SA1980 | 17-10-2019 | 24-10-2019 | 3-sterren hotel Meerdere hotels | | 7 nacht(en) | Prijs vanaf € 1259,00 (excl. toeslagen)

boek nu
8-daagse belevingsreis I will push you (vanaf € 1259,00) VNB

Beleef de Camino
De Camino: de weg naar Santiago de Compostela waar jaarlijks miljoenen wandelaars over heen trekken! Een route door de natuur, langs kleine en grote plaatsen, over het asfalt, door de modder, over beken en knisperend over grindpaden; een verrassende route. Met deze bijzondere reis vorm je samen met een jongere, een mantelzorger en een zorgpelgrim met beperkte mobiliteit een team en zorg je dat je samen de laatste stukjes van de Camino aflegt. Er is een wandelcoach en geestelijk begeleider aanwezig en je verblijft in 2 hotels. Dagelijks bepalen jullie samen welke afstand (tot ±15 km) jullie die dag willen afleggen en mocht het toch iets te ver zijn dan is er een bus ter plekke die jullie ophaalt. Ga jij deze uitdaging aan?

Kennismakingsbijeenkomst
Datum: 22 september 2019
Aanvang: 11.00 - 16.00 uur
Adres: volgt nog

Inschrijven
Deze reis kun je boeken tot 1 september 2019.

Deze reis heeft een gegarandeerd vertrek.
Vanuit Nederland gaan we met de bus naar Brussel en vervolgens vlieg je op de luchthaven Santiago vanwaar je per transfer naar het eerste hotel wordt gebracht. Dagelijks bepaal je met jouw team hoe lang de afstand zal zijn die je af gaat leggen (tot maximaal 15 kilometer) en kan je advies inwinnen over de route van de dag bij je wandelcoach. Houd er rekening mee dat sommige onderdelen van de Camino lastig begaanbaar zijn met beperkte mobiliteit. Als team zorg je dat je samen verder komt. Dit kan betekenen dat je alleen met trektouwen, tilwerk of andere hulpmiddelen verder kan komen. De bus brengt je weer terug naar het hotel en na ongeveer 4 dagen verplaats je naar het tweede hotel net buiten Santiago de Compostela. Op dag 7 is het dan zover! Het laatste stukje van de Camino wordt afgelegd waarbij je uiteindelijk Santiago met haar indrukwekkende kathedraal binnenkomt en de bestemming samen hebt bereikt! Natuurlijk is er naast de inspanning ook volop ruimte voor plezier en ontspanning.
Santiago de Compostela is een stad in het noordwesten van Spanje. Santiago, dat Sint Jakobus betekent, ligt in de provincie La Coruña in Galicië. De stad heeft circa 100.000 inwoners. Volgens een legende zou het graf van de apostel Jakobus, een van de discipelen van Jezus, zich hier bevinden. Zijn stoffelijk overschot zou, nadat hij in Palestina was onthoofd, in een stenen boot zijn gelegd waarin twee van zijn discipelen meereisden. De boot bereikte vanzelf de Galicische kust, waarna het dode lichaam werd begraven aan de berg Libredón. Over het graf verrees een machtige basiliek.

Santiago de Compostela is een van de belangrijkste christelijke bedevaartsoorden. Pelgrims uit heel Europa eindigen hier hun voettocht. Deze voettocht noemt men de Camino de Santiago (De weg naar Santiago). De pelgrims op weg naar Santiago zijn herkenbaar aan de sint-jakobsschelp, het teken van de heilige Jacob. De schelp wordt gedragen met de sluiting naar boven.

De weg naar Santiago kent veel van deze tradities. Zo laten pelgrims een van huis meegenomen steen achter bij Cruz de Ferro waarmee ze symbolisch hun zonden van zich afleggen en (letterlijk) verlicht hun weg vervolgen.
Deelnemen
Zorgpelgrims kunnen zich aanmelden voor de reis en ontvangen een intakeformulier. Afhankelijk van de zorgvraag wordt bepaald of je deel kunt nemen. Jongeren en mantelzorgers moeten een goede algemene conditie en uithoudingsvermogen hebben. De belevingsreis valt in de categorie ‘stevige wandelingen’. Stevige wandelingen door steden, velden en bergen over begaanbare paden met mogelijk een stevige klim en/of afdaling.

Boekingsvoorwaarden 
- Indien je geen kamergenoot opgeeft, krijgt je automatisch een eenpersoonskamer
- Je krijgt uiterlijk vier weken voor vertrek bericht als de reis niet kan doorgaan

Bij de reis inbegrepen
• Retourvlucht naar Santiago inclusief toeslagen en één stuk ruimbagage.
• Transfer van de opstapplaats in Nederland naar luchthaven in België v.v.
• Transfers in Spanje (elk moment van de dag beschikbaar)
• Verblijf in twee hotels op basis van volpension en een tweepersoonskamer.
• Nederlandstalige wandelcoach en geestelijk begeleider
• Advies over training vooraf en paklijst.
• Pelgrimspas
• Belastingen, boekings- en administratiekosten en bijdrage Calamiteitenfonds.

Zelf betalen of regelen
• Reis- en annuleringsverzekering.
• Reis van jouw woonplaats naar de opstapplaats in Nederland v.v.
• Lunches, consumpties, fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard.
• Mogelijke extra toeslagen (indien wijzigingen in de vervoerskosten of verschuldigde (nieuwe) heffingen daartoe aanleiding geven, behoudt VNB zich het recht voor deze door te berekenen aan de pelgrims.
• Uitgebreide informatie over en de boekingsvoorwaarden die van toepassing zijn op deze reis vind je op onze website.
• Voor vliegreizen die worden uitgevoerd door een lijndienst gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. De annuleringskosten kun je opvragen bij VNB.
VNB adviseert u om bij het boeken van uw bedevaart een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten bij het onverhoopt moeten annuleren of afbreken van uw reis. De reisverzekering dekt medische kosten als aanvulling op uw zorgverzekering. Verder is een snelle schadeafhandeling bij verlies, diefstal of beschadiging van uw bagage ook inbegrepen. Het is dan prettig dat u zich om de financiële gevolgen geen zorgen hoeft te maken. VNB werkt voor haar reis- en annuleringsverzekeringen samen met Allianz Global Assistance, een betrouwbare partner op het gebied van verzekeringen.

Reisverzekering
Voor alle reizen is de reis-en annuleringsverzekering exclusief. U kunt via ons de benodigde verzekeringen afsluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij Allianz Global Assistance.
Een uittreksel van de verzekeringsvoorwaarden wordt op verzoek toegezonden. 

Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de reisverzekering te downloaden.
 

Fiets
Bij de reisverzekering combinatie B is een fiets verzekerd tot maximaal € 350,00. Tegen een toeslag is de fietsdekking te verhogen:
Dekking             Toeslag
Tot € 750           € 0,30 per fiets per dag
Tot € 1250         € 0,40 per fiets per dag
Tot € 2250         € 0,50 per fiets per dag
 
Schade
Heeft u tijdens uw reis schade opgelopen? Dan kunt u door middel van het invullen van het schadeformulier een vergoeding aanvragen wegens geleden schade.
U kunt het gewenste schadeformulier digitaal invullen (klik op een van de onderstaande links).
Stuur het ingevulde formulier daarna op naar:

Allianz Global Assistance
Afdeling Schade
Postbus 9444
1006 AK Amsterdam
 
 
EHIC-kaart
Tijdens uw reis heeft u, als Nederlands verzekerde, recht op medische zorg die op dat moment noodzakelijk is. Met een Europese verzekeringskaart (European Health Insurance Card – EHIC) krijgt u een snellere toegang tot medische zorg. VNB adviseert u om de gratis EHIC-kaart aan te vragen. Dit kan bij uw zorgverzekeraar. Het gebruik van deze kaart is niet verplicht. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
 
Annuleringsverzekering
VNB biedt u twee mogelijke annuleringsverzekeringen aan. Kik op onderstaande link om de algemene voorwaarden van de annuleringsverzekering te downloaden.
 
Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Dit betreft de verschuldigde (gedeeltelijke) reissom of overboekingskosten in het geval van annulering van de reis. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
U krijgt bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Als u eerder naar huis moet, krijgt u de volledige reissom terug, zelfs tot op de voorlaatste dag van de bedevaart.

Uw annuleringskosten worden o.a. vergoed bij:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw reisgenoten
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1ste of 2de graad)
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1ste graad)
- Zwangerschap
- Echtscheiding
- Annulering met geldige reden door een reisgenoot, die bij Allianz Global Assistance of elders een    annuleringsverzekering heeft afgesloten.

Meeverzekeren

Waarnemer
Uw zakelijke compagnon of degene die op uw privé-bezittingen past, kan de met u gemaakte afspraken niet nakomen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon zelf of van directe familieleden (1ste of 2de graad).

Extra persoon
U wilt de annuleringskosten vergoed krijgen bij overlijden, levensgevaar of dringende zorgbehoefte van een dierbaar persoon die geen directe familie is.


Zorgplicht
U wilt uw vakantie kunnen annuleren of afbreken wanneer een 2de graadsfamilielid plotseling zorg nodig heeft door ziekte of een ongeval (zorgplicht voor 1ste graadsfamilieleden is standaard meeverzekerd).
Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten, verzoekt VNB u om dit aan te kruisen op de aanmeldingskaart of het digitale aanmeldingsformulier op de website en de gevraagde gegevens in te vullen. Wanneer u de boeking heeft bevestigd door het voldoen van de aanbetalingsnota is uw boeking definitief.
Mocht u onverhoopt moeten annuleren, dan is VNB genoodzaakt per persoon annuleringskosten in rekening te brengen. Conform de ANVR-voorwaarden is dit minimaal € 95,00, afhankelijk van het aantal dagen dat u annuleert vóór aanvang van de reis. Deze kosten kunt u eventueel verhalen op de door u afgesloten annuleringsverzekering.

Premieoverzicht Annuleringsverzekering

Standaard Annuleringsverzekering met VNB-korting

  • 5,25% (i.p.v. 5,5%) van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 2,50 (i.p.v. € 4,50) per polis

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

  • 6% van de totale reissom (excl. assurantiebelasting)
  • Poliskosten € 4,50 per polis

Bij uitbreiding met een Waarnemer of Extra persoon, inclusief Zorgplicht (maximaal 2 personen) 1% extra per opgegeven persoon (excl. assurantiebelasting)

De assurantiebelasting bedraagt 21% over de premiekosten van de annuleringsverzekering.

Betaling
U ontvangt twee acceptgirokaarten. Eén voor de aanbetaling en de kosten voor de eventueel af te sluiten verzekeringen en één voor het resterende bedrag.

De factuur met de premiekosten van de annuleringsverzekering is tevens uw verzekeringsbewijs.
Bewaar deze factuur dus goed.
 
Volledige voorwaarden
Voor uitgebreide definitieve voorwaarden en verzekerde bedragen verwijzen we u naar het dekkingsoverzicht en de Bijzondere Voorwaarden Annuleringsverzekering/Dubbel Zeker Annuleringsverzekering. Klik hier om de documenten te bekijken.

Meer informatie : Voor vragen over uw boeking neemt u contact op met

VNB
T (073) 681 81 11
E info@vnb.nl
W www.vnb.nl

Klik hier om de folder te bekijken