BA1980 | 6-7-2019 | 7-7-2019 | 3-sterren hotel Hotel nog niet bekend | | 1 nacht(en) | Prijs vanaf € 109,00 (excl. toeslagen)

boek nu
2-daagse belevingsreis Banneux (vanaf € 109,00) VNB

Het is in Banneux in de Belgische provincie Luik waar tussen 15 januari en 2 maart 1933 acht keer Maria is verschenen aan de 12-jarige Mariette Beco. Maria noemde zich de ‘Maagd van de Armen’ en gaf de opdracht tot het bouwen van een kapel. Jaarlijks wordt de Belgische bedevaartplaats door zo’n 700.000 pelgrims vanuit heel Europa bezocht. Samen met Kevelaer ligt Banneux op een steenworp afstand van Nederland. Dankzij deze ideale ligging is het een ideale locatie voor een trainingsronde voor onze sponsorfietstochten die later in de zomer en het najaar naar Lourdes, Santiago, Rome en het Heilig Land vertrekken. Ben jij sportief? Wil je Banneux op een bijzondere en uitzonderlijke manier bezoeken? Is fietsen een van jouw favoriete bezigheden? Ga dan mee op de fiets of op je E-bike naar Banneux. Fietsen en betekenisvol ontmoeten past perfect bij elkaar.

In 2 dagen naar onze zuiderburen en weer terug
We starten onze fietstocht vanuit Abdij Rolduc in Kerkrade. We volgen van hieruit een schitterende bosrijke route naar Banneux waar wij rond het middaguur aankomen. Hier gebruiken wij een lunch waarna wij onze weg terug naar de Abdij vervolgen. Na de lunch gaan de E-bikers de weg vervolgen per bus. Op dag 2 fietsen we een schitterende route door het Limburgse heuvellandschap. Ook hier geldt weer dat de E-bikers na de lunch de route vervolgen per bus.

Voor echte liefhebbers is het mogelijk om reeds op vrijdag 5 juli aan te komen in Abdij Rolduc en te blijven tot en met maandagochtend 8 juli 2019. Zo maak je er een gezellig lang (fiets)weekend van. Wil je gebruik maken van deze mogelijkheid neem dan contact op met Henk Smits (let op: hiervoor worden extra kosten doorberekend).

Programma

6 juli
- Vertrek met eigen vervoer naar Abdij Rolduc in Kerkrade
- 08.00 uur ontvangst
- 08.30 uur Vertrek A, B en C-route naar Banneux
- Koffiestop onderweg
- Verzorgde lunch in Banneux
- Bezoek aan het Heiligdom
- Vertrek vanuit Banneux
- Theestop onderweg
- 19.00 uur aankomst Abdij Rolduc
- 20.00 uur diner

7 juli
- 08.30 uur Meditatief moment
- 09.00 uur Vertrek A, B en C-route door de Limburgse heuvels
- Koffiestop onderweg
- Verzorgde lunch onderweg
- Vervolg fietsroute door de Limburgse heuvels
- Theestop onderweg
- 17.30 uur aankomst Abdij Rolduc
 
- Op eigen gelegenheid naar huis

Het in de Belgische provincie Luik gelegen Banneux is een bekende Mariabedevaartplaats die jaarlijks door zo’n 700.000 pelgrims wordt bezocht. Het ontstond nadat de 12-jarige Mariette Beco verklaarde dat Maria tussen 15 januari en 2 maart 1933 acht keer aan haar was verschenen en dat Maria zich toen de ‘Maagd van de Armen’ had genoemd. Ook had ze om de bouw van een kapel gevraagd, die nog in datzelfde jaar op de plaats van de Verschijningen, in de voortuin van het huis van de familie Beco, gebouwd en ingezegend werd. Haar verklaringen werden tussen 1935 en 1937 door een bisschoppelijke commissie onderzocht. Vanaf 1948 werd er een basiliek gebouwd. Op 19 maart 1942 gaf de bisschop van Luik toestemming tot de verering van O.L.V. van Banneux. Nadat in 1949 het bovennatuurlijke karakter van de Verschijningen werd bevestigd, volgde in 1952 de erkenning door het Vaticaan. Mariette Beco trad later in het huwelijk en leidde een eenvoudig leven. In Banneux is er een bron die door Maria aan Mariette getoond zou zijn, waaraan geneeskrachtige werking wordt toegeschreven. Elke dag kunnen pelgrims er terecht voor een H. Mis, ziekenzegening, stille aanbidding, biecht en het rozenkransgebed.
Algemeen
Op deze bladzijde van de site krijg je alle praktische informatie die je nodig hebt om deel te nemen aan een van de sponsorfietstochten.

Voorbereiding:
• Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg voor een goede gezondheid en conditie; train voldoende lengte- alsook hoogtemeters, zodat je meerdere dagen achterelkaar (moeiteloos) 100-120 km kunt fietsen en niet onbelangrijk zitten op je zadel. Op een E-bike fietst men ongeveer 80 km per dag.
• Zorg dat je fiets op en top in orde is. Denk hierbij aan een uitgebreide onderhoudsbeurt en het juiste verzet om de hoogtemeters aan te kunnen.
• Zorg voor een goede fietsuitrusting (gesloten fietsschoenen/(regen)kleding en een reflecterend hesje/jasje) waarbij een goed passende helm verplicht is.
• Zorg voor verlichting op je fiets (veilig bij slecht weer en voor eventuele tunnels).

Eigen fiets / E-bike:
Deelname aan de VNB trainingstocht gebeurt per eigen fiets / E-bike. Wij formuleren een aantal voorwaarden:
Je dient zelf toezicht te houden op degene die de fiets in- en uitlaadt. Biedt hierin een helpende hand.
Hoewel de fiets uiteraard zo vakkundig mogelijk en met de grootste zorg vervoerd wordt, is het niet uit te sluiten dat er (minimale) schade aan de fiets ontstaat tijdens het vervoer dan wel tijdens het in- en uitladen van de fiets. VNB is voor deze schade niet aansprakelijk.
Tijdens de reis is het niet mogelijk eventuele grote reparaties aan de fiets uit te voeren. VNB kan niet garanderen dat er ter plaatse een fietsenmaker beschikbaar is met kennis over jouw fiets. Het kan dus voorkomen dat eventuele defecten aan de fiets gedurende de reis niet gerepareerd kunnen worden. Voor zover mogelijk biedt de VNB wel enige ondersteuning bij (fiets)problemen.
• De accu van de E-bike kan onderweg niet opgeladen worden. Het meenemen van een reserveaccu is noodzakelijk.
• Test van tevoren de accu op zijn vermogen. Bij hoogtemeters zal het accuverbruik toenemen.
Mocht fietsen niet meer mogelijk zijn dan wordt ter plekke bekeken op welke manier de reis afgebroken dan wel voortgezet kan worden.
Verzekering eigen fiets
Mogelijk heb je een doorlopende reisverzekering die ook dekking biedt voor fietsreizen en meer specifiek voor de eigen fiets tijdens de fietsreis. Indien dit niet het geval is, kun je uiteraard zelf een verzekering afsluiten. Daarnaast is het ook mogelijk om via onze organisatie een reisverzekering af te sluiten.

Nota bene:
Indien op enig moment blijkt dat aan de voorwaarden niet kan worden voldaan of niet voldaan is, de fiets niet vervoerd kan worden. De schade die hieruit voortvloeit, komt alsdan voor jouw rekening; VNB is hiervoor expliciet niet verantwoordelijk.

Veiligheid:
· Jij bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. VNB kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis. Denk hierbij aan een goed dekkende reisverzekering eventueel af te sluiten via de VNB.
· Je dient je te allen tijde te houden aan de plaatselijke verkeerregels.
· Het fietsen in een groepje vraagt om afspraken. Bespreek dit met elkaar en maak elkaar hierop attent.
· Ieder fietsgroepje heeft een wegkapitein en een navigator. De navigator bepaalt de te fietsen route en de wegkapitein is de “orde bewaarder”.
· Tijdens de fietstocht wordt er in kleinere groepjes gefietst. We kennen de volgende indeling:
A groep: de tourfietser’ gemiddelde snelheid tussen de 18 en 22 km per uur.
B groep: ‘de midden groep’ gemiddelde snelheid tussen de 22 en 26 km per uur.
C groep: ‘de geoefende fietsers’ gemiddelde snelheid tussen de 26 en 30 km per uur.

Kun jij deelnemen aan deze reis?
Deelname aan deze trainingstocht is in principe voor iedereen opengesteld. Toch hebben wij gemeend een aantal uitgangspunten te moeten formuleren waardoor de fietser en de begeleider zich een beeld kan vormen over deze unieke fietstocht.

Uitgangspunten en criteria:
· Alle deelnemers (fietsers en begeleiders) moeten over een goede gezondheid en conditie beschikken.
· Er is geen medische begeleiding tijdens de reis aanwezig wel enig materiaal voor EHBO.
· Maximaal mag men 5 kg bagage per persoon meenemen (excl. fiets en evt. reserveonderdelen)
· De overnachtingen vinden plaats in een 2 of 3 sterren-/kloosteraccommodatie. Niet ieder hotel beschikt over een lift.
· Iedere trainingstocht heeft een begeleidingsteam bestaande uit een hotelleider; fotograaf
/verslaggever; chauffeur(s) en zo mogelijk een pastor; Het aantal begeleiders is afhankelijk van het aantal fietsers. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk door fietsers en begeleiders samen gedragen.
· Voor deelname fietsers hanteren we de regel: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.
· Mocht een trainingstocht geen doorgang kunnen vinden vanwege te weinig deelname dan hoor je dit zo spoedig mogelijk doch uiterlijk vier weken voor vertrekdatum.
· De sluitingsdatum voor inschrijving sluit vier weken voor vertrekdatum of wanneer het limiet van fietsers behaald is.
· Mocht het aantal deelnemende fietsers vrij snel gehaald zijn dan wordt gewerkt met een reservelijst.


Fietsroutes:
· Fietsers met een GPS-systeem krijgen vooraf de route toegestuurd zodat men die thuis kan uploaden.
· Iedere deelnemer ontvangt dagelijks een reisinformatieboekje
· Op het traject Kerkrade - Banneux en rondje Limburg kun je kiezen uit drie routes:
A route: min. 85 - max. 145 km per dag.
B route: min. 99 - max. 160 km per dag.
C route: min. 115 - max. 200 km per dag.

Een globale dagindeling ziet er als volgt uit:
08.30 - 09.00 uur vertrek fietsers (in volgorde, eerst groep A dan B en dan C)
10.30 uur Koffie/theepauze
12.30 uur Lunch
15.00 uur Theepauze (al dan niet voor eigen rekening)
18.00 uur Aankomst hotel/Bureau VNB
19.30 uur Gezamenlijk diner in Banneux op 6 juli.

Inclusief
Verblijf op basis van een tweepersoonskamer of zaal en volpension (ontbijt en diner in hotel, verzorgde lunch onderweg) in eenvoudige hotel- en/of kloosteraccommodaties
 Fooien, belastingen, boekings- en administratiekosten, bijdrage aan het Heiligdom en bijdrage Calamiteitenfonds
• Het dagelijks vervoer van de bagage.

Exclusief
Reis- en/of annuleringsverzekering. Wij raden jou aan deze af te sluiten
Heenreis van jouw woonplaats naar plaats van vertrek
Terugreis van Kerkrade naar jouw woonplaats.
Consumpties en overige uitgaven van persoonlijke aard
• Mogelijke toeslagen (indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen - zoals brandstoftoeslagen - daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrim)

Boekingsinformatie
- Indien je geen kamergenoot opgeeft, krijg je automatisch een eenpersoonskamer. Hiervoor wordt
een extra toeslag in rekening gebracht.
 
VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie : Voor vragen over je boeking neemt u contact op met VNB:
 
T (073) 681 81 11
E info@vnb.nl
W www.vnb.nl

Klik hier om de folder te bekijken