PO1911 | 22-6-2019 | 29-6-2019 | 3-sterren hotel Meerdere hotels | | 7 nacht(en) | Prijs vanaf € 949,00 (excl. toeslagen)

boek nu
8-daagse inspiratiereis Minicare Polen (vanaf € 949,00) VNB

Onze inspiratiereis naar Polen biedt veel beleving in een bijzonder land. Polen is schitterend met adembenemende gebouwen en kerken, een interessante geschiedenis, sfeervolle hotels en bruisende steden. Polen is ook het thuisland van de geliefde Heilige Paus Johannes Paulus II met zijn vriendelijke aard en doorzettingsvermogen. Hij overleefde twee aanslagen en is verantwoordelijk voor twee mirakels; de reden dat hij nog steeds een inspiratiebron is voor miljoenen mensen. Ga met ons mee en laat je verrassen door deze bijzondere reis.

Reisprogramma
Deze reis kenmerkt zich door veel bijzondere bezienswaardigheden. Een bezoek aan een stad wordt afgewisseld met de prachtige natuur of een klein dorpje. Op weg naar Polen maakt u een stop in het Duitse Fulda en het prachtige Dresden met zijn vele historische gebouwen en pleinen. In Polen bezoekt u Krakau, de stad met de meeste monumenten van Polen die niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Vanuit Krakau kunt op excursie naar de zoutmijn in Wieliczka. Uiteraard bezoekt u het heiligdom van Czestochowa waar de Zwarte Madonna wordt vereerd en het Heiligdom van Kalawaria Zebrzydowska, de tweede belangrijke bedevaartplaats in Polen. Maar ook Wadowice, met het geboortehuis van paus Johannes Paulus II, het indrukwekkende voormalig concentratiekamp Auschwitz-Birkenau en de Vredeskerk in Swidnica. De afsluiting van de reis zal in de Duitse bedevaartsplaats Kevelaer plaatsvinden.

Dag tot dag
Dag 1
Vertrek vanuit ’s-Hertogenbosch naar Fulda voor een bezoek aan de Dom. In de crypte van deze dom worden de relieken van Bonifatius bewaard. Diner en overnachting in het Duitse Gera.

Dag 2
Bezoek aan het prachtige Dresden met z’n vele historische gebouwen en pleinen. Op een gezellig terrasjes of in één van de typisch Duits restaurantje is er de gelegenheid om de lunch te nuttigen waarna de reis wordt voortgezet naar Polen. Diner en overnachting in het Poolse Wroclaw.

Dag 3
Vanuit Wroclaw wordt de reis voortgezet naar Auschwitz. Hier wordt een bezoek gebracht aan het voormalig concentratiekamp Auschwitz-Birkenau; een indrukwekkend monument uit de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens gaat de reis naar Krakau voor het diner en de overnachting.

Dag 4
Stadswandeling door het centrum van Krakau, één van de mooiste steden van Europa dat zich kan meten met steden als Wenen en Praag. Het oude stadscentrum met de fraaie gotische Mariakerk op de Rynek Glównuy (de oude markt), de Joodse wijk Kazimierz en de Wawelburcht zijn zeker een bezoekje waard. In de middag kan de ontdekkingstocht door Krakau worden vervolgd of bestaat de mogelijkheid om een excursie te maken naar de zoutmijnen van Wieliczka. Diner en overnachting in Kraków.

Dag 5
Deze ochtend staat Wadowice op het programma, de geboorteplaats van de heilige Paus Johannes Paulus II. Hier zullen wij zijn geboortehuis bezoeken dat tegenwoordig een museum is. In de middag wordt het Heiligdom van Kalawaria Zebrzydowska bezocht dat eveneens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In deze plaats tracht men het landschap van Jeruzalem ten tijde van Jezus na te bootsen. Diner en overnachting in Kraków.

Dag 6
Het Heiligdom van Czestochowa is de belangrijkste bedevaartplaats van Polen. Deze dag wordt hier grotendeels doorgebracht. De icoon van de Zwarte Madonna bevindt zich hier in het Paulinerklooster. Aansluitend op de viering is er een rondleiding door dit knusse Heiligdom en wordt de kruisweg gebeden. Diner en overnachting in Czestochowa.

Dag 7
Vanuit Czestochowa wordt de terugreis ingezet, maar niet voordat in Swidnica de bijzondere, op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staande, Vredeskerk wordt bezocht. Diner en overnachting in de buurt van Halle.

Dag 8
Vanuit de omgeving van Halle wordt naar Kevelaer gereisd, een bekende bedevaartsplaats net over de Nederlandse grens in Duitsland voor het afscheidsdiner. Aankomst in ’s-Hertogenbosch in de vroege avond.


Programma onder voorbehoud
Als zogenoemde schakel tussen Oost- en West-Europa heeft Polen u veel te bieden. Naast het ongerepte natuurschoon en een diversiteit in landschappen heeft Polen, mede door haar ligging, een rijke geschiedenis. Tijdens deze reis ontdekt u dat, naast de bijzondere bedevaartplaats Czestochowa, haar cultuurschatten, religieuze kunst, natuurschoon en gastvrije mensen, Polen tot een aangename reisbestemming maakt.
Kun jij deelnemen aan deze reis?
Speciaal voor mensen die minder goed ter been zijn, bieden wij deze 8-daagse zorgreis (minicare) aan. Echter, in Polen zijn de aanpassingen bij de bezienswaardigheden en in de hotels nog niet vergelijkbaar met onze Nederlandse voorzieningen. Om deel te kunnen nemen aan deze reis moet je op sommige plaatsen, eventueel met enige hulp, een stuk kunnen lopen/een paar kleine trapjes kunnen nemen. Er wordt gereisd met een (lift)bus. Enkele gekwalificeerde VNB-vrijwilligers zullen deze reis begeleiden om bijvoorbeeld jouw rolstoel te duwen of lichte zorgtaken te verrichten.

Boekingsvoorwaarden
· Er geldt een minimum deelname van 40 personen
· Indien je geen kamergenoot opgeeft, krijg je automatisch een eenpersoonskamer toegewezen.
· Je krijgt uiterlijk vier weken voor vertrek bericht als de reis niet kan doorgaan 

Inclusief
· Vervoer per Luxe Comfort Class-touringcar met lift
· Zeven nachten verblijf in een verschillende driesterrenhotel op basis van een tweepersoonskamer met drie dagen halfpension en vijf dagen volpension
· Rondleiding in Krakau, Auschwitz, Kalwaria Zebrzydowska, Czestochowa en entreegelden voor het geboortehuis Paus Johannes Paulus II en Vredeskerk
· Nederlandstalige pastorale en cultuurhistorische begeleiding gedurende de gehele reis
· Medische begeleiding van een verpleegkundige
· Hulpmiddelen
· Reisinformatieboekje
· Reis- en toeristenbelastingen
· Tolgelden

Exclusief
· Reis- en annuleringsverzekering
· Reis van jouw woonplaats naar de opstapplaats v.v.
· Consumpties en overige uitgave van persoonlijke aard
· Eénpersoonskamertoeslag
· Lunch op dag 2, 4 en 6
· Excursie naar de zoutmijn in Wieliczka
· Mogelijke toeslagen (indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen – zoals brandstoftoeslagen – daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims)Indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen – zoals brandstoftoeslagen – daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims

VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie : Voor vragen over uw boeking neemt u contact op met

VNB
T (073) 681 81 11
E info@vnb.nl
W www.vnb.nl

Klik hier om de folder te bekijken