘de geoefende fietsers’ gemiddelde snelheid tussen de 26 en 30 km per uur.


Fietsroutes
VNB biedt aangepaste GPS-routes aan. Gemiddeld is de dagafstand plm. 125 km. Fietsers met een GPS-systeem krijgen vooraf de route toegestuurd zodat men die kan uploaden.

Op het traject 's-Hertogenbosch - Lourdes kun je kiezen uit drie routes:
A route is de kortste route (min. 85 - max. 145 km oer dag)
B route is de middelste route (min. 99 - max. 160 km per dag) C route is de langste route (min. 115 - max 149 km per dag)

Op het traject Lourdes - Santiago kun je kiezen uit twee routes:
A route is de kortste route (min. 72 - max. 132 km per dag))
B route is de langste route (min. 85 - max. 149 km))

Voor het vervoer van de fietsen terug naar Nederland wordt gezorgd.

Bijboeken
Degene die langer in Santiago willen verblijven kunnen een aantal nachten bijboeken. De meerprijs is afhankelijk van de hotelkosten en de kosten van het vliegticket.

Ophalen eigen fiets
De fietsen worden per auto vanuit Santiago teruggebracht naar Nederland en kunnen vanaf in september weer opgehaald worden op het Bureau VNB.

Boekingsinformatie
- Indien je geen kamergenoot opgeeft, krijg u automatisch een eenpersoonskamer.


 
VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie :
Voor vragen over je boeking neem je contact op met

VNB
T (073) 681 81 11
E info@vnb.nl
W www.vnb.nl

Klik hier om de folder te bekijken.